معاون فرهنگی وزیر ارشاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگاه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این زمینه گفت: این نمایشگاه نمونه خوبی است. کسانی که برای بازدید از آن میآیند ظرفیت عظیمی مییابند که برایشان اسباب شگفتی است و این نشان میدهد که ارتباط ما با خارج برای معرفی توانمندیهای نشرمان کافی نیست.
وی سپس به اولین حضور چین در این نمایشگاه پرداخت و افزود: مسئولان هیئت چینی حاضر نمایشگاه کتاب تهران بلافاصله بعد از آن متقاضی 1000 متر فضای نمایشگاهی برای سال آتی شدند و گفتند که میخواهند با ظرفیت بالاتری در آن شرکت کنند. البته تقریباً عموم کسانی که به نمایشگاه کتاب تهران میآیند چنین هیجانی برایشان ایجاد میشود.
پرویز ادامه داد: بازار جهانی کتاب هم چند سالی است (از دوره هفدهم) در نمایشگاه کتاب تهران راهاندازی شده و ما هم مقداری آن را تقویت کردهایم اما به هر حال از توانمندیهایی که داشتیم به مقدار کافی استفاده نکردهایم و الان هم این ماجرا خیلی کند پیش میرود.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد عمده این موانع را مشکلات اداری دانست و گفت: به عنوان مثال ما در این سالها در بحث کشورهای عضو اکو سعی کردهایم فضا را کمی عوض کنیم و در نمایشگاه کتاب تهران ارتباطات کمی بیشتر شود یا اینکه ما برویم در آن کشورها هم در حوزه نشر و هم در حوزه چاپ نمایشگاه برگزار کنیم.
وی ادامه داد: در مناطق آزاد تعریفی برای اینگونه کارها شده و ظرفیت برای انجام این کارها بالاتر است اما بعضی وقتها بازخوردهایی عجیب و غریب میبینیم مثلاً وقتی نام کیش میآید اینگونه تصور میشود که بعضیها میخواهند بروند تفریح کنند در حالی که کیش در اصل به عنوان منطقه آزادی تعریف شده که کارکردهای اینگونهای داشته باشد.
پرویز گفت: گاهی وقتها این حواشی باعث میشود که اصل ماجرا هم دچار غفلت شود اما به نظر من کارکرد این مناطق در تعریفشان گنجانده شده و ظرفیت برگزاری نمایشگاههای تخصصی را دارند.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد اضافه کرد: ما میتوانیم نمایشگاههای 10 ساله در حوزه کتابهای کودک و نوجوان را در اینگونه مناطق برگزار کنیم. در این باره هم باید به شکل کلان و به کل کشور فکر کنیم. مثلاً اگر نمایشگاهی آنجا برگزار شد و آمدند با ناشرانی قراردادی بستند و کتابهایی برای خارج از کشور تولید شد یا با گروهی از تصویرگران ما قرارداد مشابهی بسته شد باید از آن استقبال کرد.
وی افزود: این موارد جزو اولویتهای کاری است که مجموعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد باید در نظر داشته باشد و اگر به سرانجام برسد فکر میکنم توانمندی و پتانسیل فکری و نیروی انسانی ما در حدی است که میتواند دست کم منطقه مجاور خودمان را چه منطقه خلیج فارس و چه مناطقی را که از نظر بومی و مسائل فرهنگی با ما اشتراکاتی دارند به طور کامل پوشش دهد و رهبری این حوزه را به دست بگیرد.