۲۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۵:۰۲

مهر گزارش می دهد؛

ضعف کهگیلویه و بویراحمد در یک طرح ملی/ رویای مسکن رنگ می‌بازد؟

ضعف کهگیلویه و بویراحمد در یک طرح ملی/ رویای مسکن رنگ می‌بازد؟

یاسوج_ نحوه اجرا و احصای عملکرد نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد بیانگر مشکلاتی در اجرای این طرح در استان است که رفع این موانع می تواند به بهبود وضعیت منجر شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها_ پژمان امیدی: در دولت سیزدهم که با نگاهی عدالت محور و بر پایه الگوی انقلابی گری جهادی پا به ساختار مردم_ دولت گذاشته است، طرح‌هایی با هدف ایجاد مسکن ارزان قیمت و با کیفیت برای مردم هدفگذاری شد.

۱۷ مرداد ماه ۱۴٠٠ قانون جهش تولید و تأمین مسکن به تصویب رسید تا خانه دار شدن مردم در نقاط مختلف ایران اسلامی وضعیت بهتر به خود بگیرد.

جهش تولید و تأمین مسکن یک پشتوانه مالی_ بانکی دو سویه از طرف متقاضی و بانک را طلب می‌کرد که تأمین تسهیلات ۳۶٠ هزار میلیارد تومانی توسط بانک‌ها برای طرح نهضت ملی مسکن به عنوان اولین اقدام عملیاتی دولت در نظر گرفته شد.

ضعف کهگیلویه و بویراحمد در یک طرح ملی/ رویای مسکن رنگ می بازد؟

از سویی یک برنامه بلند مدت تدوین شده ایجاد ۴ میلیون مسکن در چهار سال برای واجدین شرایط را هدفگذاری کرد.

ایجاد ۴٠ هزار مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

با ابلاغ طرح به استان‌ها، تکاپوهای مدیران برای جذب حداکثری و ارتقای ظرفیت‌های این طرح در مناطق مختلف آغاز شد.

سهم کهگیلویه و بویراحمد از این طرح ۴٠ هزار مسکن بوده که باید طی ۴ سال ایجاد شود و به عبارتی باید ۱٠ هزار کلید اول در هر سال تحویل متقاضیان شود.

مانورهای رسانه‌ای مدیران متولی ارشد و دستگاه‌های درگیر طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد ادامه داشت تا اینکه رئیس جمهوری در آخرین نشست شورای عالی مسکن از عملکرد ۱٠ استان در اجرای طرح انتقاد می‌کند.

همچنین دستور لازم برای تشکیل گروه بازرسی وضعیت طرح نهضت ملی مسکن صادر شده و یکی از استان‌های با عملکرد ضعیف نیز کهگیلویه و بویراحمد است.

استان‌های تهران، یزد، لرستان، مازندران، خراسان رضوی، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان و همدان، به ترتیب جزو ۱۰ استان آخر این رتبه‌بندی هستند.

عملکرد ضعیف استان

کهگیلویه و بویراحمد با عملکرد ضعیف در طرح نهضت ملی مسکن است و در جایگاه بیست و نهمین استان کشور قرار دارد.

حال با شفاف سازی شکل گرفته در سطح ملی، مدیران در کهگیلویه و بویراحمد توپ را در زمین عدم بروز رسانی آمارها و ارائه بدون تفکیک طرح‌های مسکن می‌اندازد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد پس از شفاف سازی شکل گرفته در سطح کشور از ارائه عملکرد بروز رسانی شده استان به کشور خبر می‌دهد.

سیداحسان عسکری با اشاره به نشست شورای بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد افزود: تعداد واحدهای مسکونی که برای استان طی چهار سال دولت سیزدهم پیش‌بینی شده، ۴۰ هزار واحد است که باید احداث شود.

ضعف کهگیلویه و بویراحمد در یک طرح ملی/ رویای مسکن رنگ می بازد؟

وی ابراز داشت: آمار ارائه شده در جلسه شورای مسکن کشور پیرامون طرح نهضت ملی مسکن در استان کامل نبوده و اطلاعات صحیح و کامل آن به وزارت کشور ارسال شد.

وی با اشاره به فعال بودن پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن در استان به اطلاعات ارائه شده در جلسه شورای مسکن که با حضور رئیس جمهور ارائه شد عنوان کرد: در این نشست اعلام شد که کهگیلویه و بویراحمد در میان ۱۰ استان با عملکرد ضعیف در طرح نهضت ملی مسکن است که اطلاعات کامل و درست آن به تازگی ارسال شد.

