محققان پژوهشگاه مواد و انرژی موفق به تولید نانوالیافی از اکسید کادمیم شدند که نویدبخش ماده ای کارآمد برای استفاده در حسگرهای گازی و سلول های فتوولتائیک است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد بازرگان مجری طرح در این باره گفت: به دلیل کاربرد زیاد اکسید کادمیم در حسگرهای گازی، سلولهای فتوولتائیک و الکترودهای شفاف و بیشتر بودن سطح ویژه نانو ساختارهای حاصل از فرایند الکتروریسی در مقایسه با سایر نانوساختارها بر آن شدیم تا نانوالیاف الکتروریسی شده اکسید کادمیم را تهیه و خواص آن را بررسی کنیم.

وی به جزئیات این پژوهش اشاره کرد و افزود: در این پژوهش ابتدا محلولی از پیش ماده ها تهیه و در میدان الکتریکی قوی قرار دادیم که به این وسیله الیاف کامپوزیتی متشکل از اجزای آلی و معدنی تهیه شد. سپس این الیاف تحت عملیات حرارتی دمای پایین قرار گرفت تا جزء آلی تجزیه شده و نانوالیاف معدنی خالص باقی بماند. در ادامه خواص ساختاری و ریخت شناسی، خواص فیزیکی و نوری نانوالیاف اکسید کادمیم تهیه شده به دقت مورد مطالعه قرار گرفت.

بازرگان با اشاره به نتایج به دست آمده اظهار داشت: نتایج این پژوهش می تواند نوید بخش ماده ای کارآمد به منظور استفاده در حسگرهای گازی و سلولهای فتوولتائیک باشد. همچنین این نانوالیاف می تواند در صنعت نیمه هادی ها به ویژه در ابزارهای اپتوالکترونیک و نانو سیستمهای الکترومکانیکی کاربرد گسترده ای داشته باشد.

به گفته مجری طرح، الکتروریسی روشی ساده برای ایجاد نانو الیاف توپر و توخالی در طولهای بسیار بلند، با قطر یکنواخت و ترکیب متنوع است که بر پایه برهم کنشهای الکترواستاتیکی استوار است. در اوایل دهه 90، چندین گروه تحقیقاتی به روش الکتروریسی روی آوردند و موفق به تولید الیاف نازک از پلیمرهای آلی مختلف شدند و از سال 2005 محققان به قابلیت این روش در تولید نانوالیاف اکسیدی پی بردند و توانستند نانوالیاف اکسیدی نازک و یکنواخت با خواص مطلوب تهیه کنند.