محمد کاظم ملکی در حاشیه برگزاری همایش آشنایی با فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری ایران و ترکیه در قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان قزوین در زمینه صنعت و کشاورزی توانمندی و قابلیتهای بسیار مناسبی دارد که که می تواند با اوسیم که دومین شهرک صنعتی ترکیه بشمار میرود ارتباط تجاری مناسبی برقرار کند.
وی افزود: حجم مبادلات تجاری این منطقه 20 میلیون دلار است و ظرفیت حضور کالاهای ایرانی را نیز دارد.
وی برپایی نمایشگاههای بین المللی و نشستهای تخصصی با حضور تولید کنندگان دو کشور را در بستر سازی توسعه روابط موثر دانست و افزود: برپایی نمایشگاههای تخصصی برای معرفی کالاهای ایرانی ضروری است و بر همین اساس نمایشگاه بین المللی تخصصی ایران با عنوان هفته ایران توسط سازمان توسعه تجارت کشورمان در بهمن ماه امسال یا اردیبهشت ماه سال آینده در آنکارا برگزار خواهد شد که دعوتنامه رسمی آن از سوی سفیر کشورمان به سازمان بازرگانی استان ارائه شده است.
وی گفت: برای شرکت کنندگان در این نمایشگاه تخصصی تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده که تخفیف در هزینه اجاره غرفه ها از آن جمله است.
رایزن فرهنگی ایران در ترکیه تصریح کرد: آنکارا با توجه به ویژگیهای صنعتی و سرمایه گذاری به عنوان شهر پایلوت توسعه روابط با استان قزوین انتخاب شده است که وجود بزرگترین شهرک صنعتی در این منطقه قابلیت سرمایه گذاری را بیشتر می کند.
ملکی از اعزام هیئت تجاری ایران به ترکیه هم خبرداد و یادآورشد: با هماهنگی و برنامه ریزی انجام شده امسال یک هیئت بلند پایه اقتصادی از استان قزوین به ترکیه اعزام خواهد شد که مقدمات سفر برای بهمن ماه فراهم شده بود که هیئت ایرانی با حضور خود در اسفندماه موافقت کرده است که انجام خواهد شد.
وی گفت: گشایش خط اعتباری 35 میلیون یورویی برای توسعه تجاری دو کشور از سوی دولت اهرم حمایتی است که توان رقابت تولید کننده ایرانی را دربازار این کشور بیشتر خواهد کرد و کالاهای ایرانی به نوعی با شرایط اقساطی به خریداران ترک ارائه می شود.
رایزن فرهنگی ایران در ترکیه از ایجاد شهرک صنعتی تجاری مشترک ایران و ترکیه در مرز دو کشور هم خبر داد و تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور کشورمان به ترکیه موافقت لازم برای ایجاد انچمن مشترک تجار ایران و ترکیه صورت گرفت که بر این اساس موافقت اصولی برای احداث شهرک صنعتی درذ مرز مشترک دو کشور صورت گرفته که این کار کم نظیری در مناسبات اقتصادی بشمار می رود.
وی به نقش رایزنان بازرگانی در توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: با تهیه اطلاعات مورد نیاز شرکتهای ایرانی آمادگی کامل داریم توانمندی صادرکننده و تولید کنندگان کشورمان را به طرفهای ترک منتقل کنیم تا زمینه ارتباط تجاری و اقتصادی دو کشور فراهم شود.
وی گفت: سهم صادرات استان در حال حاضر پنج درصد است که این میزان تا دو برابر قابل افزایش است.
ملکی به تجار و بازرگانان ایرانی هم توصیه کرد ضمن آشنایی با روشهای نوین بازاریابی و رفع نقاط ضعف خود مانند بهبود کیفیت بسته بندی کالا، رعایت استانداردهای جهانی، داشتن برنامه راهبردی و استراتژیک و رفتار دیپلماتیک با تجار خارجی از فرصتهای ایجاد شده برای سرمایه گذاری و صادرات به کشور ترکیه استفاده کنند.