دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه ریزی هایی که برای تحقق سند چشم انداز در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری در حوزه تربیت نیروی انسانی صورت گرفته است گفت: ما برای تحقق این اهداف به نیروی انسانی پژوهشگر نیاز داریم که بخشی از این نیروی انسانی توسط دوره های آموزشی تامین می شد اما می بینیم که این میزان ما را به اهداف سند نمی رساند بنابراین باید راههای میانبر طراحی کرد که می توان از دکتری تخصصی همراه با پژوهش به عنوان این راه نام برد.
وی اظهار داشت: این راه میانبر در عین حال اینکه هدف است نیاز ما را نیز پوشش می دهد. در واقع علم موضوعی ارزشی است که باید در اعطای مدرک به افراد بسیار دقت کنیم و وسواس به خرج دهیم.
قانعی با انتقاد از عدم توجه به تربیت نیروی انسانی پژوهشگر در گذشته یادآور شد: زمانی که ما به تربیت نیروی انسانی صرف در کشور مشغول بودیم ناگهان با موضوعی مواجه شدیم که بسیار دردناک بود. کشورهایی که امروز هم گرسنه ابتدایی ترین مسائل علمی هستند و من برای بیان نام آنها به عنوان یک کشور علم خیز هم ابا دارم ناگهان دانشکده زدند و برای ما دانشجوی پزشکی تربیت کردند. این به این معنی بود که اگر دیر بجنبیم سرمایه های انسانی ما را هم می برند.
وی ادامه داد: نیروی انسانی ایرانی به دلیل عدم وجود بستر مناسب تحقیقات در کشور به کشورهایی می روند مثلا جنوب شرق آسیا که هدفشان از جذب سرمایه هفت ساله پزشکی ایرانی تجارت علم است نه آموزش علوم جدید که این موضوع خسارت بزرگی برای کشور است. در واقع این کشورها چیزی برای آموختن به متخصصان کشورمان در علم پزشکی ندارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت راه اندازی دوره دکتری تخصصی همراه با پژوهش را راهی میانبر برای جبران این خسارت برشمرد و گفت: این دوره ها هدفی است که خسارت ناشی از فرار نیروی انسانی ایرانی را پوشش می دهد و از سوی دیگر یک محقق علوم بالینی در کنار علوم پایه قرار می گیرد که این موضوع خود پیش برنده علم است.