به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه زمان، حسین کورکت رئیس انجمن فارغ التحصیلان مدارس امام خطیب گفت: این مدارس دینی حرفه تدریس اسلام و مسلمان بودن را به شکلی صحیح به نمایش گذاشته و ما از اینکه به عنوان الگو درنظر گرفته شده ایم بسیار مسرور هستیم.
مدارس امام خطیب نهادهای آموزشی مقطع متوسطه در ترکیه هستند. این مدارس در ابتدا به منظور آموزش ائمه جماعاتی که در دولت فعالیت می کردند فعال شدند.
در حال حاضر بیش از 500 مدرسه امام خطیب در ترکیه وجود دارد که آموزش بیش از 100 هزار دانش آموز را برعهده گرفته اند. این مدارس علاوه بر برنامه درسی سایر مدرسه ها، واحدهای دیگری هم درباره اسلام آموزش می دهند. رجب طیب اردوغان یکی از فارغ التحصیلان این مدارس است.
در ابتدا فارغ التحصیلان این مدارس می توانستند در هر رشته ای در دانشگاه ادامه تحصیل دهند اما این قوانین در سال 1999 تغییر کرد و فارغ التحصیلان این مدارس را ملزم کرد که تنها در دانشکده های الهیات ادامه تحصیل دهند.
این مدارس همچنین مورد استقبلال دانش آموزان بسیاری از سراسر جهان قرار گرفته که خواستار مطالعه درباره اسلام هستند.
یک هئیت روسی دو هفته پیش از این مدارس دیدار کرده تا بتوانند از امکانات آنها برای پاسخ به نیاز درحال رشد مسلمانان روسیه برای آموزش دینی استفاده کنند.
پاکستان و کشورهای حوزه بالکان نیز علاقه رو به رشدی به این مدارس دینی نشان داده اند.
شعبه ای از این مدارس به تازگی در یکی از استانهای مرکزی ترکیه تأسیس کرده تا آموزش 325 دانش آموز از کشورهای اروپایی و آسیایی رابرعهده گیرد. همچنین یکی از شعب این مدارس در استانبول درحال ساخت است.
دانش آموزان خارجی در سالهای نخست خود در این مدارس ابتدا زبان ترکی را می آموزند پس از آن برنامه آموزش رسمی را پیگیری می کنند.
ترکیه و روسیه اخیرا توافقنامه ای امضا کرده اند که براساس آن 100 دانش آموز از روسیه می توانند آموزش دینی خود را درباره اسلام طی سال آینده در ترکیه پیگیری کنند. همچنین براساس این توافقنامه برخی اساتید الهیات از ترکیه به روسیه اعزام می شوند.
بنیاد امور دینی ترکیه همچنین در نظر دارد دانشگاهی به منظور جذب دانشجویان کشورهای حوزه بالکان تأسیس کند. این دانشگاه دربرگیرنده دپارتمانهای آموزش، ادبیات، بهداشت ، اقتصاد و علوم اجرایی بود.