رئیس جهاد دانشگاهی بر تصویب نقشه جامع علمی کشور در اسرع وقت و استفاده از آن در تکمیل برنامه پنجم توسعه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا طیبی امروز سه شنبه در هم اندیشی قانون یک درصد با اشاره به فعالیتهای جهاد دانشگاهی در بخشهای پژوهشی و فناوری در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی، ریلی، فرآوری مواد فلزی و معدنی، دفاعی و ارتباطات افزود: در این راستا جهاد دانشگاهی ارتباطات موثری را با وزارتخانه ها، سازمانها و موسساتی که در این زمینه فعالیت می کنند برقرار کرده است و در راستای جذب بودجه یک درصد پژوهشی تفاهمنامه و قراردادهایی به مبلغ بالغ بر 578 میلیارد ریال منعقد کرده است.

وی شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی مناطق نفت خیر جنوب، شرکت توانیر، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، شرکت ملی گاز، شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه، شرکت توزیع نیروی برق منطقه ای تهران و سازمان گسترش و نوسازی را از جمله مراکزی نام برد که جهاد دانشگاهی با آنها تفاهمنامه همکاری منعقد کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی به زمینه های کاری در قراردادهای منعقد شده اشاره کرد و ادامه داد: طی این قراردادها فعالیتهای پژوهشی چون تولید نرم افزارهای مهندسی، کسب دانش فنی تولید مواد شیمیایی، ساخت آلیاژهای فلزی پیشرفته، نانو و بیوتکنولوژی، میکروالکترونیک و فناوری اطلاعات انجام شده است.

وی تشکیل کمیته های راهبردی در حوزه های مختلف را از دلایل موفقیت جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهشی نام برد و پیشنهاد کرد: به منظور توسعه فناوری و پژوهش در کشور لازم است استراتژیهای توسعه فناوری در صنایع مختلف و هزینه کرد بودجه یک درصد براساس این استراتژیها تدوین شود ضمن آنکه با برنامه ریزیهای منسجم از انجام فعالیتهای موازی پرهیز شود.

طیبی همچنین بر اختصاص 50 درصد از بودجه یک درصد به کسب فناوریهای مورد نیاز صنعت تاکید کرد و ادامه داد: لازم است در این راستا نسبت به کاربردی شدن کلیه نتایج اقدامات پژوهشی اقدام شود ضمن آنکه لازم است تا نسبت به مشخص شدن سهم یک درصد بودجه عملیاتی هر دستگاه تا پایان فروردین هر سال و اعلام عمومی آن توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام شود.