۸ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۵۶

گزارش مهر؛

عشقی که کوچک و بزرگ نمی‌شناسد/شریک در خلق حماسه‌ای عظیم

عشقی که کوچک و بزرگ نمی‌شناسد/شریک در خلق حماسه‌ای عظیم

مشهد- مسجدی های منطقه قاسم آباد مشهد با عشق به حمایت از جبهه مقاومت اقدام به راه اندازی بازارچه ای کوچک و ساده کرده اند تا در حماسه مردم لبنان نقش آفرینی کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مسجدی‌های قاسم‌آباد مشهد، با راه‌اندازی بازارچه‌ای برای عرضه محصولات مختلف به هم محله‌ای‌های خود در مسجد و حسینیه امام حسن مجتبی (ع) فرصتی نورانی را به نیت حمایت از مردم بی‌سر پناه غزه و لبنان، برای کودکان چشم به راه جنگ زده، برای مادران ِفرزند از دست داده و در پاسخ به حکم جهاد رهبر عزیزمان رقم زدند.

بازارچه‌ای که شاید کوچک و ساده به نظر برسد اما گامی بزرگ در جهت حمایت از جبهه حق علیه باطل است. جمعی از زنان مشهدی پویشی را راه‌اندازی کرده‌اند که حالا به گوشه گوشه کشور سرایت کرده و هرکسی در حد توان خودش، یاری‌گر زن‌ها، دختربچه‌ها و پسربچه‌های فلسطینی و لبنانی است.

این نخستین باری نیست که چنین پویشی راه‌اندازی می‌شود اما این بار پس از حکم جهاد مقام معظم رهبری چهارمین دوره از بازارچه محور مقاومت به همت حسینیه هنر برپا شد تا بانوان سرزمینمان از ظرفیت‌های بی‌شمارشان برای نقش‌آفرینی در مقاومت حماسی مردم لبنان استفاده کنند. بعضی‌ها تصمیم می‌گیرند با فروش بخشی از طلاهایشان، مبلغی را برای کمک به مردم لبنان ارسال کنند. برخی هم تصمیم می‌گیرند با درست کردن ترشی، خرد کردن سبزی، فروش کتاب‌ها، آماده کردن بسته‌های آماده لوبیا سبز، پختن غذا و فروختن این مواد و محصولات به قصد کمک به جبهه مقاومت لبنان، در این راه نقش‌آفرینی کنند.

در همین رابطه با خانم کاهانی، مسئول بازارچه محور مقاومت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بازارچه اتفاق نو و جدیدی نیست، این نوع بازارچه‌ها از سال ۹۸ برای سیل سیستان با بچه‌های مادرانه راه‌اندازی شد و همواره در وقایع گوناگونی همچون سیل خوزستان، زلزله کرمانشاه، عید غدیر، عید نوروز و … این بازارچه به فعالیت پرداخته و در وقایع گوناگون کنش داشته‌اند و نگاه گفتمانی که در نظریم داریم همواره در حاشیه بازارچه به ثمر رسیده است و هر کسی در حد توان تلاش داشته تا گفت‌وگوهایی شکل بگیرد و کارهای تبیینی در حاشیه بازارچه صورت بگیرد تا نگاه‌ها منتقل شود.

کودکان پابه‌پای مادر در این رویداد فعالیت می‌کنند

مسئول بازارچه محور مقاومت با اشاره به حضور بچه‌ها در این بازارچه بیان کرد: همواره کودکان نقش پررنگی در این بازارچه‌ها داشته و در حد توان کنش و مشارکت داشته‌اند و در این فضا رشد می‌کنند. برخی از کودکان مانند فرزند من از سه‌سالگی تا اکنون که یازده‌سال دارد در این فضا بزرگ شده‌اند و ایده‌های جذابی را مطرح می‌کنند. بسیاری از بچه‌ها کتاب‌ها و یا عروسک‌های خودشان را برای فروش به بازارچه می‌آورند تا درآمد حاصل از فروش را به دست جبهه مقاومت برسانند.

عشقی که کوچک و بزرگ نمی شناسد/شریک در خلق حماسه‌ای بزرگ

وی در خصوص استقبال از این بازارچه ادامه داد: حضور مردم را از دو وجه باید بررسی کرد؛ بخشی از مردم کسانی هستند که در بازارچه مشارکت می‌کنند و محصولات خود را به فروش می‌رسانند و بخش دیگر کسانی هستند که از بازارچه خرید و دیدن می‌کنند، استقبال و خوشحالی چنان در چشم‌هایشان موج می‌زند که انسان را به وجد می‌آورد همچنین در حین بازدید هم بسیار تشکر می‌کنند که چنین فضایی مهیا شده است. در فضای مجازی هم همینطور پیام‌های استقبال و تشکر بسیاری دریافت می‌کنیم.

