هوشنگ نصیرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اعلام رأی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در خصوص تخلف باشگاه پیکان تهران در استفاده از ۶ تعویض در جریان بازی با سایپا که منجر به تغییر نتیجه این دیدار و اعلام برد سه بر صفر سایپا شد گفت: در مقررات ما در سال ۱۳۹۳ موارد تنبیهی استفاده از بازیکنان غیر مجاز و تعویض اضافه نیز شامل حال آن میشد ولی در سال ۹۶ و ۹۷ فدراسیون فوتبال در ماده ۶۱، مصادیق بازیکن غیرمجاز را محدود کرد.
کارشناس حقوقی فوتبال ایران افزود: در آیین نامه جدید حضور بازیکن به عنوان تعویضی اضافه در ردیف بازیکنان غیرمجاز نیامده است.
وی یادآور شد: فیفا هم مصادیق بازیکن غیرمجاز را تعریف کرده بود که در فدراسیون فوتبال ایران هم ترجمه آن را عینا به عنوان ماده ۶۱ قرار داده بودند.
نصیرزاده تاکید کرد: فیفا در سال ۲۰۱۹ میلادی مصادیق را حذف کرد اما فدراسیون فوتبال هنوز فرصت نکرده آیین نامه داخلی خود را که مربوط به ماده ۲۲ آیین نامه انضباطی فیفا است وارد آیین نامههای انضباطی داخلی خود کند چون طبق اساسنامه قبلی باید آیین نامهها در مجمع مشخص میشد. تشکیل مجمع هم به درازا کشید و مجبور شدند همان آئین نامه سال ۹۷ را اجرا کنند.
او از ابهام درباره مراجعه مسئولان فدراسیون به قوانین فیفا گفت و توضیح داد: ما زمانی باید به مقررات فیفا مراجعه کنیم که در آئین نامه خودمان اصلا مصادیق نداشته باشیم. در واقع زمانی مجاز به توجه به قوانین بینالمللی هستیم که آئین نامه ساکت باشد.
نصیرزاده تاکید کرد: این در حالی است که مقررات انضباطی ایران در ماده ۶۱ تعویض ششم پیکان را غیر مجاز نمیداند. از این رو مراجعه به مقررات فیفا در حالی که آیین نامه داخلی داریم و موضوع را پوشش میدهد حتی خلاف آیین نامه انضباطی داخلی باشد کاری اشتباه است.
پیشکسوت داوری فوتبال ایران یادآور شد: اگر قرار است آرا طبق ماده ۲۲ فیفا صادر شود که هر خلاف مقرراتی را بتوان بازنده کرد پس پیکان مقابل استقلال هم باید بازنده میشد چون چهار تعویض در زمانهای مختلف انجام داد که از لحاظ فدراسیون جهانی اشتباه است.
نصیرزاده گفت: بنابراین حکم صادر شده با توجه به اینکه آیین نامه داخلی موجود است نیازی به ارجاع به مقررات فیفا نداشت. ما اگر میخواستیم این مسابقه را سه بر صفر میکردیم اول باید مقررات را تغییر میدادیم بعد پیکان را بازنده میکردیم.
کارشناس آیین نامه برگزاری مسابقات فوتبال باشگاهی کشور خاطرنشان کرد: در واقع کمیته انضباطی با اعلام این رأی، مصوبه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال را هم زیر سوال برده و نیازی به مراجعه به ماده ۲۲ فیفا نبود. قطعا اشتباه در اعلام رأی صورت پذیرفته است.
نظر شما