مجلهمهر: وقتی برای ساماندهی شهرداری و نیروی انتظامی تصمیم گرفتند از افرادی به نام پارکبان استفاده کنند. احتمالا فکر نمیکردند بعد از لغو این طرح با پارکبانهایی روبرو هستند که بیخیال ماجرا نمیشوند و هر روز شیک و مجلسی لباس پارکبانی را به تن میکنند و با قبضهایی در دستشان همچنان از کسانی که میخواهند در حاشیه خیابانها پارک کنند طلب پول میکنند. پارکبانهای غیرقانونی معضل این روزهای پایتخت است که حاشیههای خیابانهای مهم را در دست گرفتهاند و با آن مثل ملک شخصی برخورد میکنند. معضلی که انگار قرار نیست حل شود.
پول زور بده
در روزهایی که حضور پارکبانها قانونی بود و قرار بود که ساعتی ۴۰۰ تومان از ماشینهای پارک شده کرایه بگیرند. گله همیشگی رانندگان مبلغ گرد شده روبه بالای پارکبانان بود. پارکبانهایی که حتی بابت نیم ساعت پارک رایگان ماشین از رانندگان طلب پول میکردند و هنگام اعتراض به این موضوع با جملاتی از این قبیل روبرو میشدیم که «۲هزارتومان که برای شما پولی نیست» روبرو میشدیم. البته گاهی هم قصه جلوتر از این حرفها بود و پارکبانها برای به هم نریختن محوطه تحت استحفاظی خود سوئیچ ماشین پارک کننده ها را نیز طلب میکردند.اما در حال حاضر حضور آنها زیر سوال رفتهاست. اما همچنان با پیدا کردن جای پارک برای رانندگان آنها را در رودربایستی پرداخت مبلغ قرار میدهند و اگر نخواهید به آنها پول پرداخت کنید باید درگیری لفظی با آنها را در بسیاری از موارد به جان بخرید و در نهایت جملاتی از این دست بشنوید که اگر بلایی سر ماشین پارک شده شما افتاد به آنها ربطی ندارد.
اجاره کردم پولشو میدم
گفته های رانندگانی که هربار دچار پارکبانهای میشوند هم جای بررسی دارد. یکی از این رانندگان به ما میگوید:« پارکبانهای حاشیههای خیابان را اجاره کردهاند و باید روزی یک میزان دربیاورند تا بتوانند مبلغ اجاره را پرداخت کنند. در چند مورد خودم شنیدهام که گفتهاند به طور مثال باید روزی ۲۰۰ هزارتومان مامور بدهند. وگرنه جایشان را عوض میکند و پارکبان دیگری ای جایشان میگذارد. برای همین اگر کسی نخواهد پول بدهد درگیری میشود. متاسفانه غالب مردم هم پول پارکبانها را میدهند و تا این روند ادامه دارد این قصه هم حل شدنی نیست.»
پول ندی مواظب ماشینت نمیشم
بارها از سوی مسئولین اعلام شدهاست که به پارکبانها وجهی پرداخت نشود. اما حضور قدرتمند پارکبانها بر سر حوزه استحفاظی شان جرات پول ندادن را از رانندههای زیادی گرفتهاست. به خصوص آنکه چشم در چشم رانندگان اعلام میکنند که اگر پول ندهند هر بلایی سر ماشین بیاید آنها مسوولیت قبول نمیکنند چون در ازای آن ماشین وظیفهای ندارند و همین جمله رانندههای زیادی را راضی به پرداخت مبلغ کردهاست. حال آنکه معلوم نیست قرار است چه بلایی بر سر خودروی پارک شده بیاید. البته رانندگان شاکی زیادی هم وجود دارد که ادعا میکنند. چون مبلغ پارکبان را پرداخت نکردند ماشینهایشان دچار آسیبهایی مثل خط انداختن شدهاست.
جاپارک با جاپارک فرق داره
نرخهای مختلف پارکبانها نیز از دیگر نکات جالب این روزهاست. در شمال پایتخت به دلیل وجود پارکینگهای زیادی تعداد پارکبانها کمتر است. اما محل پارک با محل پارک هم متفاوت است. نرخ پارک روبروی برخی پاساژها و اماکن مختلف به گفته رانندگان بین ۲ تا ۷هزارتومان است و رانندگان برای اینکه بتوانند راحت تر کارشان را انجام دهند مجبور به پرداخت این هزینه میشوند. این سطح بندی نرخ توسط پارکبانها هم برای خودش جالب توجه است.
هنوز به ما اعلام نشده
«مگر پارکبانها جمع نشدهاند؟» این سوالی ست که اگر از یک پارکبان بپرسید، احتمالا محترمانهترین جوابی که میشنوید این است: «هنوز اعلام نشدهاستاست.» با اینکه درخبرها خواندهایم قرارداد پارکبانها یک سال است که فسخ شده و نباید به آنها پول داد. اما کف خیابان گویا قانون متفاوتی دارد. حالا سوال اینجاست که کار پارکبانها آخرکار به کجا خواهد رسید؟
نظر شما