به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مسعود علیمحمدی که صبح امروز سه شنبه در اثر انفجار بمب کشته شد استاد تمام دانشگاه تهران بوده و هیچ فعالیت سیاسی نداشته است و از او چندین کتاب تخصصی فیزیک منتشر شده است.
صبح امروز خبر ترور یک استاد دانشگاه در تهران به سرعت در بین رسانه های داخلی و خارجی مورد توجه قرار گرفت و رسانه ها با پیگیری آن، اخبار لحظه به لحظه این حادثه را منتشر کردند و با توجه به اهمیت موضوع سعی شده در این گزارش ابعاد مختلف حادثه مورد بررسی قرار گیرد.
- هویت فرد کشته شده
هویت کامل فرد کشته شده در حادثه انفجار صبح سه شنبه تهران مسعود علی محمدی استاد 50 ساله فیزیک دانشگاه تهران و همچنین عضو متعهد انجمن اسلامی است که به وسیله بمب کارگذاشته شده و کنترل از راه دور در مقابل منزل او در یک موتورسیکلت کشته شد.
- زمان ومکان حادثه
زمان دقیقه وقوع حادثه صبح امروز راس ساعت ۷:۰۵ دقیقه واقع در خیابان شریعتی حوالی قیطریه خیابان سهیل کوچه مهر سوم غربی بوده که استاد دانشگاه تهران بعد از خروج از درب منزل و در کنار خودروی خود با وقوع انفجار به شهادت رسید.
به گفته شاهدان متاسفانه نیمی از صورت وی در اثر شدت انفجار از بین رفته بود و شدت انفجار به حدی زیاد بود که تا شعاع دقیقا ۷۰۰ متری کلیه شیشه های منازل وخودرو ها شکسته شد.
این درحالی است که درهمان دقایق اولیه دستگاه های امنیتی وانتظامی با حضور درمحل بررسی این حادثه تروریستی و شناسایی عوامل آن را آغاز کردند.
در مورد نحوه کشته شدن مسعود علی محمدی در بمب گذاری امروز گزارش های متفاوتی در رسانه های خبری منعکس شده ولی برخی گزارش ها این اقدام را هدف یک طرح ترور با انگیزه سیاسی قلمداد کرده اند.
- جدی ترین فرضیه
اگرچه تا لحظه تنظیم گزارش منابع رسمی تروریستی بودن حادثه قیطریه را رسما اعلام نکرده اند اما نحوه انفجار با شدت بالا وقدرت تخریب آن ، این احتمال را تقویت می کند. علاوه بر این اخبار تکمیلی درباره فرد کشته شده حکایت از صاحب نظر بودن وی در مسائل هسته ای ایران داشت از سوی دیگر منابع مطلع اعلام کردند بمب با کنترل از راه دور در موتور سیکلت مجاور خودرو مسعود علی محمدی جاسازی شده است.
بنا بر اعلام رسانه ها تا ظهر سه شنبه هیچ جریان یا گروهی مسئولیت بمب گذاری در تهران را برعهده نگرفته و مظنونی در این زمینه بازداشت نشده است.
- مواضع مسئولان
در میان اظهارات، از قول عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران اعلام شد که صبح سه شنبه، یک استاد دانشگاه به نام مسعود علی محمدی هنگامی که قصد سوار شدن به خودرو خود را داشته با انفجار موتور مجاور خودرو کشته شده است.
دادستان تهران ضمن اعلام انتقال جسد این فرد به پزشکی قانونی، از بازدید بازپرس از محل حادثه و آغاز تحقیقات به منظور دستگیری عامل این انفجار و علت و انگیزه آن در دادسرای جنایی خبر داد.
با این حال برخی رسانه ها ازمسعود علی محمدی به عنوان دانشمند هسته ای ایران یاد کردند وعلاوه بر این برخی منابع نیزمدعی شدند مسعود علی محمدی پیش از این در لیست ترور گروهکهای تروریستی قرار گرفته بود و این ادعا زمانی به واقعیت نزدیک می شود که باید درنظر داشت پیش از این گروهکهای تروریستی با سوء استفاده از التهابات سیاسی در کشور، برای انجام فعالیتهای تروریستی اعلام آمادگی کرده بودند.
در ادامه اظهار نظرها مهدی محمدی فر معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور در خصوص حادثه انفجار صبح امروز قیطریه تهران به مهر گفت که صبح امروز به علت وقوع یک انفجار در یکی از خیابانهای قیطریه تهران یک استاد دانشگاه کشته شد و نیروهای امنیتی و پلیس در منطقه مستقر شده و تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده اند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور با اشاره به اینکه تاکنون هیچ انگیزه ای درخصوص حادثه صبح امروز به دست نیامده است امکان تسویه حساب شخصی و صنفی را دور از ذهن ندانسته است. با این حال به گفته محمدی فر نیروهای امنیتی درباره احتمال تروریستی بودن این انفجار تحقیقات خود را آغاز کردند.
همچنین صفرعلی براتلو سرپرست امنیتی استانداری تهران در گفتگویی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر دست داشتن منافقین دراین اتفاق نیز گفت این یکی از احتمالات است، ولی فعلا چیزی قطعی نیست و اکنون درحال بررسی بیشتر این موضوع هستیم.
