این نماینده مردم شهر اصفهان در شواری شهر افزود: یکی از این روشها برگشت دستگاه TBM از مسیر منحرف شده به عقب است و روش دیگر نیز ایجاد یک حفره بر روی سطح زمین و خارج کردن دستگاه و اصلاح انحراف است.
دستگاه حفر تونل مترو در اصفهان با انحراف از مسیر تونل شرقی خط شمال - جنوب متروی اصفهان پس از عبور از زیر رودخانه زاینده رود در حدود 30 رینگ (طولی معادل 40 متر) در کنار سی و سه پل به اشتباه حفاری شده است.
برای روش برگشت دستگاه TBM با یک شرکت چینی صحبت شده است و پیشنهاد شده با تزریق بتون به بدنه تونل و همچنین شمع زدن و مقاوم سازی آن مقدمات لازم برای برگشت دستگاه انجام شود |
رئیس شورای شهر اصفهان |
رسولیها با اشاره به صحبتهای انجام شده در شورای شهر اصفهان گفت : همه اعضای شورا اصرار داشتند روشی برگزیده شود که کمترین خطر را برای سی و سه پل داشته باشد این دو روش نیز در میان همه روشهای دیگر بهترین راهکارها به نظر می رسید.
این مقام مسئول شهری در اصفهان با تاکید بر انجام کار علمی و کارشناسی برای برون رفت از این وضعیت افزود: در نهایت ظرف یکماه آینده تکلیف انتخاب روش نهایی برای ادامه مسیر تونل معلوم خواهد شد.
برخی کارشناسان معتقدند ایجاد حفره برای اصلاح مسیر دستگاه TBM برای وضعیت سی و سه پل مناسب نیست |
این درحالی است که برخی کارشناسان معتقدند ایجاد یک حفره برای اصلاح مسیردستگاه TBM چندان برای وضعیت سی و سه پل نمی تواند خوشایند باشد چرا که برای این کار به حفره ای با قطر 60 متر وهمچنین 18 هزار مترمربع خاک برداری نیاز است و با توجه به موقعیت دستگاه در زیرخاک و میزان نزدیکی آن به سی و سه پل می توان پیش بینی کرد در صورت حفر این گودال باید بخشی از رمپ سی و سه پل را نیز برای ایجاد آن تخریب کرد و از بین برد.
رئیس شورای شهر اصفهان همچنین در رابطه با میزان هزینه و زمان هر کدام از روشهای نهایی شده برای این کار تاکید کرد: مسئله میزان هزینه اصلاح انحراف تونل به ما ارتباطی ندارد و بودجه آن به دلیل خطای پیمانکار بر عهده خود شرکت خواهد بود و در رابطه با زمان نیز به نظر می رسد هر دو روش به یک اندازه زمان نیاز خواهند داشت.