به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث اشتریان در نشست خبری کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی با بیان اینکه یکی از اهداف این همایش ایجاد عرضه عمومی گفتگو است اظهار داشت: عرصه عمومی گفتگو عبارت است از فضایی که نخبگان به بحث و تبادل درباره امور سیاست گذاری می پردازند و انباشت دانش سیاست گذاری شکل می گیرد که این انباشت دانش در یک فرآیند تاریخی معنادار می شود و در کارآمدی دولت تأثیر می گذارد.
وی اضافه کرد: در طی آن با این جلسه و جلسه های مشابه، عرصه عمومی گفتگو را تقویت و ایجاد کنیم که از حالت مقطعی خارج و نظام مند شود و نوعی پیوستگی در حوزه مباحث سیاست گذاری ایجاد کند.
دبیر کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک و دبیر علمی کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی اظهار امیدواری کرد: بتوانیم به تدریج این فرآیند تاریخی را طی کنیم، اشتریان با بیان اینکه ما کمتر درباره چگونگی عمل و رفتار دولت ها کار کردیم گفت: واقعیت این است که کمتر درباره رفتار دولت در عمل به صورت منضبط، مرتب و دانشگاهی کار شده و امید می رود که می توانیم این کار را شروع کنیم، به آن بپردازیم تا منجر به کارآمدی دولت شود.
به گفته وی یکی از کارآمدترین ابزارهای اصلاح دولت و افزایش بهره وری، آزادی گفتگوی کار شناسی است.
دبیر کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک و دبیر علمی کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی افزود: این رشته یکی از فوایدش این است که بین محققان گفتگو برقرار می کند و سیاست گذاری عمومی، گونه های مختلفی از مدل های برنامه ریزی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، پژوهشکده سیاست گذاری علم و فناوری صنعت دانشگاه صنعتی شریف در نظر دارد اولین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی را با هدف گردهمایی و تبادل نظر محققان حوزه های مختلف از جمله مدیریت دولتی، سیاست گذاری عمومی، علوم سیاسی، حقوق، اقتصاد و جامعه شناسی را در تاریخ ۱۳ و ۱۴ دی ماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار کند.
در ادامه این نشست سعید سهراب پور، مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و ریاست کنفرانس با بیان اینکه کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی یک حوزه تخصصی علمی و جدید است، گفت: امروزه برخی از چالش هایی که در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما وجود دارد مثل بحران آب، بیکاری، محیط زیست، آسیب های اجتماعی، چالش های امنیتی و ... مباحث مهمی اند که نیازمند دانش های تخصصی چند رشته ای هستند.
وی با بیان اینکه این کنفرانس در کشور ما جدید است، اما در دنیا از مدت ها پیش آغاز شده است، اظهار داشت: موضوع رشته های علمی، تجزیه و تحلیل رفتار و اقدامات دولت و نظام های تصمیمی گیری و ساختارهای نهادی در سطوح ملی، محلی، بین المللی و نظریه پردازی درباره این مسائل است.
وی با بیان اینکه این علم در دنیا گسترده شده و مدت هاست که از آن استفاده می کنند، گفت: توسعه آن در کشور ما کم بوده با اینکه به شدت نیازمندش هستیم. برای بهبود عملکرد دولت شکل گیری نظام تدبیر که بتواند چالش های مزمن را حل کند احتیاج است به مسائل سیاست گذاری عمومی و حکمرانی.
سهراب پور ادامه داد: البته می توانیم از تجربیات بین المللی در این زمینه استفاده کنیم اما کشور ما خصوصیات خاص خود را دارد بنابراین ایجاب می کند که شبکه ای از اندیشمندان را تشکیل دهیم.
به گفته وی، تغییراتی که در آموزش و پرورش و حذف یا ادغم برخی وزارتخانه ها به وجود آمد که وقت و هزینه های زیادی را تلف کرد، اگر به دقت بررسی شده بودند با آنها مواجه نمی شدیم. علوم مذکور همین مسائل را بررسی و حل می کند.
نظر شما