مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران با اشاره به تاخیرهای ایجاد شده در ساخت طرح ایران LNG به دلیل عدم تامین به موقع منابع مالی این پروژه از مذاکره با 5 شرکت آسیایی و اروپایی برای فروش LNG خبر داد.

علی خیراندیش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین مذاکرات انجام گرفته برای فروش بخشی از LNG طرح ایران ال ان جی، از مذاکره با شرکتهایی از 3  کشور اروپایی و کنسرسیوم هایی از دو کشور آسیایی خبر داد و گفت: هم اکنون مذاکرات با شرکتهایی از دو کشور اروپایی به دلیل تفاوت نرخ گاز در بازار آمریکا و اروپا کمی با تاخیر همراه شده است.

خیراندیش با تاکید بر اینکه در مذاکره با شرکتهای اروپایی مسائل سیاسی و تحریم عاملی برای ایجاد تاخیر نشده است، اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل وقوع بحران اقتصادی در اروپا و تعطیلی برخی صنایع مصرف و قیمت فروش گاز طبیعی کاهش یافته است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تاکنون یک شرکت اروپایی در مذاکرات خود برای خرید LNG از ایران شتاب داده است، بیان کرد: همچنین مذاکراتی با دو کنسرسیوم جداگانه از شرکتهای آسیایی برای فروش LNG در حال انجام است.

پیشتر نیز علی خیراندیش مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران از مذاکره با کنسرسیوم سه شرکت هندی برای سرمایه گذاری و فروش 6 میلیون تن LNG خبر داده وبه خبرنگار مهر گفته بود: برای فروش LNG به شرکتهای هندی هیچ گونه تخفیفی داده نخواهد شد.

عدم تزریق به موقع منابع مالی به ایران LNG

به گزارش مهر، مدیرعامل شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران در ادامه با یادآوری اینکه هم اکنون نحوه تزریق منابع مالی به طرح ایران LNG همچون برنامه تدوین شده انجام نگرفته است، تصریح کرد: در صورتی که منابع مالی بر اساس برنامه زمان بندی به پروژه تزریق می شد هم اکنون پیشرفت طرح حداقل 40 درصد بود.

خیراندیش در مورد سایر دلایل ایجاد تاخیر در اجرای این طرح تولید LNG، بیان کرد: با توجه به وجود مشکلات مالی استراتژی اجرای این پروژه دچار تغییراتی شده است به طوری که برای تامین منابع مالی و درآمد اجرای برخی از واحدها در اولویت قرار گرفت.

به گفته وی هم اکنون ساخت بخش های شیرین سازی گاز و نیروگاه در اولویت است که پیش بینی می کنیم با تکمیل این طرحها و از محل فروش برق به وزارت نیرو و شیرین سازی گاز برای وزارت نفت درآمدهایی نصیب پروژه شود.

به گزارش مهر، هدف از اجرای هر فاز پروژه ایران ال ان جی تولید سالانه 10 میلیون و 500 هزار تن گاز مایع شده است. هم اکنون عملیات اجرایی فاز یک ایران ال ان جی به عنوان تنها طرح تولید ال ان جی کشور در منطقه تنبک عسلویه با پیشرفتی 30 درصدی در حال انجام بوده که پیش بینی می شود اولین محموله آن تا سال 1391 به بازارهای جهانی عرضه شود.