به گزارش خبرنگار مهر در اراک، محمدباقر هداوند ظهر یکشنبه در همایش اصلاح الگوی مصرف در بخش سلامت افزود: تقویت نظارت سازمان های بیمه گر، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع برای تمام اقشار مختلف، سطح بندی خدمات تشخیص درمانی و تدوین و ابلاغ راهنماهای درمان از جمله اهداف اجرای طرح پزشک خانواده است.
مدیرکل بیمه خدمات درمانی استان مرکزی گفت: نداشتن یک مشاور آگاه چون پزشک خانواده، مراجعات متعدد وغیر هدایت شده به پزشکان مختلف، خود درمانی، نداشتن پرونده پزشکی منسجم، خدمات دارویی و پاراکلینیک تکراری از جمله عوامل عمده شکست درمان از سوی بیماران است.
هداوند اظهار داشت: خوشبختانه این اداره کل در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح الگوی مصرف موفق شده است که طرحهای خود را در قالب جلسات تحلیل هزینه ها، تشکیل شورای علمی تخصصی، تشکیل کمیته تجویز بهینه منطقی دارویی، شرکت در جلسه شورای هماهنگی سازمان های بیمه گر که یکی از راهکارهای اصلی برخورد با تخلفات پزشکی است، اطلاعرسانی و رفتارسازی در موسسات و ارسال و تنظیم کارنامه نظارتی پزشکان و مقایسه میانگین دارویی اجرایی کند.
مدیرکل بیمه خدمات درمانی استان مرکزی در ادامه گفت: با توجه به اجرایی شدن طرح پزشک خانواده با محوریت نظام ارجاع در سالهای قبل این اداره کل موفق شده است، به ترتیب 54 درصد از بار مراجعات به متخصص و 52 درصد از بار مراجعات به سایر خدمات را کاهش دهد.
هداوند در ادامه اصلاح قانون سطح بندی خدمات تشخیص درمانی و واگذاری آن به بخش خصوصی و اجرای کامل و قاطع آن، یکسان سازی خدمات بیمه پایه درمان از طریق ایجاد یک سازمان بیمه گر پایه درمان، محاسبه و ابلاغ تعرفه و سرانه با قیمت واقعی تمام خدمات تشخیصی درمانی را از راهکارهای مناسب در اصلاح الگوی مصرف در بخش سلامت عنوان کرد.