به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، مرتضی لطفی افشار بعد از ظهر دوشنبه در همایش بازار شناسی فرش دستباف ایران در ارومیه با اشاره به سهم قابل توجه آذربایجان غربی در میزان صادرات فرش کشور، اظهار داشت: با این وجود متاسفانه فرش های تولیدی آذربایجان غربی به اسم تولیدات آذربایجان شرقی و تبریز به سایر استانها و خارج از کشور صادر می شود.
وی احیای طرحهای قدیمی و ثبت ملی و جهانی ریز ماهی به نام خوی و افشار به نام تکاب، بازاریابی با شیوه های نوین و تبلیغات گسترده را از جمله راهکارهای حل این مشکل دانست و بیان داشت: همکاری 36 ارگان مرتبط با هنر صنعت فرش کشور با مرکز ملی فرش ایران و سازمان بازرگانی استانها به عنوان متولیان اصلی مسائل فرش استانها جهت مرتفع کردن مشکلات این حوزه ضروری است.
مدیر گروه بازارشناسی مرکز ملی فرش ایران با اشاره به سهم 30 درصدی ایران در زمینه صادرات فرش دستباف در بازار فرش دنیا، اظهار داشت: این میزان نسبت به سال گذشته با وجود تشدید تحریم های اقتصادی علیه ایران هفت درصد رشد داشته است.
صدور 400 میلیون دلاری فرش از ایران
لطفی افشار از صدور فرش به ارزش 400 میلیون دلار به خارج از کشور خبر داد و افزود: آلمان، امارات، فرانسه، ایتالیا، عربستان و ژاپن کشورهای هدف صادرات فرش ایران هستند.
وی با اشاره به فعالیت 10 میلیون نفر خانوار در حوزه های مختلف فرش کشور عنوان کرد: همچنین بر اساس آمار اتحادیه صادرکنندگان استان تهران 900 صادر کننده فعال هستند.
همایش بازار شناسی فرش دستباف ایران به همت سازمان بازرگانی آذربایجان غربی در شهر های ارومیه، خوی و بوکان با حضور تولیدکنندگان متمرکز و غیر متمرکز فرش دستباف، مدیران و مسئولان مجتمع های قالی بافی، تشکلها، تعاونی ها و اتحادیه ها به مدت سه روز در محل اتاق بازرگانی ارومیه برگزار می شود.