به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز سه شنبه این نمایشگاه با حضور ۲۲ ناشر دیجیتال، هزار و شش ناشر داخلی، ۱۴۲ ناشر خارجی، ۷۲ ناشر هم انسانی، ۳۶ برنامه جانبی، یک صد و هفده هزار و ۱۷۳ عنوان داخلی، ۳۲ هزار عنوان کتاب خارجی و تخصیص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بن خرید کتاب از دوم آبان تا پنجم آبان سال جاری در نمایشگاه بین المللی تبریز در حال برگزاری است.
بهبود سرانه مطالعه کتاب هیچ تناسبی با فرهنگ مردم ندارد
رحیم شهرتی فر؛ معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه کتاب تبریز و نهمین نمایشگاه مطبوعات این استان با تأکید بر لزوم اهتمام جدی مسؤولان برای ترویج کتاب خوانی اظهار داشت: هرچند صنعت چاپ با تأخیر معناداری وارد تبریز و کشور شده، و در سال ۱۸۱۷ برای نخستین بار در شهر اولین ها افتتاح شده است و این روز که مقارن با افتتاح نمایشگاه کتاب و ۲۰۰سالگی صنعت چاپ است، را به فال نیک می گیریم.
وی با بیان اینکه مردم آذربایجان نزدیک به دو قرن است که با کتاب و کتاب خوانی سرکار دارند، ادامه داد: اگر فرض بر این باشد که تولید کتاب و نشریات جزو کارها و دستاوردهای مهم فرهنگی است، در این حوزه می توان گفت مردم آذربایجان و تبریز در این زمینه بیش ترین نقش را داشته اند.
اگر مردم کتاب نخوانند، دچار فقر فرهنگی خواهیم شد
شهرتی فر با بیان اینکه در طول سالیان گذشته، آذربایجان نقش زیادی در تولید کتاب و فرآورده های فکری و فرهنگی داشته است، تصریح کرد: کتاب و مطبوعات از زمان انقلاب مشروطه تا پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی همواره در سبد هزینه های مردم آذربایجان جا داشته است و امروزه با اینکه دنیای الکترونیکی و مجازی، اوقات فراغت جوانان را پر کرده است، اما با این حال هنوز نشر کاغذ، کتاب، کتابخوانی و دنیای نشر و انتشارات جذابیت خاص خود را حفظ کرده است و علاقه افراد برای برگزاری این نمایشگاه ها، ما را متوجه استقبال و بازدید قابل توجه شهروندان از نمایشگاه های کتاب می سازد.
وی با تأکید بر اینکه مجموعه فعالیت های فرهنگی، کتاب و کتابخوانی نیازمند خرد جمعی و مشارکت اجتماعی و جریان سازی فرهنگی است، ادامه داد: هرچند ما در این زمینه نگرش تحول گرا داریم، اما با نظر به ویژگی های خاص آذربایجان و دو گویشی بودن آن و تنیدگی زبان مادری با زبان ملی امکان صادرات چاپ کتاب به کشورهای همجوار می تواند نقش و تأثیر بیش تری در بهبود وضعیت تولید و نشر کتاب داشته باشد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مردم آذربایجان از گذشته دارای پیشینه درخشان در کتاب و کتابخوانی بوده اند، گفت: هنوز رغبت مردم ما به ویژه نسل جوان ما به حوزه های فرهنگی وجود دارد و می توان این توجه را به مشارکت اجتماعی و جریان تأثیر گذار فرهنگی تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه سرانه مطالعه کشور هیچ تناسبی با فرهنگ ایمانی و اسلامی این مردم ندارد، ابراز داشت: یک اراده ملی لازم است تا امر مطالعه ترویج یابد و شرایط آرمانی نایل شود. چرا که تقریبا تمامی مسؤولان به این شرایط هشدار پی برده اند و باید متوجه بود که بهبود این وضعیت نیازمند اراده ملی و فراگیر در این زمینه و افزایش ترویج کتاب خوانی از مقاطع پیش دبستانی تا بزرگسالی است و در غیر این صورت، در آینده سرانه مطالعه کتاب نخواهیم داشت و دچار فقر فرهنگی خواهیم شد.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز رتبه ممتاز را دارد
حبیب ماهوتی؛ مدیر عامل نمایشگاه بین المللی تبریز نیز امروز در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه کتاب تبریز و نهمین نمایشگاه مطبوعات آذربایجانشرقی ضمن اشاره به پیشینه این نمایشگاه و بیان اینکه این نمایشگاه، خصوصی بوده، و در سال ۱۳۷۳ تأسیس شده است، اظهار داشت: این نمایشگاه ۵۰ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی دارد و در میان نمایشگاه های کشور، نشان اول لیاقت و رتبه الف و ممتاز را داراست و سالانه بالای ۶۰ نمایشگاه داخلی و ۳۵ نمایشگاه بین المللی برگزار می کند.
وی برگزاری نمایشگاه کتاب را یکی از سخت ترین نمایشگاه ها خواند و گفت: این نمایشگاه، حتی از نمایشگاه کتاب تهران هم قوی تر است و استقبال خوب مردم و تعداد بازدید کنندگان رو به افزایش آن، نشان دهنده فرهنگ مردم و کتابخوانی مردم آذربایجان است، اما با همه این شایستگی ها تنها می خواهند نمایشگاه تهران را مهم جلوه می دهند.
ماهوتی با انتقاد از تخصیص هزینه پایین و نبود حمایت های مالی کم در خطاب به معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما شهرستانی ها نشان می دهیم که مردم ما مشتاق به برگزاری نمایشگاه، علاقه مند به مطالعه کتاب، کتابخوانی و بازدید از نمایشگاه کتاب هستند، اما جای سؤال است که چرا با این گونه بی مهری ها مواجهیم، مگر ایران، فقط تهران است؟
نظر شما