-
رگولاتوری اعلام کرد؛
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از پیشرفتهای کمسابقه در افزایش ضریب نفوذ خدمات سیار، پهنباند و توسعه شبکه فیبرنوری خبر داد.
سایر اخبار مهم
-
کریستالی که از هوا آب می گیرد
محققان دانشگاه جیلین چین، آزمایشگاه مواد هوشمند NYU ابوظبی و مرکز مواد مهندسی هوشمند، ماده کریستالی جدیدی را ابداع کرده اند که می تواند بدون نیاز به انرژی آب را از مه هوا جمع آوری کند.
-
ترامپ شاهد ششمین پرتاب استارشیپ همراه یک موز به آسمان شد
اسپیس ایکس برای ششمین بار موشک استارشیپ را به طور آزمایشی به مدار زمین فرستاد اما نتوانست هنگام بازگشت آن را با بازوی رباتیک کنترل کند. دونالد ترامپ نیز در این رویداد حضور داشت.
-
دستور رئیس جمهور درباره سازمان هوش مصنوعی به معاونت علمی
رئیس جمهورماده واحده اصلاح تبصره ذیل مصوبه ماده واحده تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی را برای اجرا ابلاغ کرد.
-
فراخوان شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعی
معاون سیاستگذاری و اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات از انتشار فراخوانی به منظور شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعی خبر داد.
-
چراغ سبز FDA برای توسعه نانوواکسن ضدآنفلوانزا
شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس (Arcturus Therapeutics) برای شروع کارآزمایی بالینی روی واکسن آنفلوآنزای H۵N۱ مجوز FDA آمریکا را دریافت کرد.
-
استارلینک بازارش را به رقیب چینی باخت
چین قصد دارد بازار اینترنت ماهواره ای بزرگترین اقتصاد آمریکای جنوبی را تصاحب کند و برای این منظور رقیب چینی استارلینک قراردادی برای فراهم کردن این سرویس در کشور برزیل امضا کرده است.
-
ساخت ژنوسنسور تشخیص عفونت گوارشی توسط محققان کشور
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به ساخت و طراحی ژنوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سویههای مختلف باکتری «سیدیفیسیل» با حساسیت بالا شدند.
-
نیازمند تشکیل «شبکه زخم» کشوری هستیم
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: نیازمند این هستیم که مراکز درمان زخم استانداردسازی شده و شبکه زخم کشوری برای ارتباط موثرتر مراکز تشکیل شود.
-
هوش مصنوعی عود کردن بیماریهای ریوی را پیش بینی میکند
براساس پژوهشی جدید، تحلیل نمونه ادرار با کمک هوش مصنوعی می تواند زمان عود کردن بیماری های مزمن ریه را تا ۷ روز زودتر از ظهور علائم آنها ردیابی کند.
-
برگزاری رویداد تبادل فناوری نفت، گاز و پتروشیمی
صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری گروه توسعه انرژی تدبیر، رویداد تبادل فناوری نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی را در دی ماه جاری برگزار میکند.
-
حمایت از ۲۴۰ هسته علمی با محوریت اساتید و دانشجویان
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح کلیدی «شهید احمدی روشن» و «شهید وزوایی» خبر داد.
-
هوش مصنوعی دستیار رادیولوژیست ها می شود
براساس تحقیقی جدید، پژوهشگران می توانند به مدل های هوش مصنوعی بیاموزند بین تومورهای مغزی و بافت سالم تمایز قائل شوند.
-
هوش مصنوعی گوگل عادتهای کاربر را به خاطر می سپرد
آپدیت جدید هوش مصنوعی «جمینی ادونسد» گوگل به کاربران اجازه می دهد علایق و ترجیحات خود را مشخص کنند تا سرویس هوش مصنوعی شخصی سازی شده تری دریافت کنند.
-
سرپرست پژوهشگاه فضایی درباره مسابقه «کیوبست» اعلام کرد:
راه یابی ۴تیم به مرحله ساخت مدل مهندسی ماهواره مکعبی U۳
پژوهشگاه فضایی ایران به کمک دانشگاه صنعتی شریف با هدف ترویج صنعت فضایی و تربیت نیروی متخصص در محافل علمی و دانشگاهی کشور اقدام به برگزاری مسابقه چالشی ماهواره مکعبی «کیوبست» کرد.
-
تراشههای تقلبی با یک ابزار نانویی قابل شناسایی میشوند
یک روش جدید برای تشخیص تقلب ارائه شده که به سازندگان و کاربران جهانی تراشه کمک کند تا از خطرات ناشی از افزایش تراشههای تقلبی بازار فرار کنند.
-
توسعه دهندگان فیلترشکن خارج از کشور هستند
عضو شورای عالی فضای مجازی از چالشهای توقف فیلترشکنها خبر داد و گفت: آمارها نشان دهنده این است که توسعهدهندگان فیلترشکنها عمدتاً در خارج از کشور مستقر هستند.
