با نزدیک شدن به پایان مهلت دریافت آثار چهارمین جشنواره بین المللی شعر فجر علی موسوی‌گرمارودی ملاکهای داوری این جشنواره را تشریح کرد.

 دبیر کل چهارمین جشنواره شعر فجر در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ملاکهای داوری این جشنواره بین‌المللی گفت: باید یادآور شوم که شعر ناب و شعر راستین بخشنامه و دستورالعمل و حتی ملاک و معیار نمی‌پذیرد زیرا بخشنامه و دستورالعمل و معیار فرع آگاهی است.

وی با اشاره به این بیت از مولانا "تو مپندار که من شعر به خود می‌گویم/ تا که هوشیارم و بیدار یکی دم نزنم" تاکید کرد: شعر است که شاعر را می‌نویسد و نه برعکس اما پس از جوشیدن شعر، داوران با معیارهای خود تا حدودی می‌توانند ملاکهایی را در نظر بگیرند که به نظر من به عنوان دبیر جشنواره برخی معیارها قابل اعمال است.

این شاعر پیشکسوت معیارها را در پنج محور دسته‌بندی کرده و گفت: تازگی مضمون و چگونگی پرورش آن، قریحه و چند و چون آن، شناخت درست از قالب انتخاب شده، هماهنگی سبک و ارائه، شناخت و کاربرد موسیقی چهارگانه شعر محورهای مدنظر داوری است.

موسوی گرمارودی در پایان "شناخت و کاربرد موسیقی چهارگانه شعر" را اینگونه توضیح داد: موسیقی بیرونی یا وزن عروضی، موسیقی درونی از طریق واج‌آرایی و جز آن ...، موسیقی کناری از طریق ردیف و قافیه، موسیقی معنوی هماهنگی درون‌واژه‌ای و معنا تعریف ما از موسیقی چهارگانه شعر است.

چهارمین جشنواره بین المللی شعر فجر در سه بخش استانی، کشوری و بین المللی و در دو سطح جوان(زیر 30 سال) و بزرگسال به صورت رقابتی برگزار می‌شود. علاقمندان به شرکت می بایست 20 تا 40 صفحه از اشعار چاپ نشده یا چاپ شده خود در نشریات و کتب از سال 87 تا کنون را فقط در یکی از قالبهای شعر سنتی، نو اعم از نیمایی و سپید، کودک و نوجوان در پنج نسخه به دفتر جشنواره بفرستند.

 دوشنبه 30 آذرماه آخرین مهلت دریافت آثار است.