قزوین - خبرگزاری مهر: واحدهای شماره 2 و 3 بخار نیروگاه شهید رجایی با توان اسمی 500 مگاوات پس از تعمیر توسط متخصصان داخلی به شبکه سراسری برق کشور پیوست.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، واحدهای شماره 2 و 3 بخار نیروگاه شهید رجایی که برای انجام تعمیرات برنامه ‌ریزی شده از مدارتولید خارج شده بود پس از انجام فعالیت تعمیراتی مجدد با شبکه برق کشور پارالل شد.

واحد شماره 2 بخار این نیروگاه که دارای کارکردی معادل 128 هزار ساعت است پس از 17 سال که از نخستین راه‌اندازی آن می‌گذرد، برای انجام بازدید سالانه بر اساس برنامه زمان‌بندی اعلام شده از سوی دفتر فنی تولید شرکت توانیراز مدار تولید خارج شد.

با توجه به بازدیدهای به عمل آمده و برگزاری جلسات مشورتی با کارشناسان دفتر فنی تولید شرکت توانیر، تعدادی از لوله‌های واتروال بویلر تعویض و پس ازجوشکاری و رفع نشتی بویلر، این واحد مجددا وارد مدار تولید شد.

واحد شماره 3 بخار نیروگاه شهید رجایی نیز که برای انجام تعمیرات اساسی به مدت 85 روز از شبکه تولید خارج شده بود، پس از انجام هفت هزار و347 فعالیت تعمیراتی، راه‌اندازی و با ظرفیت اسمی250 مگاوات وارد شبکه تولید برق کشور شد.

با ورود این واحدها به شبکه تولید در مجموع 500 مگاوات ظرفیت اسمی تولید که به منظور انجام فعالیت‌های برنامه‌ ریزی شده تعمیراتی از مدارخارج شده بود مجددا برای تولید انرژی فعال شده است.

تمام فعالیت‌های تعمیراتی در بخش‌های الکتریک، ابزار دقیق و مکانیک، توسط نیروهای متخصص داخلی و با همکاری شرکت‌های تعمیراتی فعال در صنعت برق کشور و زیر نظر گروه مهندسی و برنامه ‌ریزی نیروگاه شهید رجائی انجام شده است.

به دنبال اتصال رکوردرهای واحدهای شماره 1 و 2 بخار نیروگاه شهید رجایی قزوین به سرور مرکزی، رکوردرهای واحد شماره 3 این نیروگاه نیز به سرور مرکزی متصل شد.

بنابر این گزارش پس از نصب امکانات سخت‌افزاری و نرم ‌افزاری مورد نیاز برای انتقال اطلاعات رکوردرهای واحد 3 بخار که توسط واحد انفورماتیک انجام شد، ارتباط این رکوردرها با سرور مرکزی هم برقرار شد.

درهمین راستا اطلاعات ارزشمندی به صورت آنلاین از طریق رکوردرهای اطاق فرمان که وضعیت نقاط مختلف واحد ثبت می‌شود، گروه انفورماتیک اقدام به اتصال رکوردر واحد شماره 3 نیروگاه بخار به سرور مرکزی کرد.

با انجام کارهای صورت گرفته تمام پارامترهای مهم واحد از جمله سوپروایزری توربین، دمای قسمت‌های مختلف بویلر، تجهیزات کمکی نظیر ACT، کمپرسورخانه و پمپ‌ها و فن‌های اصلی واحد که در حدود 320 نقطه حساس هستند و می ‌توانند مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند، به صورت آنلاین برای اطلاع کاربران به سرور مرکزی منتقل می‌شود و با توجه به نرم‌افزار گزارش‌گیری که در آینده نزدیک به کارگرفته خواهد شد اقدامات محاسباتی و کنترل روی این اطلاعات با سهولت، سرعت و دقت بیشتری انجام می ‌شود.