-
شرکتهای فناوری در آینه سال ۲۰۲۵؛ پایان مهمانی اینستاگرام و تنازع بقا با هوش مصنوعی
پیش بینیها حاکی از آن است در سال ۲۰۲۵ هرچند شرکت های فناوری و شبکه های اجتماعی با چالش های مختلفی روبرو هستند اما با شکوفایی هوش مصنوعی و ابزارهای مختلف سعی می کنند به حیات خود ادامه دهند.
سایر اخبار مهم
-
هماهنگی بین دستگاهی لازمه اجرایی شدن سند امنیت غذایی
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اهمیت همکاری و هماهنگی بین دستگاهها و نهادهای مختلف برای اجرای این سند تاکید کرد.
-
سازمان نصر نماینده بخش خصوصی در شورای ملی راهبری هوش مصنوعی
با اقدامات و مذاکرات انجام شده از سوی سازمان با نمایندگان مجلس، سازمان نظام صنفی رایانهای به عنوان نماینده و تنها تشکل بخش خصوصی، عضو شورای ملی راهبری هوش مصنوعی شد.
-
اسپیس ایکس سال ۲۰۲۵ را با فرستادن ماهواره ارتباطی به فضا شروع کرد
اسپیس ایکس نخستین موشک فالکون ۹ در ۲۰۲۵ میلادی را چند ساعت قبل به فضا فرستاد.
-
دومین فراخوان حمایت از برگزاری رویداد «شب علم» در دانشگاهها اعلام شد
بنیاد علم ایران از برگزاری برنامه شب علم در دانشگاهها و مراکز علمی- پژوهشی کشور حمایت میکند. دانشگاهها می توانند در بازه زمانی ۱۵ دی ماه تا ۵ بهمن ۱۴۰۳ اقدام به ارسال پیشنهاده کنند.
-
بومی سازی نانوکاتالیستهای پیشرفته واحد RCD در کشور
فرآیند RCD، یک فرآیند برای گوگردزدایی از ته مانده برج تقطیر است که برای آمادهسازی خوراک واحد RFCC با بکارگیری نانوکاتالیستهای پیشرفته ایرانی انجام میشود.
-
«سیری» ۹۵ میلیارد خسارت روی دست اپل گذاشت
اپل توافق کرده ۹۵ میلیون دلار برای تسویه شکایت دسته جمعی مربوط به نقض حریم خصوصی کاربران به وسیله دستیار صوتی «سیری» بپردازد.
-
ژن درمانی بیماری مزمن کلیه را برطرف می کند
محققان در بهینه سازی درمان ها برای بیماری های ژنتیک به خصوص بیماری های مزمن کلیه به موفقیت هایی دست یافته اند.
-
چهره جدید هوش مصنوعی در ۲۰۲۵؛ از دستیار شخصی تا همکار شما در محل کار
با پایان یافتن سال ۲۰۲۴ پیش بینی های زیادی از نحوه درگیر شدن هوش مصنوعی با زندگی کاربران صورت گرفته که از هوش مصنوعی شخصی سازی شده و نفوذ بیشتر در عرصه های مختلف تولید محتوا را شامل می شود.
-
ارتقای پژوهشها در حوزه آبزیان خوراکی
با حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و همکاری پژوهشکده اکولوژی عمان و خلیج فارس، دوره تخصصی آزمایشگاهی در حوزه ماهی و میگو برگزار میشود.
-
تفاهم مهم معاون علمی رئیسجمهور و رئیس کل بانک مرکزی در حمایت از زیست بوم فناوری دیجیتال
در جلسهای که امروز با حضور معاون علمی رئیسجمهور و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوعات کلیدی مرتبط با حمایت از زیست بوم فناوری های دیجیتال بویژه مدیریت کارگزاران رمزپول مورد بررسی گرفت.
-
رصد ۷۰ شهاب در یک ساعت؛ «بارش شهابی ربعی» مهمان آسمان شبهای زمستانی در ایران
یک مدرس نجوم گفت: بارش شهابی ربعی جمعه شب ساعت ۲۱ و ۱۵ دقیقه به اوج خود می رسد و می توان در یک ساعت حدود ۶۰-۷۰ شهاب را در آسمان رصد کرد.
-
چارچوب تبادل داده در نظام سلامت تدوین میشود
دبیر مرکز ملی فضای مجازی گفت: درباره داده های سلامت که جزو داده های بسیار حساس است، در حال تصمیم گیری هستیم تا برای تبادل این داده ها، چارچوب مشخصی تصویب کنیم.
-
اخبار جعلی شهروندان انگلیسی را برای هیچ و پوچ به خیابان کشاند
کلاهبرداران اینترنتی دیشب هزاران نفر را در یک شهر انگلیس برای تماشای جشن سال نو مسیحی به خیابانها کشاندند.
-
برنامه مشترک معاونت علمی و صندوق نوآوری برای حمایت از شرکتهای نوپا
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان از برنامه جدید معاونت علمی و صندوق نوآوری برای تأمین مالی و حمایت از شرکتهای نوپا به منظور ارتقاء فروش و تنوع محصولات دانشبنیان خبر داد.
