قم - خبرگزاری مهر: امام جمعه قم توجه به فرهنگ اسلامی و ایرانی را در تدوین برنامه‌های توسعه تأسیسات گردشگری استان قم ضروری خواند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت‌الاسلام سیدمحمد سعیدی قبل از ظهر دوشنبه در دیدار مدیر کل و معاونین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با تأکید بر ضرورت توجه به فرهنگ اسلامی و بومی در اجرای طرح‌های توسعه اماکن مذهبی و گردشگری گفت: باید در عین استفاده از علم، فناوری و تجربه کشورهای دیگر آنها را با فرهنگ، مذهب و آیین خود عجین کنیم.

وی در ادامه با اشاره بر لزوم تکریم زائران در امکان زیارتی و گردشگری قم گفت: درب این اماکن مقدس باید بر روی همه باز باشد تا هر کس به اندازه ظرفیت  فکری، و ذهنی و معنوی خود از این مکان‌ها بهره‌مند شود.

امام جمعه قم، افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی در این اماکن را ضروری خواند و گفت: این فعالیت‌ها باید در سطحی باشد که زائر و گردشگر پس از خروج ازمکان‌ها از نظر معنوی متحول شده باشد.

سعیدی همچنین جایگاه بارز و اهمیت شهر قم را در وجود بارگاه مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، بیوت مراجع معظم تقلید و حوزه‌های علمیه خواند و گفت: مسئولان شهر قم باید با توجه به این موضوع خدمت به این نهادها را در اولویت خود قرار دهند و توجه داشته باشند وقتی چادر و حجاب حضرت معصومه‌(س) در این شهر پهن شده است هر کار و برنامه‌ای که منافات با این پیام داشته باشد باید از آن در این شهر پرهیز کنند.

وی افزود: اگر این ذهنیت در مدیران به خوبی شکل گرفته باشد آن وقت است که می‌توانند به راحتی بگویند برای خدا کار می‌کنند  و در این صورت این که کلنگ خوردن فلان پروژه در زمان مدیر «الف» و بهره‌برداری در زمان مدیر «ب» باشد یا نباشد اهمیتی نخواهد داشت.

احیای بقاع متبرکه، صیانت از میراث گرانقدر تشیع در کشور است

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم نیز در ابتدای این دیدار با ارائه گزارشی از وضعیت زیرساخت‌های زیارتی و گردشگری استان و برنامه‌های آتی این اداره کل گفت : توسعه تأسیسات اقامتی و افزایش مراکز گردشگری همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد.

مهدی متقیان، ثبت، حفظ و احیای بقاع متبرکه را صیانت از میراث گرانقدر تشیع در کشور برشمرد و گفت: سازمان میراث فرهنگی در سال‌های اخیر با ثبت بقاع متبرکه بسیاری از امامزادگان قم، مدرسه فیضیه، مدرسه حجتیه و طرح ثبت بیوت مراجع معظم تقلید و تبدیل آنها به موزه‌ای کوچک از زندگی‌نامه و نمایش آثار ارزشمند و فاخر آنها در این راه قدم برداشته است.

وی مرمت بیت حضرت امام خمینی‌(ره) در سال‌های اخیر را از جمله فعالیت‌های مهم میراث فرهنگی استان برشمرد و گفت: تملک حریم این بیت نیز از مصوبات سفر اول و دوم هیأت دولت به استان است که با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریال در دستور کار این سازمان قرار دارد.

بازار کهنه قم پس از مرمت تبدیل به بازارچه صنایع دستی می‌شود

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با بیان این که هم اکنون 75 رشته صنایع دستی در قم فعال است گفت: آموزش جوانان و نوجوانان برای ورود به این رشته‌ها علاوه بر اشتغال‌زایی به حفظ و احیای این هنرهای ارزشمند کمک می‌کند.

وی ساماندهی رشته‌‌های صنایع دستی در استان را ضروری خواند و گفت: در این راستا علاوه بر اختصاص 20 هکتار زمین در سایت گردشگری استان برای ایجاد بازارچه صنایع دستی برای تولید و فروش محصولات خود مقرر شده است  بازار کهنه قم نیز پس از مرمت تبدیل به بازارچه صنایع دستی شود.

مهدی متقیان با اشاره به تأسیسات گردشگری استان گفت: در حال حاضر 5 هزار تخت در استان قم وجود دارد و با بهره برداری از 45 پروژه در حال ساخت علاوه بر این که ظرفیت اماکن اقامتی استان به 8 هزار تخت ارتقاء می‌یابد، 3 هزار نفر نیز به تعداد شاغلین در این بخش افزوده می‌شود.

وی در پایان بروکراسی زاید اداری و قوانین دست و پا گیر برخی دستگاه‌های اجرایی را موجب سرگردانی، تأخیر زمانی اجرای طرح ها و فرار سرمایه از حوزه گردشگری عنوان کرد و گفت: بحث توسعه گردشگری یک موضوع جهانی است و اگر ما امروز از فرصت‌هایمان به خوبی استفاده نکنیم دیگران آن را از ما می‌ربایند.