به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، سها شیخ دختر مسلمان و محجبهای که در لندن زندگی میکند تصریح کرد که هیچ تناقضی میان محجبه بودن و زندگی در کشور بریتانیا وجود ندارد.
این دختر 25 ساله و محجبه که در کتابخانه کار میکند و در رشته مطالعه رسانه تحصیل کرده است گفت: روسری و حجاب خلاصهای از تعریف من برای بریتانیایی بودن است.
شیخ که از 12 سالگی محجبه شد و حجاب را به عنوان اصل پوشش واجب برای زن مسلمان رعایت کرد اظهار داشت که حجاب وی دربرگیرنده ماهیت تکثرفرهنگی در بریتانیا است، کشور که حدود 2 میلیون مسلمان در آن به سر میبرند.
وی اظهار داشت که شما همواره مجبور نیستید که خود را با یک کلیشه یا مد خاص تطابق بدهید، اگر این عناصر تمایز را از بریتانیا حذف کنید در این صورت این کشور دیگر بریتانیا نخواهد بود.
این اظهارات در شرایطی صورت گرفت که خود این دختر محجبه و مسلمان تصدیق میکند که بسیاری از بریتانیا هنوز چنین تصور و حتی تصور درستی از حجاب ندارند.
سها شیخ یادآور شد: وقتی درباره روسری با برخی از هموطنان بریتانیایی خود صحبت میکنم، نخستین موردی که به ذهن آنها میرسد این مظلوم واقع شدن و سرکوب شدن زن مسلمان است، برای آنها دشوار است که بپذیرند حجاب نشانهای از آزادی زن است و به هیچ عنوان نمیتوان آن را نشانه جدایی در نظر گرفت.
اسلام حجاب را برای زنان مسلمان واجب کرده و حجاب را نمیتوان در مقام مقایسه با نمادهای دینی نشان داد که صرفاً جهت نمایش تعلقات دینی فرد رعایت میشود.
راجنار اختر از دیگر مسلمانان محجبه در بریتانیا در خانوادهای متولد شده که هفت خواهر محجبه دارد و اعتقاد دارد عقاید عموم جامعه نسبت به حجاب چندان درست نیست و همه اطلاعات کافی از این اصل واجب اسلامی دارند. وجود حجاب در کشورهای اروپایی عامل سوء تفاهم بزرگی برای مردم جامعه است. بسیاری از آنها میپرسند که حجاب نماد چیست.
وی افزود: حتی به رغم تمام کارهایی که برای مقابله با باورهای نادرست و کلیشه ای درباره حجاب صورت گرفته تصور میکنم که تصویر زن محجبه به عنوان زنی ارائه شده است که تحت ظلم و ستم قرار گرفته و مجبور شده است نوعی لباس قدیمی و منسوخ بر تن کند. این تصویر از زن مسلمان محجبه یکی از رایجترین انواع تصاویر است.
با این اوصاف اختر به عنوان یک زن محجبه 31 ساله تأکید میکند که باورهای نادرست درباره حجاب در تمام کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا در مقایسه با سایرین به تبعیض منتهی نمیشود. در بریتانیا پرسشهایی که در بسیاری از نقاط اروپا مطرح است وجود ندارد.
برای بسیاری از زنان مسلمان بریتانیا تصمیم برای رعایت حجاب از طرق مختلفی صورت میگیرد.
تهمینه سلیم از موسسان سازمان "آرمان" به عنوان سازمان مشورتی که به زنان مسلمان کمک میکند صدای خود را در جامعه منعکس کنند گفت: زنان مسلمانی که حجاب را رعایت میکنند عللی چون تقوا، هویت و حتی بیانیه سیاسی را به عنوان علت کار خود بیان میکنند.
در نظر سها شیخ حجاب حس تعلق پذیری اسلامی است که در وی شکل گرفته است، به عنوان امری که در دین واجب شده تمام زنان مسلمان اطراف من آن را رعایت میکنند، اما حجاب انتخاب شخصی من در سن کودکی بود.
وی همچنین حجاب را نوعی حس وحدت با سایر مسلمانان به ویژه سایر زنان مسلمانی میداند که محجبه هستند و این احساس حتی در مورد مسلمانانی که آنها را نمیشناسی شکل می گیرد، اغلب آنها در خیابان لبخند میزنند و میگویند: "سلام".