به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مازیار حسینی با اشاره به برنامه جامع کاهش خطرپذیری لرزه ای شهر تهران گفت: در این راستا سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با مصوبه شورای شهر تهران به عنوان مدیر طرح، تهیه و تدوین برنامه تفصیلی جهت عملیاتی کردن این پروژه را بر عهده دارد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن معرفی اهداف طرح، سابقه شکلگیری و فرایند تصویب و اجرایی شدن آن گفت: در این مصوبه نسبت به سه محور اصلی توجه شده است، یک محور به ساخت و ساز شهر و توسعه آتی آن نظر دارد تا نسلهای بعدی دچار مشکل نشوند.
وی افزود: محور دیگر به کار و تلاش برای بهبود وضعیت موجود معطوف است که در سه شاخه اصلی طراحی شده است. نخست بحث زیرساختها است، به عنوان مثال امروز اکثر ساختمانهای نوساز به آسانسور مجهز هستند و از این رو باید از مقاومت و قابلیت لازم برخوردار باشد تا اعتماد لازم ایجاد شود. از سوی دیگر ساختمانهای حساس و حیاتی شهر باید از امکان ارائه خدمات بدون وقفه به مردم برخوردار باشند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: محور سوم به بهبود شرایط ساختمانهای مسکونی باز میگردد، بسیاری از ساختمانها در شهر فرسوده نیستند اما فاقد استحکام لرزه ای هستند که باید برای آنها چاره اندیشی شود.
حسینی افزود: نکته مهم دیگر که شاید کمتر به آن توجه شده در نظر گرفتن نگاه اجتماعی و انگاره شهروندان است چرا که مصرف کننده این طرح اجتماع و جامعه است. در این حوزه برنامهریزی فرهنگی با هدف متحولسازی نگاه شهروندان ضروری است.
وی بابیان اینکه نتیجه هر فعالیتی در این طرح به شهر تهران برمیگردد، گفت: نگاه سازمان به موضوع، بخشی و صنفی نیست و علت آن شاید به فرابخشی بودن موضوع مدیریت بحران بازمیگردد. سازمان در کار تخصصی خود با بیش از 30 سازمان و نهاد تعامل دارد و شاید قانونگذار به علت تجربه کار کردن با دستگاههای متعدد این سازمان را به عنوان نهاد هماهنگ کننده و محوری موضوع انتخاب کرده است.