کاهانی افزود: پس از شهادت سیدحسن نصرالله در مدت بسیار کوتاهی تصمیم گرفتیم که بازارچه برپا شود و به فاصله چند روز و در زمان کم بازارچه برپا شد و علی‌رغم اینکه تبلیغات چندانی هم نشد، فروش و استقبال بسیار خوبی داشتیم. اولین بازارچه حدود ۶۰ میلیون فروش داشت و حدود ۲۰ میلیون از این فروش به جبهه مقاومت اختصاص پیدا کرد. باوجود اینکه حدود ۵۰ فروشنده با شرایطی که تعیین شده، محصولات کاملاً ایرانی را به‌فروش می‌رسانند، همیشه تقاضا برای فروش داریم و تمایل دارند تا ۵۰ درصد از فروش خود را به جبهه مقاومت اختصاص دهند.

مسئول بازارچه محور مقاومت در خصوص نحوه رسیدن کمک‌ها به دست افراد اظهار کرد: در مجموع سود بازارچه اول تا سوم حدود ۸۹,۶۹۶,۲۲۴ میلیون تومان بوده که در حال حاضر این مبالغ به حساب بیت رهبری بخش جبهه مقاومت ارسال می‌شود.

وی در خصوص تنوع محصولات در این بازارچه اعلام کرد: تنوع محصولات به‌قدری گسترده است که همه تمایل دارند از کوچک‌ترین وسایلی که در دسترس دارند تا بزرگ‌ترین چیزی که در اختیار دارند مایه بگذارند تا کمک و خدمتی در این راه کرده باشند.

کاهانی گفت: برخی از عزیزان کریستال‌های نو و استفاده نشده خود را می‌آورند و به مزایده گذاشته می‌شود و درآمد حاصل از این فروش صرف اهداف مدنظر می‌شود. بخش بزرگی از بازارچه دست خودمان است و فروشنده بیرونی نداریم، اقلامی که به دست ما می‌رسد اعمم از بافتنی، کش‌مو، لباس، خوراکی و… درون بازارچه به‌فروش می‌رسد. همه مردم از بچه چهارساله تا افراد مسن در حد وسع و توان خود تلاش دارند تا در این راه قدمی بردارند. برای نمونه بچه کوچکی سبزی‌هایی که مادرش پاک کرده بود را برای فروش آورده بود و یا خانم مسن و متشخصی که خیاطی بلد هستند هزینه‌ای را در نظر گرفته‌اند و پارچه می‌خرند و چادر می‌دوزند، همچنین مانند یک حلقه واسطی دیگران را هم به این زنجیره متصل کرده‌اند. یا به‌عنوان مثال همین اخیراً هرکسی در حد توان کیک خرید و به چایخانه آورد و مبلغی حدود ۳ میلیون توأمان از فروش این کیک‌ها جمع‌آوری شد. مشارکت‌های مردمی به حدی بالاست که می‌توان از مثال قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود استفاده کرد.

مسئول بازارچه محور مقاومت افزود: ما یک آشپزخانه‌ای داریم که خودمان آن را آشپزان فلسطین نام‌گذاری کرده‌ایم و در خانه دو نفر از دوستان غذا می‌پزیم و باز هم سود حاصل شده را در راه حق استفاده می‌کنیم. در اصل باید گفت، از سال ۹۸ که این خیریه برپا شد به این باور رسیدیم که حتی سهم اندک هم گامی بزرگ است و همین اندک اندک‌ها در کنار هم ما را به اهداف تعیین شده می‌رسانند چرا که ما نگاه صرفاً مالی نداریم و به‌دنبال جریان‌سازی هستیم. بخش دیگری از کاری که ما انجام می‌دهیم آگاه‌سازی است مثلاً اینکه کدام کالاها حامی اسرائیل هستند و چرا نباید خریده شوند. بنابراین این روند محدود به چند نفر نیست چرا که در تلاش بودیم تا این کنش را گسترده کنیم و همین هم شده است و استقبال‌های خوبی داشتیم و هدف ما در الگوسازی محقق شده است.

حضور بانوان دغدغه مند مشهدی در محل حسینیه هنر و حضور همه مردم از هر قشر و در هر سطحی در این کنش بسیار ارزشمند است چرا که با تمام توان در تلاش‌اند تا این نگاه را زنده نگه دارند و به‌دنبال جریان‌سازی هستند و با ساده‌ترین کارها تمایز جبهه حق از باطل را مشخص می‌کنند. این بازارچه گامی بزرگ خواهد بود در جهت رسیدن به اهداف با کم‌ترین امکانات و ظرفیتی بالا دارد.

کد خبر 6272272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha