به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا امروز جمعه اعلام کرد که آمریکا به همراه اتحادیه اروپا و کشورهای «گروه ۷» (G۷)، روسیه را از فهرست به اصطلاح ملت دوست بهره مند (وضعیتی که توسط یک دولت به کشور دیگر در تجارت بین المللی اعطا میشود) (most favored nation status) برای تجارت خارج خواهند کرد.
حذف مسکو از فهرست مذکور در واقع به این معنی است که روسیه دیگر از «روابط تجاری عادی دائمی» با غرب برخوردار نخواهد بود و غرب مجاز خواهد بود تعرفههای بیشتری را بر واردات روسیه اعمال کند.
رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت که ایالات متحده و شرکای G۷ تضمین خواهند کرد که روسیه نتواند از صندوق بین المللی پول (IMF) و بانک جهانی کمک مالی دریافت کند.
وی همچنین افزود که مقامات ایالات متحده اجازه خواهند داشت سرمایه گذاریهای آتی در هر بخش از اقتصاد روسیه را ممنوع کنند. طبق گفته بایدن، تحریمهایی که قبلاً برضد مسکو اعمال شده است، در حال در هم شکستن اقتصاد روسیه است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که واشنگتن برای ممنوعیت واردات نوشیدنی، غذاهای دریایی و الماس از روسیه تلاش خواهد کرد. ایالات متحده همچنین صادرات کالاهای لوکس خود به روسیه را ممنوع خواهد کرد.
اورانیوم، رودیوم، پالادیوم و شمش نقره از دیگر کالاهایی هستند که احتمالاً تعرفههای بیشتری برای واردات آنها اعمال خواهد شد. علاوه بر این، رئیس جمهور آمریکا گفت که روسیه در صورت استفاده از سلاحهای شیمیایی در اوکراین «تاوان سنگینی خواهد پرداخت».
تصمیم برای پایان دادن به روابط تجاری عادی با مسکو در پی تعدادی از تحریمهای ضد روسیه است که توسط غرب پس از آغاز عملیات نظامی کرملین در اوکراین بر مسکو اعمال شد. در اوایل ماه مارس، کانادا وضعیت یاشده در بالا در تجارت با روسیه و بلاروس را لغو کرده بود.
کشورهایی که دارای وضعیت «ملت بهیندوست» هستند، ملزم به رفتار برابر با یکدیگر هستند. حدود ۱۸۰ کشور به غیر از کوبا و کره شمالی این وضعیت را دارا هستند.
گفتنی است که روسیه در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) عملیات نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هدف این اقدام را «حفاظت از افرادی که به مدت هشت سال توسط رژیم کی یف در معرض قلدری و نسل کشی قرار گرفته اند»، نامید. همچنین این اتفاق پس از آن رخ داد که آمریکا و کشورهای غربی حاضر به ارائه تضمینهای امنیتی به مسکو نشدند.
نظر شما