غلامرضا سازگار مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و مسئول مجمع الذاکرین تهران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: عرصه مداحی را نمی توان یکجا مورد ارزیابی و بررسی قرار داد. این عرصه اکنون به دو قسمت تقسیم شده است. یک دسته از مداحان را جوانان پرشوری تشکیل داده اند که مطالعه آنها کمتر است و یک دسته دیگر از مداحان کسانی هستند که به عزاداری سنتی توجه داشته، مراسم را به خوبی برگزار می کنند، قصیده می خوانند، به اشعار پرمحتوا و همچنین از بر کردن شعر توجه دارند.
وی افزود: عرصه مداحی امروز جای خود را در جامعه بیشتر از گذشته باز کرده است، پذیرش جامعه نسبت به مداحان در شرایط امروز افزایش یافته است.
سازگار ابراز امیدوار کرد که مداحان بتوانند از شرایط به وجود آمده بهترین استفاده را کرده و مداحی را به نحو صحیح انجام دهند.
غلامرضا سازگار درمیان آسیبهایی که عرصه مداحی را تهدید می کند به بی مطالعه روضه خواندن،ارائه روضه های خوارکننده اشاره کرد و گفت: این آسیبها از عدم مطالعه، عدم داشتن استاد و عدم تقوا نشئت می گیرند که اگر این مسئله رعایت شود این آسیبها به وجود نخواهد آمد.
این شاعر و مداح اهل بیت در ادامه اظهارات خود با اشاره به ویژگیهای اشعاری که برای مداحی انتخاب می شوند گفت: اشعار باید با روایات وفق داشته باشند، خلاف سیره اهل بیت نباشد، اشعاری باشند که مورد پذیرش عالمان و افراد عامی هستند چرا گاهی اوقات اشعاری خوانده می شود که تنها مورد پذیریش یک انجمن شعری است،
وی تأکید کرد: اشعار مداحی باید از ویژگیهای شعر سعدی برخوردار باشند. اشعار سعدی برای مداحی سروده نشده اما مورد پذیرش عارف، عالم و عامی قرار هستند. شعر مداحی در عین اینکه باید از غنا و محتوای لازم برخوردار باشد باید زبان جامعه باشد.
غلامرضا سازگار گفت: مداح به مثابه لباس احرام است، اگر لباس سفید احرام سیاهی داشته باشد بسیار نمایان خواهد داشت. مداح اگر کوچکترین کار غیر اخلاقی انجام دهد در تمام وجود وی نمایان می شود.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه روضه معقول بخوانید گفت: مداح باید پیش از انتخاب اشعار خود این امر را بررسی کند که آیا این شعر را جامعه از وی می پذیرد یا خیر. کلماتی که ادا می شوند نباید به نحوی باشند که امام زمان از ما دلگیر شود.