رئیس شورای شهر اصفهان از نهایی شدن دو روش برای اصلاح انحراف به وجود آمده در تونل مترو اصفهان برای وارد شدن کمترین آسیب به سی و سه پل خبر داد.

عباس رسولیها در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب تاکید کرد: شورای شهر اصفهان برای خارج شدن دستگاه TBM از تونل مترو  و اصلاح انحراف آن هشت روش را مورد بررسی کارشناسی و علمی قرار داد که در نهایت دو روش از آنها نهایی شد.

این نماینده مردم شهر اصفهان در شواری شهر افزود: یکی از این روشها برگشت دستگاه TBM از مسیر منحرف شده به عقب است و روش دیگر نیز ایجاد یک حفره بر روی سطح زمین و خارج کردن دستگاه و اصلاح انحراف است.

دستگاه حفر تونل مترو در اصفهان با انحراف از مسیر تونل شرقی خط شمال - جنوب متروی اصفهان پس از عبور از زیر رودخانه زاینده رود در حدود 30 رینگ (طولی معادل 40 متر) در کنار سی و سه پل به اشتباه حفاری شده است.

  برای روش برگشت دستگاه TBM با یک شرکت چینی صحبت شده است و پیشنهاد شده با تزریق بتون به بدنه تونل و همچنین شمع زدن و مقاوم سازی آن مقدمات لازم برای برگشت دستگاه انجام شود

رئیس شورای شهر اصفهان
از زمان وقوع این رخداد در آخرین ماه تابستان امسال و انتشار خبر آن در رسانه ها ادامه پروژه مترو در این مسیر تا کنون متوقف مانده است. رئیس شورای شهر اصفهان در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت : برای  روش برگشت دستگاه TBM با یک شرکت چینی رایزنیهایی انجام شده و برای این کار پیشنهاد شده با تزریق بتون به بدنه تونل و همچنین شمع زدن و مقاوم سازی آن مقدمات لازم برای برگشت دستگاه انجام شود.


رسولیها با اشاره به صحبتهای انجام شده در شورای شهر اصفهان گفت : همه اعضای شورا اصرار داشتند روشی برگزیده شود که کمترین خطر را برای سی و سه پل داشته باشد این دو روش نیز در میان همه روشهای دیگر بهترین راهکارها به نظر می رسید.

این مقام مسئول شهری در اصفهان با تاکید بر انجام کار علمی و کارشناسی برای برون رفت از این وضعیت افزود: در نهایت ظرف یکماه آینده تکلیف انتخاب روش نهایی برای ادامه مسیر تونل معلوم خواهد شد.

 برخی کارشناسان معتقدند ایجاد حفره برای اصلاح مسیر دستگاه TBM برای وضعیت سی و سه پل مناسب نیست
  
عباس رسولیها در پاسخ به پرسشی در رابطه با خطرهای روش حفر گودال برای سی و سه پل و احتمال نیاز به تخریب رمپ  پل نیز گفت: فاصله ای که محل قرار گرفتن دستگاه TBM است با سی و سه پل حدوداً 40 متر است که به نظر نمی رسد این فاصله برای پل خطری ایجاد کند.

این درحالی است که برخی کارشناسان معتقدند ایجاد یک حفره برای اصلاح مسیردستگاه TBM چندان برای وضعیت سی و سه پل نمی تواند خوشایند باشد چرا که برای این کار به حفره ای با قطر 60 متر وهمچنین 18 هزار مترمربع خاک برداری نیاز است و با توجه به موقعیت دستگاه در زیرخاک و میزان نزدیکی آن به سی و سه پل می توان پیش بینی کرد در صورت حفر این گودال باید بخشی از رمپ سی و سه پل را نیز برای ایجاد آن تخریب کرد و از بین برد.

رئیس شورای شهر اصفهان همچنین در رابطه با میزان هزینه و زمان هر کدام از روشهای نهایی شده برای این کار تاکید کرد:  مسئله میزان هزینه اصلاح انحراف تونل به ما ارتباطی ندارد و بودجه آن به دلیل خطای پیمانکار بر عهده خود شرکت خواهد بود و در رابطه با زمان نیز به نظر می رسد هر دو روش به یک اندازه زمان نیاز خواهند داشت.