دانشمندان ناسا برای اولین بار تصویری از بازتاب خورشید بر روی دریاچه ای در بزرگترین قمر سیاره زحل به ثبت رساندند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان ناسا اعلام کردند این اولین نشانه تصویری از وجود مایعات بر روی نیم کره شمالی این قمر و اولین تصویر از بازتاب نور خورشید بر روی سطح دریاچه ای در جهان دیگر که در فاصله چندین میلیارد مایلی از زمین قرار دارد به شمار می رود.

شباهتهای زیاد تایتان به زمین باعث شده تا توجه ناسا از چندین دهه گذشته نسبت به آن جلب شود، این قمر تنها جرم کیهانی در نزدیکی زمین و در منظومه خورشیدی به شمار می رود که گمان می رود آب مایع در آن وجود داشته باشد این قمر مانند زمین از اتمسفری برخوردار است که بیشترین بخش آن از نیتروژن تشکیل شده است.

محققان معتقدند وجود آب بر روی یک سیاره یا اجرامی مشابه ماه یا تایتان می تواند شانس وجود گونه هایی از حیات را در آن اجرام افزایش دهد تصویر بازتاب نور خورشید بر روی دریاچه تایتانی توسط فضاپیمای کاسینی به ثبت رسیده است، این سیاره از زمان آغاز ماموریت خود در سال 2004 در جستجوی چنین بازتابهایی از جانب یکی از اعضای خانواده سیاره زحل، به خصوص تایتان بوده است.

دانشمندان با همکاری محققان دانشگاه آریزونا توانستند با توجه به اطلاعاتی که پیشتر به دست آورده بودند، موقعیت دقیق این بازتاب را محاسبه کنند این شعاع نوری از لبه جنوبی دریاچه ای به نام "کراکن مر"، دریاچه ای عظیم مملو از متان که سطحی در حدود 400 هزار کیلومتر را پوشش داده، ساطع شده است این وسعت از دریای خزر که بزرگترین دریاچه جهان به شمار می رود نیز بزرگتر است.

شکار این بازتاب ویژه، در حدود 5 سال زمان صرف کرد زیرا بخش شمالی تایتان در این مدت تحت پوشش تاریکی فصل زمستان قرار گرفته بود.

بر اساس گزارش سی ان ان، محققان ناسا اعلام کردند در مرحله بعدی قصد دارند درباره مطالبی از جمله اینکه آیا در این قمر گونه ای از آب مایع وجود دارد؟ آیا تغییرات فصل در این قمر تغییراتی به وجود می آورد؟ آیا در تایتان باران می بارد؟ و اینکه چگونه متان مایع بر روی سطح این قمر جاری شده است، تحقیقات گسترده تری را انجام دهند.