وی با بیان اینکه " این فرد استاد دانشگاه بود و 50 سال سن داشت " در توضیح بیشتری اظهار کرده بود این فرد موقع خارج شدن از خانه، ماشینش را روی پل پارک میکند، از ماشین پیاده میشود، وقتی بار دوم میخواسته سوار ماشین شود، بر اثر انفجار موتوری که در آنجا بوده، هم خودش و هم ماشینش دچار آسیب میشوند.
وی ادامه داد: ماشین دیگری نیز در این حادثه صدمه دیده و شیشههای برخی خانههای اطراف نیز شکسته، ولی کسی زخمی نشده است و تنها فرد کشته شده این استاد دانشگاه است.
دادستان تهران نیز ساعتی بعد از وقوع انفجار با تایید وقوع انفجار در منطقه قیطریه و کشتهشدن یک استاد انشگاه بر اثر این انفجار گفته بود که تا این لحظه مظنونی در این رابطه دستگیر نشده است.
عباس جعفری دولتآبادی همچنین یادآور شد: تا کنون عوامل این انفجار یا مظنونی در این رابطه دستگیر نشده است و بازپرس از محل بازدید و دستور انتقال جسد به پزشکی قانونی را صادر کرده است و تحقیقات به منظور دستگیری عامل این انفجار و علت و انگیزه آن در دادسرای جنایی آغاز شده است.
قاضی فخر الدین جعفرزاده سرپرست دادسرای امور جنایی تهران نیز در خصوص این حادثه گفت که به احتمال زیاد بمبی که به این موتورسیکلت در مقابل خانه آقای علی محمدی بسته شده بوده به وسیله ریموت از راه دور کنترل و منفجر شده است.
معاون دادستان تهران از پیگیریهای قضایی و امنیتی برای شناسایی و بازداشت عامل یا عاملان این بمب گذاری خبر داد.
همچنین فخرالدین جعفر زاده سرپرست دادسرای امور جنایی اعلام کرد بمب منفجرشده در یک موتورسیکلت جاسازی شده و به فاصله یک متری از در ورودی منزل استاد مسعود علیمحمدی ازاساتید دانشگاه تهران به یک درخت بسته شده بود و بررسی ها نشان میدهد این بمب از فاصله بسیار نزدیک با این استاد دانشگاه و بوسیله کنترل از راه دور منفجر شده است.
- جزئیات تازه
حدود سه ساعت بعد از وقوع انفجار در تهران مواضع جدید تری از سوی ارگان ها و دستگاه های مرتبط با موضع اعلام شد و فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به حادثه بمبگذاری صبح امروز سه شنبه تهران گفت: تحقیقات پلیس درباره چند و چون این حادثه ادامه دارد و فعلاً کسی در این باره دستگیر نشده است.
مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت نیز در گفتگو با مهر تعداد مصدومین این حادثه را دو نفر اعلام کرد. عباس زارع نژاد گفت: در اثر انفجار بمب دو نفر از شهروندان تهرانی که در محل حادثه حضور داشته اند، دچار جراحت سطحی شده اند که در محل مداوا شدند.
معاون امنیت استاندار تهران نیز گفت: در اثر وقوع این انفجار شیشه های ساختمانهای اطراف محل حادثه فرو ریخته و هم اکنون مشغول بررسی نوع بمب منفجر شده و علل و عوامل آن هستیم.
براتلو افزود: هنوز در رابطه با این حادثه کسی دستگیر نشده اما بررسیهای ما درباره علل وقوع این حادثه تروریستی ادامه دارد.
چنین به نظرمی رسد که با کنار هم قرار دادن اخبار متعدد پیرامون واقعه ترور استاد فیزیک دانشگاه تهران این واقعه ترور کاملا برنامه ریزی شده و حساب شده بوده و قطعا مدت ها برای اجرای آن زمان صرف شده است.
از سوی دیگر فرد مورد هدف در این واقعه ترور نه تنها فرد شناخته شده ای نیست بلکه اساسا دارای سابقه فعالیت سیاسی نیز نبوده و برهمین اساس می توان نتیجه گیری کرد که یکی از فروض احتمالی این اقدام تروریستی ارتباط نامبرده با موضوع فعالیتهای علمی کشور بویژه در بخش هسته ای بوده است.
- هشدار
گروهک تروریستی منافقین و یک گروهک تروریستی وابسته به انجمن پادشاهی ازجمله جریاناتی هستند که درسال های گذشته پشت پرده وقایع تروریستی ایران بودند و انجام برخی وقایع تروریستی در گذشته معمولا به این دوخط و نیزگروهک تروریستی ریگی ختم شده است. قطعا نمی توان از کنار این فرضیه به راحتی عبور کرد که برخی جریانات ضد انقلاب برای برهم زدن فضای کشور و ملتهب نشان دادن آن به سمت فعالیت مسلحانه تروریستی حرکت کرده اند و در این راه با نشانه گرفتن افراد مختلف سعی کرده اند ضمن رسیدن به هدف خود برای برهم زدن فضای آرام کشور به ظن خود در حرکت علمی کشور خلل وارد کنند. طبعا سازمان های اطلاعاتی نظیر موساد و سیا نیز انگیزه های زیادی برای حمایت از فعالیت های تروریستی در ایران و حمایت از این گروهک ها دارند. اگر چه تا کنون موضع رسمی از سوی سردمداران کاخ سفید و رژیم صهیونیستی ابراز نشده است.
قطعا بررسی های امنیتی و انتظامی و قضایی می تواند زوایای پنهان این حادثه تروریستی را آشکار کند و در ادامه بهتر می توان نسبت به پشت پرده واقعه قیطریه به تحلیل پرداخت.