-
ضرورت حکمرانی داده برای رفع انواع ناترازیها
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران تاکید دارد: برای توسعه کشور و رفع انواع ناترازیها راهی غیر از بهره گیری از فناوری اطلاعات و حکمرانی داده نداریم.
-
پیام پایان سال دوروف سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد
بنیانگذار تلگرام پیش از آغاز سال نو مسیحی با انتشار ۲ پیام فرایندهای طولانی بررسی آپدیت اپ ها در اپل و همچنین سانسور محتوا تحت لوای قانون در اتحادیه اروپا را هدف گرفت.
-
تحول در کشاورزی با ربات نخلستان
مدیر یک شرکت دانشبنیان از طراحی و تولید رباتی خبر داد که نه تنها قادر است ۵ فعالیت کلیدی در نخلستانها را بهطور خودکار انجام دهد، بلکه بهطور شایانی به بهبود معیشت کشاورزان نیز میپردازد.
-
آموزش روباتهای انسان نما با بزرگترین مخزن داده جهان
شرکت روباتیک چینی«آجی بات» از بزرگترین مخزن داده کنترل روبات های انسان نما رونمایی کرده که هدف آن پیشبرد هوش مصنوعی برای آموزش این ابزارها است.
-
شرکت ارتباطات زیرساخت با بدهی ارزی مواجه شد
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: به دلیل ایجاد محدودیتها در دو سال گذشته شرکت ارتباطات زیرساخت با بدهیهای ارزی مواجه شد.
-
پرتاب ۲۰ ماهواره منظومه شهید سلیمانی از اواخر ۱۴۰۴
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه نمونه های اولیه منظومه ماهواره ای شهید سلیمانی امسال در مدار قرار می گیرد، گفت: پرتاب ماهواره های اصلی این منظومه از اواخر سال ۱۴۰۴ انجام می شود.
-
برگزاری دوره آموزش خلبانی پهپاد سمپاش برای مددجویان کمیته امداد
دانشگاه صنعتی شریف با هدف اشتغالزایی و استفاده از پتانسیل و توانمندیهای مددجویان کمیته امداد، اقدام به برگزاری دورههای آموزش خلبانی پهپاد سمپاش کرده است.
-
تشخیص سریع سرطان روده با کیت نانویی ایرانی
یک شرکت تولید و عرضه کننده کیتهای تشخیص سرطان روده امکان شناسایی سریع این نوع سرطان را فراهم کرده است.
-
درمان سرطان پوست با یک کرم موضعی
محققان دانشگاه کویینزلند گام های بلندی برای توسعه یک کرم موضعی نوین برای جلوگیری و درمان سرطان های پوستی به خصوص در اعضای بدن پیوندی برداشته اند.
-
اوکراین پهپادهای رهگیری دشمن را آزمایش می کند
اوکراین مشغول آزمایش یک پهپاد رهگیری ساخته شده در آلمان است تا هواپیماهای بی سرنشین کامیکازه را خنثی کند.
-
ایجاد تنوع در روند کسب درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت
معاون سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر ضرورت «ایجاد تنوع در روند کسب درآمد» برای شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد.
-
حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب با ماده ایران ساخت
یک شرکت دانشبنیان برای اولین بار در کشور موفق به تولید پلی آلومینیوم کلراید شده که به عنوان منعقدکننده در فرآیند تصفیه آب و فاضلاب برای حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب به کار می رود.
-
خزانه داری آمریکا هک شد
هکرهای چینی به چارچوب امنیتی رایانشی خزانه داری آمریکا نفوذ و اسنادی را سرقت کرده اند.
-
هوش مصنوعی میتواند سفرههای ما را پر رونق کند
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی با بیان اینکه هوش مصنوعی امروز میتواند سفرههای ما را پر رونق کند، اظهار کرد: این نگاه عامیانه ای نیست و نیاز به برنامه ریزی و قانون گذاری و ایجاد زیرساخت دارد.
-
عربستان، برزیل و هلند رقبای ایران در تولید علم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در سالهای اخیر مهاجرت نیروی نخبه انسانی، و قهر مدنی پژوهشگران سبب شده تولیدات علمی کشور کم شود.
-
«اگزواسکلتون» یک فیلم سینمایی به دنیای واقعی آمد
گروهی از محققان روباتیک در انستیتو IHMC فلوریدا آمریکا آزمایش های یک اگزواسکلتون مشابه آنچه که در فیلم سینمایی «لبه فردا» دیده می شود را تکمیل کرده اند.
-
تفاوت سرمایهگذاری ایران و عربستان در هوش مصنوعی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ایران ۱۰ میلیون دلار در هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده عربستان ۲۵ میلیارد دلار؛ چگونه میخواهیم در این شرایط رقابت کنیم.
-
گسترش دامنه و عمق اثرگذاری پژوهشگران در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر ضرورت ارتقای اثرگذاری پژوهشها در کشور، گفت: حرفه تخصصی میدانی برای رشد استعدادهاست تا به نخبگان اثرگذار در اجتماع تبدیل شوند.
-
لزوم استفاده از هوش مصنوعی برای جمعآوری اطلاعات بیماران
اعضای شورای راهبردی مرکز ملی مغز بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی برای جمعآوری اطلاعات بیماران تأکید کردند.