رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد واجد شرایط که در پاییز واکسن آنفلوانزای فصلی را تزریق نکرده‌اند هر چه سریعتر برای واکسینه شدن اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر داوود یادگاری با توجه به توزیع مجدد واکسن آنفلوانزای فصلی در داروخانه‌های کشور گفت: همه گیری ویروس H1N1 طی امسال سبب افزایش تقاضای عمومی نسبت به آنفلوانزای فصلی و در نتیجه کمبود واکسن در مقاطع خاصی در پاییز امسال در کشور شد.

وی با اشاره به اینکه واکسینه شدن در برابر واکسن آنفلوانزای فصلی سبب مصونیت در برابر واکسن آنفلوانزای H1N1‌نمی‌شود خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی طی سالهای اخیر سبب افزایش تقاضا برای واکسینه شدن افراد در معرض خطر شده تا جایی که هر سال با افزایش تقاضا برای دریافت واکسن آنفلوانزای فصلی مواجه هستیم.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی‌ و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به اینکه هنوز در زمان مناسب تزریق واکسن آنفلوآنزای فصلی قرار داریم و از سوی دیگر این واکسن در داروخانه‌های کشور توزیع مجدد شده، ‌بهتر است افراد در معرض خطر که در مرحله اول (شهریور و مهرماه) واکسینه شده‌اند نسبت به واکسیناسیون خود اقدام کنند.

وی از افراد بالای 65 سال، زنان باردار، ‌افرادی که به بیماریهای زمینه‌ای همچون آسم و دیابت دچار هستند، گروهی که تحت دیالیز قرار دارند، مبتلایان به کم خونی‌های مادرزادی، تالاسمی ماژور، آنمی داسی شکل، عده‌ای که تحت شیمی درمانی قرار دارند، بیماران سرطانی، افرادی که در طولانی مدت از داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مانند «کورتن» استفاده می‌کنند (مانند بیماران روماتیسمی) و عده‌ای که در دراز مدت از آسپرین استفاده می‌کنند به عنوان افراد در معرض خطر نام برد.

یادگاری گفت: اشخاصی که در خانه سالمندان شاغل هستند یا مراقبت از سالمندان را در خانه برعهده دارند و گروهی که در مراکز بهداشتی و درمانی به فعالیت مشغولند نیز ضروری است نسبت به این بیماری واکسینه شوند.

وی ادامه داد: با توجه به انتقال بیماری آنفلوآنزا از کادر درمانی به بیماران ‌تحقیقات نشان می‌دهد در بیمارستانهایی که سیستم بهداشت و درمان آنان نسبت به واکسینه کردن کارکنان آن مرکز اقدام کرده‌اند، میزان مرگ و میر بیماران 10 تا 15 درصد کاهش نشان داده است.

یادگاری با ابراز خرسندی از اینکه امسال برای نخستین بار بیمارستانهای خصوصی تمامی پرسنل خود را در برابر آنفلوانزای فصلی واکسینه کرده‌اند از این اقدام به عنوان اقدامی موثر در جهت کنترل بیمای آنفلوانزا نام برد.

وی در ادامه اضافه کرد: در سیستمهای دولتی نیز در سالهای گذشته واکسینه کردن کادر درمانی به صورت پراکنده انجام می‌شد که امسال واکسیناسیون پرسنل به صورت منسجم تر و به شکل رایگان صورت گرفته است.

یادگاری تصریح کرد: با توجه به افزایش آگاهی در سطح جامعه از یک سو و از سوی دیگر افزایش هرم سنی جمعیت و افزایش امید به زندگی در آینده،‌ نیاز به واکسن آنفلوانزای فصلی بیشتر خواهد شد که امید می‌رود با برنامه ریزی بتوان پاسخگوی این افزایش تقاضا بود.