عباس داورمنش در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح این خبر افزود: در گذشته مادران زایمانهای متعددی داشتند و تعدادی از این نوزادان سقط یا در روزهای تولد فوت می شدند اما هم اکنون بهداشت مادر و کودک بالا رفته و کودک کم توان ذهنی علی رغم ضعف جسمانی که دارد زنده می ماند و در بزرگسالی معلولیتش نمایان می شود.
متخصص مدارس استثنایی و روانشناس کودک و نوجوان با بیان اینکه به راحتی نمی توان به آمار عمومی کودکان معلول و کم توان ذهنی دست یافت، اظهار کرد: آمار این افراد در همه جای دنیا تخمینی است به طوری که طبق اعلام مرکز توانبخشی آمریکا 3 درصد از جمعیت این کشور را کم توانان ذهنی تشکیل می دهند و در اروپا این رقم تا دو درصد تخمین زده می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی آمار کودکان کم توان ذهنی در آسیا را محدود به آمار اعلام شده در ژاپن دانست و گفت: دو درصد از جمعیت ژاپن را معلولان و کم توانان ذهنی تشکیل می دهند.
داورمنش علت نبود آمار دقیق و به روز از جامعه کم توانان ذهنی در کشور را فقر فرهنگی خانواده ها و نبود مکانیزمهای لازم برای شناسایی این افراد دانست و گفت: در ایران خانواده ها این موضوع را مخفی می کنند چون تبعات آن را برای سایر فرزندانشان در ازدواج و... بد می دانند.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی سازمان بهزیستی در ایران بیش از یک میلیون و 500 هزار به عنوان معلول شناسایی شده اند.
متخصص مدارس استثنایی و روانشناس کودک و نوجوان ادامه داد: دلیل دیگر نبود آمار در این زمینه، عدم تشخیص عقب ماندگی ذهنی این افراد از مواردی همچون تنبلی است چرا که انواع این بیماری زیاد است و نمی توان گفت که هم این افراد کم توان ذهنی هستند.