عسکری افزود: در این رتبه بندی شاخص‌هایی مانند مسکن مهر و طرح اقدام ملی مسکن مد نظر بود که تمام واحدهای طرح مسکن مهر دولت نهم و دهم در استان احداث و در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

در بدترین شرایط استان پانزدهم هستیم!

وی با اشاره به اینکه استان فاقد پروژه طرح اقدام ملی مسکن بوده که در دولت گذشته کلید خورد است، گفت: پروژه اقدام ملی مسکن در استان وجود ندارد، اما در شاخص‌های طرح نهضت ملی مسکن در این خصوص برای استان نمره منفی در نظر گرفته بودند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با بیان اینکه استان در بدترین شرایط طرح نهضت ملی مسکن در رتبه پانزدهم کشور قرار دار، گفت: حوزه عمرانی متولی طرح مسکن است، اما با توجه به اینکه بانک‌ها که ابزار و بازوی کار طرح نهضت ملی مسکن هستند در حوزه اقتصادی تعریف شدند، به همین منظور جلسه‌ای با بانک‌ها به منظور همکاری بیشتر برگزار شد.

عسکری تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌هایی میان وزارت راه و شهرسازی و بانک‌ها در جهت تسریع در پرداخت تسهیلات مسکن ملی منعقد شده است.

وی افزود: این تفاهم نامه تاکنون به جز یک بانک به هیچکدام از بانک‌های استانی ابلاغ نشده است که باید پیگیری شود.

ضعف کهگیلویه و بویراحمد در یک طرح ملی/ رویای مسکن رنگ می بازد؟

معاون هماهنگی امور اقتصادی با تاکید بر اینکه بانک‌ها نهایت همکاری را در طرح نهضت ملی مسکن داشته باشند، گفت: بخشی از مشکلات طرح نهضت ملی مسکن در سطح وزارتخانه‌ها است که دستگاه‌های متولی مسئول پیگیری و رفع آنها هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در این استان را تشریح کرد.

۵۸ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن داریم

محمد راستا در نشست شورای نهضت ملی مسکن استان افزود: ۵۸ هزار متقاضی در کهگیلویه و بویراحمد در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد بیش از ۲۰ هزار متقاضی در وضعیت نهایی هستند.

وی با اشاره به آخرین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در استان اظهار کرد: در قالب طرح نهضت ملی مسکن در مجموع هشت هزار و ۹۲۵ واحد در مناطق مختلف استان در حال کار است که از این تعداد یک هزار و ۲۰۰ واحد آماده کلنگ زنی در سفر ریاست جمهوری به استان هستند.

راستا تصریح کرد: با وجود اینکه طرح نهضت ملی مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد دیر شروع شد، اما در وضعیت خوبی هستیم، بطوریکه نسبت به سهم سالانه ۱۰ هزار واحد استان در وضعیت خوبی قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در چهار ساله دولت سیزدهم سهم استان کهگیلویه و بویراحمد ۴۰ هزار واحد و سالانه ۱۰ هزار واحد پیش بینی شده است.

وی ابراز داشت: از هشت هزار و ۹۲۵ واحد در حال کار، یک هزار و ۲۹۹ واحد با پیمانکاران قرارداد بسته شده، یک هزار و ۵۲۳ واحد هم با کارگزاری بنیاد مسکن در حال اجرا بوده و پنج هزار و ۸۲۴ واحد نیز به صورت خودمالکی و دارای زمین و پروانه کار با مشارکت خود متقاضیان در حال ساخت است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تهیه زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان، گفت: تاکنون ۱۴۷ هکتار زمین به سازندگان، پیمانکاران و بنیاد مسکن تحویل داده شده است و بیش از ۳۰۰ هکتار دیگر بویژه برای شهر یاسوج نیاز داریم.

راستا گفت: در مجموع ۴۰۹ واحد برای مددجویان دستگاه‌های حمایتی در استان اختصاص داده شده که سهم کمیته امداد امام خمینی (ره) از این تعداد ۲۵۹ واحد و سهم بهزیستی ۱۵۰ واحد در حال کار است.

رویایی که رنگ می بازد

بنا بر این گزارش کهگیلویه و بویراحمد که سال هاست محرومیت‌ها را با خود به دوش می‌کشد، باید یک گام جلوتر از سایر استان‌ها در اجرای هر طرحی بود و زیبنده نیست که فرصت‌های ایجاد شده در طرح نهضت کلی مسکن با ضعف آماری، بروکراسی اداری و حتی نبود زمین رویایی خانه دار شدن را از مردم بگیرد و در بروکراسی‌ها رنگ ببازد.

کد خبر 5757669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha