به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا قربانی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در پاسخ به اظهارات سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: من نگفتم آمار مقالات دانشگاه صنعتی اصفهان چشمگیر است. من فقط دانشگاههای ایران را مقایسه کردم و به آمار تعداد ارجاعات به مقالات یکی از دانشگاههای مطرح کشور که زیر یک است اشاره کردم.
این آمار از ارجاع به مقالات یک فاجعه است و همان طور که پیش از این نیز گفتم متاسفانه برخی از دانشگاهها از نظر تعداد مقالات در ISI فوق العاده جهش پیدا کردند که این برای خود ما نیز عجیب بود.
متاسفانه در سیستم ISI یک معیار برای سنجش بیشتر وجود ندارد. من در عجب هستم که آقای مهراد منبع آمار من را زیر سئوال می برند. من این آمار را از ISI استخراج کرده ام و اتفاقا این سایت آمار جمعی نمی دهد. بنده شخصا آمار تک تک دانشگاهها را از آن استخراج کرده ام در حالی که استخراج این آمار کار ایشان است.
من هم تنها آمار ارجاعات به مقالات دانشگاهها را بیان کردم و علیه ISI مطلب خاصی مطرح نکردم. فقط بحث کیفیت مقالات را مورد تاکید قرار دادم که ایشان اگر در این زمینه مطلب خاصی دارند می توانند پاسخ دهند.
بحث من این است که آن مقاله ای که کیفیت داشته ارجاعات بیشتری هم داشته و این معیار جهانی است و چون ارجاعات بیشتر است کیفیت مقاله و مجله نیز بالاتراست. هرچه ارجاعات یک کشور، یک دانشگاه، یک عضو هیئت علمی و حتی یک مجله بیشتر باشد نشان دهنده آن است که کیفیت کارش بالاتر است.
من رئیس دانشگاه هستم و می خواهم رصد کنم که دانشگاه تحت نظارت من به کجا می رود. ما از معدود دانشگاههایی هستیم که اساتیدمان را به خاطر ارجاعات تشویق می کنیم در صورتی که متاسفانه عمده دانشگاههای ما اساتید را با تعداد مقالات می سنجند.
من به معاون پژوهشی دانشگاه نامه ای دادم و در آن خواستار شده ام که اگر دانشجویی در نشریات غیرمعتبر مقاله چاپ کرد به آن امتیاز داده نشود زیرا می دانم سرانجام این راه چیست.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در یادداشتی که در خبرگزاری مهر منتشر شد با انتقاد از اظهارات موجود درباره افت کیفی مقالات تاکید کرد: افرادی که تخصص در حوزه علم سنجی نداشته یا در علم اطلاعات متخصص نیستند از اظهارنظرهای غیر کارشناسی و غیرفنی خودداری کنند.