۱۵ مهر ۱۴۰۲، ۸:۵۵

با تصویب آئین نامه جدید؛

نحوه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس تغییر کرد

نحوه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس تغییر کرد

آئین نامه جدید نحوه پذیرش دانشجوی دوره دکتری عمومی پزشکی از مقطع کارشناسی در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی به تصویب رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، با تصویب آئین نامه پذیرش دانشجوی دوره دکتری عمومی پزشکی از مقطع کارشناسی در هشتاد و هفتمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، امکان شرکت تمام فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی در پذیرش دانشجوی پزشکی فراهم شد.

در این آئین نامه به این موضوع اشاره شده است که با توجه به گسترش بیش از پیش علم پزشکی و مسئولیت‌های سنگین و چند بعدی که بر دوش دانش آموختگان رشته پزشکی عمومی قرار گرفته است، تلاش‌های مختلفی برای بالا بردن کارآیی دانشجویان این رشته صورت می‌گیرد.

همچنین با توجه به تأثیر زیاد توانایی‌های یادگیری در ورودی‌های رشته پزشکی در تولید دانش آموختگان موفق در این رشته و با توجه به اینکه دانش آموختگان مقطع کارشناسی به نوعی یادگیرنده بالغ (adult learner) محسوب می‌شوند و بعد از فراغت از تحصیلی از مقطع کارشناسی با انگیزه خاص برای ورود به رشته پزشکی پزشکی اقدام می‌کنند.

بر همین اساس دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی می‌توانند بخشی از ظرفیت پذیرش سالانه خود را به دانش آموختگان مقاطع کارشناسی سایر رشته‌ها اختصاص دهند. البته برای این نوع پذیرش، اخذ محوز از شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی ضرروی است.

در واقع هدف از این نوع پذیرش جذب دانش آموختگان مقاطع کارشناسی با توانمندی‌های بالا در رشته پزشکی به منظور ارتقای سطح دانش آموختگان این رشته و افزایش انگیزش در فراگیران پزشکی است.

در آئین نامه جدید شرایط ورودی به دوره تغییر کرده است و بر اساس شرایط جدید دانش آموختگان کلیه رشته‌ها در مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

ضمن اینکه افراد باید شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران را دارا باشند.

همچنین علاوه بر دانش آموختگان کلیه رشته‌ها، دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی نیز مجاز به شرکت در آزمون هستند.

سن شرکت در آزمون نیز در آئین نامه تصریح شده و حداکثر سن در زمان ثبت نام آزمون ۲۷ سال تمام است که البته مدت زمان سربازی و طرح نیروی انسانی به حداکثر سن اضافه می‌شود.

دارا بودن مدرک زبان انگلیسی و ارائه مدرک زبان جهت شرکت در مرحله دوم مصاحبه و ارزیابی فراشناختی الزامی است و در غیر این صورت از شرکت داوطلب در مرحله دوم جلوگیری می‌شود.

همچنین قبولی در آزمون چند مرحله‌ای پذیرش دانشجوی دوره دکتری عمومی پزشکی از مقطع کارشناسی از دیگر شرایط ورود به دوره است.

جزئیات آزمون ورودی به دوره دکتری عمومی پزشکی از مقطع کارشناسی

آزمون ورودی از دو آزمون کتبی (در سطح کاربردی و با سنجش مفاهیم حل مسئله، تفکر انتقادی، دانش علوم طبیعی، رفتاری و اجتماعی و اصول لازم جهت تحصیل در رشته پزشکی) و مصاحبه به صورت ارزیابی‌های فراشناختی تشکیل می‌شود.

آزمون کتبی هم حدنصابی و هم رقابتی است. از بین کسانی که حدنصاب قبولی را آورده اند، حداکثر تا دو برابر تعداد پذیرش از بالاترین نمرات برای ورود به مرحله مصاحبه و ارزیابی فراشناختی دعوت می‌شوند.

حداقل حدنصاب آزمون کتبی ۵۰ درصد کل نمره تعیین می‌شود و در مرحله مصاحبه و ارزیابی‌های فراشناختی نیز داوطلب باید حداقل ۵۰ درصد را کسب کند تا وارد رقابت و ارزیابی شود.

مصاحبه و ارزیابی‌های فراشناختی شامل بررسی توانایی‌های فراشناختی و تفکر انتقادی است که با استفاده از ابزارهایی نظیر مصاحبه ساختارمند و پرسشنامه‌های استاندارد و غیره انجام می‌گیرد.

پذیرش نهایی حداکثر به تعداد نصف پذیرفته شدگان آزمون کتبی و براساس فرمول زیر است:

معیار درصد
نتیجه آزمون کتبی ۶۰ درصد
نتیجه مصاحبه و ارزیابی‌های فراشناختی ۴۰ درصد

بر اساس آئین نامه جدید به نمره آزمون کتبی حائزین برتر جشنواره‌های دانشجویی کشوری ۲۰ درصد اضافه می‌شود.

پذیرفته شدگان نهایی آزمون به دوره دکتری عمومی پزشکی وارد می‌شوند و تحصیل پذیرفته شدگان مطابق آئین نامه و برنامه آموزشی دوره دکتری عمومی پزشکی مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است.

ثبت نام و برگزاری آزمون کتبی، انجام مصاحبه ساختارمند و اعلام نتایج نهایی به صورت دانشگاهی انجام می‌شود.

