قائم مقام بنیاد هدایت مطرح کرد؛

وحدت و برادری دینی یکی از مهم‌ترین نرم افزارهای تمدن اسلامی است

 وحدت و برادری دینی یکی از مهم‌ترین نرم افزارهای تمدن اسلامی است

غلامی تقویت رابطه اخوت و برادری دینی را پیش‌نیاز شکل گیری جامعه ایمانی و تحقق تمدن نوین اسلامی دانست وگفت:این مهم‌ترین نرم افزار تمدن اسلامی و تنها راه مقابله با حکمرانی مجازی تمدن غربی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا غلامی قائم مقام بنیاد هدایت با حضور در اختتامیه نشست سه روزه امامان خراسان جنوبی در سالن همایش‌های مجتمع فرهنگی نور قم، با اشاره به اهمیت زمینه سازی برای شکل‌گیری کامل تمدن نوین اسلامی گفت: لازمه تحقق تمدن اسلامی این است که نظام سازی اسلامی داشته باشیم؛ بنابراین نمی‌توان با ملزومات و نرم افزارهای تمدن غربی به تمدن اسلامی رسید.

حجت الاسلام غلامی به تبیین ویژگی‌های تمدن غربی پرداخت و اظهار داشت: آنها بسیاری از امکانات لازم برای زندگی مادی و دنیایی را فراهم کرده‌اند اما آیا این برای سعادت بشر کافی است؟! با نگاهی به جنگ‌ها و خونریزی‌هایی که در راه گسترش این تمدن رقم خورده، در می‌یابیم که ادعاها و وعده‌هایی که به بشریت داده‌اند دروغ است.

وی با بیان اینکه غرب برای گسترش تمدن خود حربه‌های تازه‌ای را به کار گرفته است، افزود: غرب با سو استفاده از شرایط پیش آمده در دوران کرونا، وارد عرصه حکمرانی مجازی شد و ما را هم به سمت دنیای مجازی خود سوق می‌دهد. نتیجه تن دادن به این نوع حکمرانی شکل‌گیری «انبوه تنها» است؛ فضایی که جایگاه انسان‌ها به میزان تعداد فالوورهای‌شان ارزش‌گذاری شود.

وحدت و برادری؛ مهم‌ترین نرم افزار تمدن اسلامی

قائم مقام بنیاد هدایت، آیه شریفه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» را مورد توجه قرار داد و گفت: وحدت و برادری دینی یکی از مهم‌ترین نرم افزارهای تمدن اسلامی است. تمدن اسلامی وقتی شکل می‌گیرد که جمع شکل بگیرد و این جمعیت ایمانی به ریسمان الهی چنگ بزنند.

وی اخوت را مهم‌ترین رشته ایجاد و گسترش ولایت عرضی در جامعه دانست و بیان داشت: به تعبیر مرحوم آیت الله شاه آبادی نخ تسبیح امت اسلامی، برادری دینی است؛ برای تحقق تمدن اسلامی باید این پیوند دینی تقویت شود.

حجت الاسلام غلامی ادامه داد: تمدن غربی بر اساس فردگرایی شکل گرفته و هر اندازه هم که این ارتباطات در بستر مجازی گسترده شود، باز هم به سر منزل مقصود نمی‌رسد چون بر اساس فطرت بشری شکل نگرفته است. بنابراین هر چقدر هم که یک نفر در این بستر طرفدار و دنبال کننده داشته باشد به آرامش نمی‌رسد. اما در تمدن اسلامی ارتباطات افراد با یکدیگر بر اساس اتصال الهی و اتصال به ولی خداست و در این اتصال الهی آرامش و سکینه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در مسیر شکل‌گیری جامعه ایمانی همواره شیطان رقیب جدی انسان‌ها بوده و تلاش می‌کند تا این اجتماع بر اساس اخوت شکل نگیرد؛ همانطور که در جریان غدیر شیطان توانست با جریان سقیفه این برادری دینی را به چالش بکشاند، اکنون که ما به دنبال شکل‌گیری این جامعه ایمانی هستیم، او همچنان برای انحراف آن تلاش می‌کند.

قائم مقام بنیاد هدایت، خطاب به امامان محله اظهار داشت: وظیفه ما این است که برای شکل‌گیری جامعه دینی تلاش کنیم و اگر افرادی پیدا می‌شوند که مشکل آفرینی می‌کنند و نمی‌گذارند این اجتماع شکل بگیرد، این وظیفه ماست که آنها را تربیت کرده و جامعه را اصلاح کنیم.

وی با تأکید بر نقش محوری مسجد در ایجاد تمدن سازی اسلامی، گفت: مرحوم آیت الله مهدوی کنی می‌فرمود تعداد افرادی که در دوران ۱۳ سال امامت مسجد توانستم برای خدمت به اسلام و انقلاب معرفی کنم در ۲۳ سال دوران مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) نتوانستم به این میزان نیرو تربیت کنم؛ این مطلب نشان دهنده جایگاه مسجد در تربیت افراد است.

حجت الاسلام غلامی با اشاره به آیه شریفه «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ» اظهار داشت: تشکیل جامعه ایمانی برکات فراوانی خواهد داشت و شما امامان محله می‌توانید در تشکیل این اخوت و برادری قدم بردارید و اجر این راه برای شماست.

وی در پایان به خدمات بنیاد هدایت در راستای تعالی شبکه امامت اشاره کرد و گفت: گفتمان سازی امامت محله و مسجد محوری، با تلاش بنیاد هدایت در این سال‌ها باعث ترویج و توجه به این نگاه شده و بسیاری از بزرگان و مسئولان به اهمیت آن اذعان دارند

کد خبر 5677267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha