سیدجواد ساداتی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تاخیر در معرفی وزیر علوم توسط رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور برای معرفی وزیر علوم تا ۳ ماه فرصت دارد که هنوز این فرصت به اتمام نرسیده است.
ضرورت معرفی وزیر علوم با توجه اهمیت حوزه فناوری
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت حوزه علم و فناوری، معرفی هرچه زودتر وزیر علوم ضرورت دارد چرا که نبود وزیر علوم، موجب کندی امور می شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: البته وزارت علوم سرپرست دارد ولی در مجموع، زمانی که وزیر علوم نباشد، حوزه علم و فناوری با سرعت شتابانی که از آن انتظار می رود و خواست مقام معظم رهبری نیز است، حرکت نمی کند.
تسریع در معرفی وزیر علوم، انتظار جامعه دانشگاهی از رئیس جمهور
ساداتی نژاد با اشاره به انتظار جامعه دانشگاهی از رئیس جمهور افزود: انتظار جامعه دانشگاهی از رئیس جمهور این است که در معرفی وزیر علوم، تسریع کند تا شاهد سروسامان گرفتن این وزارتخانه و خارج شدن آن از رکود باشیم.
وی ادامه داد: ما اگر به دنبال قدرت و ثروت در کشورمان نیز باشیم، همه از دانشگاه و علم و فناوری ایجاد می شود، علم و فناوری است که قدرت و ثروت تولید می کند، همه این موارد نیازمند یک فعالیت فوق العاده علمی است، وزارت علوم باید یک وزارت علوم قدرتمند باشد و ما امیدواریم در همین هفته شاهد معرفی وزیر باشیم.
ویژگی های وزیر علوم پیشنهادی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص اینکه وزیر علوم پیشنهادی باید دارای چه ویژگی هایی باشد افزود: وزیر علوم باید از نظر علمی دارای جایگاه بالایی بوده و تحلیل درستی از اوضاع علم و فناوری در جهان داشته باشد، همچنین شناخت خوبی از نسل جدید دانشگاه ها که به سمت کار آفرینی حرکت می کنند، داشته باشد.
وی ادامه داد: وزیر علومی که معرفی می شود، باید به علم و فناوری مردمی معتقد باشد، نباید وابسته به اعتبارت و بودجه های دولتی باشد. باید بتواند در مرحله اول از حوزه های دانش بنیان، درآمد دانشگاه ها را تامین کرده و در مرحله بعد جامعه را نیز به سمت اقتصاد دانش بنیان هدایت کند.
ساداتی نژاد افزود: اگر دانشگاهها وابسته به دولت بوده و تزریق اعتباراتشان فقط از ناحیه دولتی باشد، چگونه می توانیم انتظار داشته باشیم که فارغ التحصیلان این دانشگاه، بتوانند در حوزه اقتصاد و بازار، فعالیت کنند.
هدایت دانشگاه ها به سمت درآمدهای دانشی
وی با بیان اینکه اقتصاد علم و فناوری باید یک اقتصاد غیر وابسته به اعتبار دولتی باشد افزود: وزیری که قرار است سکان وزارت علوم را بدست بگیرد، یکی از مهمترین اهدافش با توجه به ظرفیت هایی که در کشور و در حوزه های مردمی وجود دارد، باید این باشد که دانشگاه ها را در حوزه اعتبارت به سمت درآمدهای دانشی حرکت دهد، اگر این کار محقق شود، دانشگاه ها می توانند خروجی توانمندی داشته باشند که می تواند در جامعه و حوزه اقتصاد، کار آفرین شود.
بیکاری ۲۸ درصدی فارغ التحصیلان دانشگاهی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: در حال حاضر ۲۷ الی ۲۸ درصد بیکاران را، دانش آموختگان دانشگاهها تشکیل می دهند، در برخی شهرها درصد بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی به بالای ۳۰ درصد میرسد.
وی ادامه داد: در شهری مانند کاشان، ۳۲ درصد دانش آموختگان دانشگاهی بیکار هستند، این مساله نشان می دهد، خروجی دانشگاه ما موفق نبوده، لذا فردی که به عنوان وزیر پیشنهاد می شود باید در این زمینه صاحب فکر و ایده باشد و بتواند در طول چهار سال دانشگاه ها را به سمتی هدایت کند که اعتبارت دولتی را کاهش دهد، وقتی دانشگاه های ما به جایی برسند که حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد اعتبارشان وابسته به دولت باشد، به نظرم اتفاق خیلی مهمی روی می دهد که این رسالت برای وزیر جدید متصور است.
نظر شما