از دیگر تغییرات آئین نامه این است که منابع و محتوی و بودجه بندی سوالات آزمون توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی به دانشگاه‌های مجری اعلام می‌شود.

نتایج آزمون کتبی (به صورت اعلام دو برابر ظرفیت جهت انجام مصاحبه) و ارزیابی ساختارمند فراشناختی (توسط مصاحبه) بر اساس مجموع نمره کسب شده و ظرفیت اعلام شده دانشگاه اعلام می‌شود.

در صورت تغییر محتوی و شیوه برگزاری آزمون کتبی و ارزیابی‌های فراشناختی در هر دوره جزئیات ۶ ماه قبل از برگزاری آزمون به داوطلبان اطلاع رسانی می‌شود.

جدول فهرست مدارک زبان انگیلیسی مورد قبول برای پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی

مدرک زبان حدنصاب قبولی توضیحات
MHLE ۵۰
MCHE ۵۰
MSRT ۵۰
TOEFL (PBT) ۴۸۰ اخذ شده در خارج از کشور یا سازمان سنجش آموزش کشور
TOEFL (IBT) ۶۰ اخذ شده در خارج از کشور یا سازمان سنجش آموزش کشور
IELTS (Academic) ۵ اخذ شده در خارج از کشور یا سازمان سنجش آموزش کشور
TOLIMO ۴۸۰
MELAB ۷۰

این آئین نامه در هشتاد و هفتمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی به تصویب رسیده و کلیه بخشنامه‌های قبلی مغایر با آن ملغی است.

کد خبر 5903731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • احمدی IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      71 5
      ای کاش شرط سنی کلا برداشته میشد
    • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      18 0
      شرط معدل دیپلم ولیسانس چطور؟
    • ایرانی IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      22 33
      خدا وکیل پزشکی را حراج کردید
      • نگین AE ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
        62 11
        اتفاقا ثابت شده که کسایی که از این طریق وارد دانشگاه پزشکی میشن خیلی موفق تر از کسایی هستن که از طریق کنکور وارد شدن
    • جعفری IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      39 3
      خب شرط سنی رو بردارید آخه بزارید آزاد باشه اصلا
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      32 2
      قاعدتا 80درصد پذیرش پزشکی بایستی از کارشناسی باشد منتهی مدت دوره حداقل یکسال کاهش یابد دانشجوی لیسانس پخته تر می باشد مخصوصا وقتی قراره شرط معدل لحاظ گردد يعني این فرد دوره مدرسه ودانشگاه موفق بوده وتنها شانس کنکور رانذاشته ولی ازنظر مفهومی اهل مطالعه می باشد نه تستی وکنکوری
    • امینی IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      15 1
      با عرض سلام قبلا گفتن شرط سنی و معدل دیپلم برداشته شده الان دوباره شرط سنی گذاشتن
    • ثریا US ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      20 7
      خیلی خوبه اگر شرط سنی روهم برمی‌داشتند عالی می شد
    • النا DE ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      40 3
      یک کارزار راه بندازیم که شرط سنی و معدل رو بردارن.اخه یک بدبختی سال کنکور نتونسته خوب درس بخونه باید تا کی این معدل و بدبختی باهاش بیاد؟
    • خدادادی IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
      28 1
      بنظرم محدودیت سنی رو بردارند تا همه بتونن ازین حق استفاده کنند چرا باید اینهمه نیرو وهزینه توی جیب ترکیه اکراین وروسیه ودیگر کشورها بره
      • نیلا US ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
        22 3
        دکتر رحیمی کارزار رو راه انداخته لطف کنید برید حمایت کنید تا تعداد بیشتر بشه و شرط سن حذف بشه من خودم تنهایی ۶۷ نفر رو اضافه کردم
    • IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
      11 2
      کار خوبیه و باید شرط سنی هم برداشته بشه تا عرضه پزشک بیشتر بشه
    • همتا DE ۰۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
      2 9
      سلام،یه سوال،مثلا من کارشناسی حسابداری دارم ومعدلم‌هم ۱۹ونیم هست میتونم شرکت کنم؟
    • فائزه IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
      7 1
      سلام از رشته روانشناسی میشه شرکت کرد؟
    • ماریا US ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
      8 1
      سلام چرا آیین نامه رو از لحاظ شرایط سنی آزاد نمیزارن اخه یه فرد با تجربه با علاقه و عشق به رشته پزشکی خدمت بهتری میتواند انجام دهد
    • ماهی IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
      3 1
      تاریخ ثبت نام کی هست
    • . IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
      1 0
      کاش شرط سنی حذف میشد به جای رشته.
    • آرام IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      0 0
      قطعا کسایی که از کارشناسی به پزشکی میرن،مخصوصا کسایی که پیراپزشک هستند خیلی حرفه ای تر و با انگیزه تراند.... ولی با شرط ظالمانه محدودیت سن مواجه شدند...
    • سجاد IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      0 0
      لطفا شرط سن رو حذف کنید.. یا اینکه جا داره سن محدودیت رو بالاتر ببرید
    • کیان IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
      0 0
      با سلام و خسته نباشید... لطفاً پیگیری کنید شرط سن رو حذف کنند، بخدا کلی داوطلب با استعداد و با انگیزه هست که بخاطر شرط سن نمیتونن در این حیطه به مملکت و مردمشون خدمت کنند.. و با توجه به پیش زمینه ای که دارن میتونن فوق العاده موفق باشند در این رشته،مخصوصا بچه های پیراپزشکی،،،،بخدا حیفه