-
اعطای نشان ویژه نمایشگاه فناوریهای پیشرفته چین به دانش بنیان ایرانی
یک شرکت دانش بنیان نشان ویژه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی فناوری های پیشرفته چین (CHTF ۲۰۲۴) را دریافت کرد.
-
رویداد پایانی مسابقات هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر برگزار میشود
رویداد پایانی هشتمین دوره مسابقات هوش مصنوعی امیرکبیر با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، روز چهارشنبه، ۷ آذر ماه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
-
تشخیص سرطان از طریق ادرار ممکن می شود
محققان نشان دادند که نشانگرهای زیادی در ادرار وجود دارد که به بیماری سرطان مرتبط است. آنها با کمک نانوسیم ابزاری برای گیراندازی این نشانگرهای زیستی ساختند.
-
«ارمنستان» میزبان هیأت تجاری شرکتهای دانشبنیان ایران
با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی معاونت علمی با اعزام هیات تجاری فناوری شرکتهای دانشبنیان به ارمنستان، زمینه برای گسترش صادرات محصولات ساخت ایران فراهم میشود.
-
قدرتمندترین ابررایانه جهان معرفی شد
یک دستگاه جدید لقب قدرتمندترین ابررایانه جهان را به خود اختصاص داده که قدرت آن از ۱.۷۴۲ اگزافلاپس فراتر رفته است.
-
تمهیدات رگولاتوری برای پایداری ارتباطات در هنگام قطعی برق
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: در شرایط قطعی برق، با الزام رگولاتوری، اپراتورها موظف شدهاند باتریهای سایتهای مخابراتی و لینکهای ارتباطی پشتیبان را تامین کنند.
-
صادرات ۱۲ میلیون دلاری و صرفهجویی ۱۲۶ میلیون دلاری با بومیسازی ۴ نانوداروی ضدسرطان
براساس جدیدترین پایش محصولات نانو فناوری ایران، بومیسازی چهار نانوداروی ضدسرطان در هشت سال منجر به صادرات ۱۲ میلیون دلاری و صرفهجویی ۱۲۶ میلیون دلاری شده است.
-
سگ روباتیک با تقلید از انسان بهتر حرکت می کند
محققان ابزاری ساخته اند که از الگوهای نوسان طبیعی بدن انسان و حیوان برای بهبود حرکت ربات استفاده می کند.
-
سند دولت هوشمند در کمیسیون عالی تنظیم مقررات بررسی می شود
بررسی پیش نویس سند «دولت هوشمند» در دستور کار کمیسیون عالی تنظیم مقررات قرار گرفت.
-
کسب جایزه «ایران نانو ۱۴۰۳» با تولید صنعتی ابرباتریهای اسید-سرب
تیم استارتاپی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دانش فنی ساخت ابرباتریهای اسید-سرب دست یافتند و توانستند جایزه ایران نانو ۱۴۰۳ را دریافت کنند.
-
فراخوان برنامه تابستانه دانشمندان جوان در سال ۲۰۲۵
مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی (یاسا) هر ساله میزبان ۵۰ دانشجوی دکترا از کشورهای مختلف است. در این برنامه دانشجویان به اجرای پروژههای مرتبط با زمینههای تحقیقاتی یاسا میپردازند.
-
بومیسازی شبیهساز تزریق وریدی کودک با یک سوم قیمت نمونه خارجی
شبیه ساز تزریق وریدی کودک به همت یک شرکت دانش بنیان ایرانی با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی بومی سازی شد.
-
سنگهای سولفوری روی مریخ کشف شد
کاوشگر کنجکاوی ناسا هنگام جستجو برای نشانه های حیات میکروبی روی مریخ یک منطقه مرموز از سنگ های سولفوری سفید کشف کرده که در مجموعه ای از تصاویر جدید دیده می شود.
-
قطع کابل فیبرنوری زیردریایی بین آلمان و دانمارک
۲ کابل ارتباطی فیبرنوری ارتباطی زیردریایی در دریای بالتیک که یکی از آنها به فنلاند و آلمان متصل بود، قطع شده است.
-
مسیر درمان برای بیماران دیالیزی سادهتر میشود
یونیسیسیو تراپیوتیکس یکی از شرکتهای در مرحله بالینی است که در حال توسعه دارو برای بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی است.
-
کمربند ایمنی خودرو سلامت شما را رصد میکند
محققان دانشگاه ملی سنگاپور و تسینگهوا چین اخیرا یک حسگر جدید ابداع کرده اند که می تواند سیگنال های زیستی مانند ضربان قلب و تنفس را بدون تماس با بدن کاربر و در خودروی در حال حرکت رصد کند.
-
ایران موفق به کسب مدال طلای المپیاد نانوفناوری مالزی شد
تیم دانشگاه صنعتی اصفهان که بعنوان نماینده ایران در دومین المپیاد نانوفناوری مالزی (INO ۲۰۲۴) شرکت کرده بود موفق به کسب مدال طلا و عنوان «برترین برترینها» در این رویداد شد.