به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ WISE از دوربینی مادون قرمز برای ردیابی نور و حرارت منتشر شده از اجرامی که تلسکوپهای دیگر از جمله هابل ممکن است آنها را نبینند یا از دست بدهند، برخوردار است.
این تلسکوپ به همراه راکت دلتا II از پایگاه فضایی وندربرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد، این پرتاب روز جمعه به دلیل نقص فنی که در موتور راکت به وجود آمده بود به تاخیر افتاده بود.
مدت ماموریت این تلسکوپ 9 ماه عنوان شده است و طی آن تلسکوپ در ارتفاع تقریبی 525 کیلومتری از سطح زمین در حرکت بوده و به نقشه برداری از جهان در نور مادون قرمز خواهد پرداخت. لنز دوربین WISE به تدریج تمامی آسمانها را تحت پوشش خود قرار خواهد داد و طی هر 11 ثانیه تصویری به ثبت خواهد رساند.
تلسکوپ خورشیدی WISE اولین تلسکوپ مادون قرمز در فضا به شمار نمی رود، دو تلسکوپ اسپیتزر ناسا و هرشل سازمان فضایی اروپا در حال حاضر در فضا در گشت و گذار بوده و به تصویربرداری از بخشهایی تعیین شده از جهان مشغولند.
مقامات ناسا انتظار دارند WISE طی مدت ماموریت خود صدها نمونه شهاب سنگ و ستاره دنباله دار را که از نزدیکی زمین عبور کرده و می توانند برای این سیاره خطرساز باشند را با جزئیاتی مانند ابعاد و ساختار آنها شناسایی کند؛ اطلاعاتی که می تواند به اخترشناسان کمک کند میزان احتمال برخورد این اجرام با زمین را تخمین بزنند. این تلسکوپ در عین حال به جستجوی ستاره های کم نور و کوتوله های قهوه ای رنگ و میلیونها کهکشان دور افتاده که در پس غبارهای کیهانی پنهان شده اند، خواهد پرداخت.
بر اساس گزارش سی ان ان، اطلاعات به ثبت رسیده توسط این تلسکوپ چهار بار در روز توسط سیستم رادیویی به رایانه ای در زمین ارسال می شود؛ این پروژه برای سازمان ناسا هزینه ای برابر 320 میلیون دلار در بر داشته است.