مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: وضعیت گردشگری در ایران به رغم داشتن زمینه‌های مساعد فراوان کمتر از یک دوم هند، یک دهم ترکیه، یک پنجم عربستان و یک پنجم امارات متحده عربی جهانگرد خارجی جذب می‌کند و از این نظر در رتبه هشتادم جهان قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشها، ‌دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز با بیان این مطلب که صنعت جهانگردی به عنوان یکی از مهمترین فعالیت‌های اقتصادی جهان به طور متوسط 10 درصد تولید ناخالص داخلی و 10 درصد اشتغال جهان را به خود اختصاص داده و برای برخی از کشورها به عنوان مهم‌ترین فعالیت اقتصادی ارزآور محسوب می‌شود، اعلام کرد: از سال 1950 تا 2007 تعداد جهانگردان بین‌الملل از 25 میلیون نفر به 903 میلیون نفر افزایش یافته و درآمد ناشی از این فعالیت مهم نیز به 856 میلیارد دلار رسیده است.

این گزارش می‌افزاید: سهم ایران در ورودی‌های جهانگردی طی سال‌های اخیر نسبت به سال‌های قبل تغییری نکرده و در حال حاضر کشور ما تنها 24/0 درصد ورودی‌های جهانگردی جهان را به خود اختصاص داده است و به بیان دیگر ایران به رغم داشتن زمینه‌های مساعد فراوان، کمتر از یک دوم هند، یک دهم ترکیه، یک پنجم عربستان و یک پنجم امارات متحده عربی جهانگرد خارجی جذب می‌کند و از این نظر در رتبه هشتادم جهان قرار دارد.

مرکز پژوهشها اضافه کرد: عوامل متعددی در عدم توسعه صنعت جهانگردی در ایران تاثیرگذار هستند که می‌توان آنها را به عوامل داخلی و عوامل بیرونی تقسیم بندی کرد. ضعف‌ها و موانع داخلی و تهدیدها و موانع بیرونی دست به دست هم داده و جهانگردی ایران را به رغم داشتن استعدادهای بالقوه بسیار بالا و منابع غنی به سمت انحطاط سوق داده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: اتخاذ روش‌های مدیریتی کارآمد و علمی و توجه به آسیب‌شناسی توسعه نیافتگی جهانگردی در ایران، اصلاح ساختار سازمانی و نظام مدیریتی و تدوین برنامه‌های راهبردی می‌تواند زمینه را برای توسعه جهانگردی کشور فراهم کند.