به گزارش خبرگزاری مهر، حسن منصوری با بیان اینکه تا پایان مهرماه سالجاری حدود یک میلیارد متر مکعب ظرفیت جدید به مخازن سوخت نیروگاهی کشور افزوده شده است، گفت: مجموع ظرفیت مخازن سوخت نیروگاهی کشور را در حال حاضر حدود 4/4 میلیارد متر مکعب است.
وی افزود: افزون بر این تا مهرماه سال 1389 نیز یک میلیارد متر مکعب ظرفیت جدید ذخیره سوخت نیروگاهی ساخته می شود و در مجموع مخازن سوخت نیروگاهها به حدود 5.4 میلیارد متر مکعب می رسد.
به گفته منصوری در سالجاری مخازن سوخت مایع بعضی از نیروگاههای کشور از طریق لوله به شبکه سوخت رسانی کشور متصل و از معضلات تخلیه و حمل و نقل سوخت جلوگیری شده است.
وی از این اقدام به عنوان تجربه مناسبی برای شرکت نفت و وزارت نیرو در زمینه انتقال سوخت از طریق لوله یاد کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه نیروگاه منتظر قائم روزانه سه میلیون لیتر نفت کوره و پنج میلیون لیتر گازوئیل در زمان قطع گاز از طریق لوله دریافت می کند.
اتصال سه نیروگاه جدید به شبکه گاز ایران
منصوری سپس در خصوص خط انتقال سوخت به نیروگاه ها، اظهار داشت: به جز نیروگاههای سیستان و بلوچستان، زرند کرمان و بوشهر که به شبکه گاز کشور متصل نشده اند، بقیه نیروگاه ها به شبکه گاز متصل هستند ضمن آنکه با توسعه شبکه به زودی این سه نیروگاه نیز به شبکه گاز متصل خواهند شد.
مدیر کل دفتر فنی تولید شرکت توانیر با بیان اینکه ایجاد ظرفیت های جدید مخازن، امکان ذخیره سوخت نیروگاه ها را برای مدت یک ماه فراهم کرده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود تا پایان برنامه پنجم میزان ذخیره سوخت نیروگاهها به 45 روز برسد تا در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه در بدترین شرایط تا 45 روز به فعالیت خود ادامه دهند.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به بحث مکان یابی نیروگاهی که برای کاهش سوخت رسانی و ذخیره سوخت مایع بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: در مکان یابی نیروگاهها مولفه های زیادی دخالت دارند که یکی از آنها تامین سوخت است و به همین منظور سعی می شود نیروگاه ها در نزدیکی پالایشگاهها ساخته شوند.
وی مولفه بعدی احداث نیروگاه ها را نزدیکی به خطوط شبکه های گاز عنوان کرد و افزود: مواردی چون پدافند غیر عامل، محیط زیست، دسترسی به شهرها، نزدیکی به خطوط انتقال نیرو از معیارهایی هستند که در تعیین جایگاه نیروگاهها رعایت می شود.
راه اندازی اولین نیروگاه زغالسنگ سوز در کرمان
وی با بیان اینکه تلاش می کنیم از سایر منابع سوختی به ویژه زغال سنگ در کرمان و مناطق شمال کشور برای تامین سوخت نیروگاههای کشوراستفاده کنیم، تبیین کرد: نخستین تجربه در این زمینه نیروگاه زرند کرمان است که در حال حاضر با سوخت مازوت در حال تولید است و در آینده نزدیک زغال سنگ سوز خواهد شد.
منصوری تاکید کرد: با فراهم شدن این امکان، در آینده نزدیک تمام نیروگاههای کشور را به توان به زغال سنگ به عنوان سوخت جایگزین تجهیز کرد.