درباره زیارت حضرت سیدالشهدا روایات فراوانى وجود دارد. در خصوص زیارت عاشوراى معروف، احادیث متعددى از امام باقر و امام صادق نقل شده است. امام باقر (ع) این زیارت را به یکى از اصحابش به نام "علقمة بن محمد حضرى" آموزش داده است.
تأمل و تعمق در آنچه طی زیارت عاشورا آمده و خواننده آن را بیان می کند .
تقویت روحیه محبت به اهل بیت
یکی از ارزشها و دستاوردهای خواندن زیارت عاشورا ایجاد پیوند معنوى با خاندان عصمت و طهارت است .
این محبت موجب مىشود ، با فضایل بزرگان دین بیشتر آشنا شده، الگو قرار گرفته در جهت همسویى فکرى و عملى با آنان بکوشد، چنان که در قسمتى از زیارت، از خدا مىخواهد زندگى و مرگ را یکسره مانند آنان قرار دهد: "اللهم اجعل محیاى محیا محمد و آل محمد و مماتى ممات محمد و آل محمد."
ایجاد روحیه ظلم ستیزى
اعلام برائت و نفرت از ستمگران و ابراز محبت به پیروان حق و دوستان خاندان عصمت که در متن زیارت عاشورا مکرر آمده، پایههاى ایمان خود را مستحکم مىکند. مؤمن واقعی از ستمگر، نفرت و انزجار آشکارى دارد و با مظلوم و جبهه حق، اعلام همراهى مىکند: "یا ابا عبدالله! انى سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم."
دورى از انحراف
در این زیارت، ریشههاى ظلم هدف قرار مىگیرند: "فلعن الله امةً اسست اساس الظلم و الجور علیکم اهل البیت و لعن الله امة دفعتکم عن مقامکم و ازالتکم عن مراتبکم التى رتبکم الله فیها." این ظلم، یک حلقه از حلقههاى ستمى است که با انحراف مسیر اصیل خلافت آغاز شد.
ایثار و فداکارى در راه خدا و احیاى مکتب و راه و هدف خاندان عصمت از دیگر دستاوردهای توجه به مفاهیم زیارت عاشورا هستند .