به گزارش خبرنگار مهر در شاهرود، مسئول مجامع برون سازمانی بهزیستی کشور شامگاه سه شنبه در آیین اختتامیه این کنگره گفت: معرفت کامل به اهلبیت (ع) از وظایف اصلی ذاکران اهلبیت (ع) است.
حجتالاسلام حسن پهلوان با اشاره به اهمیت کار مداحان و ذاکران گفت: اطاعت از فرامین الهی و دوری از اغراق از وظایف ذاکران است .
به گفته وی، مداحان باید از هرگونه اغراق در مرثیه خوانیها و عزاداریها دوری کنند.
مسئول مجامع برونسازمانی بهزیستی کشور با اشاره به علل ماندگاری قیام عاشورا، عنوان کرد: رمز جاودانگی انسان ها ادامه راه امام حسین (ع) است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در این آیین گفت: تولید شعرهای حماسی که متکی بر اسناد و روایات، شناسایی ظرفیت ها و استعدادهای بومی و استفاده از توانایی آنها و پیوند بین پیرغلامان و مداحان اهل بیت (ع) و شعرای توانمند آیینی از مهمترین اهداف برگزاری کنگره شعر عاشورایی است.
حجت الاسلام علی شکری افزود: در جامعه امروز به تولید شعر و محتوای شعری که بتواند خالی از خرافه و بدعت باشد و صرفا به جنبه های عاطفی و عاشورایی نپردازد نیاز داریم.
این کنگره در سه بخش شعر، مقالات و نثر ادبی با موضوعات مقتل، مدیحه، پیامهای عاشورا، عدالت طلبی، آثار و برکات قیام عاشورا، درسهای عاشورا، بایستههای حرفه مداحی، شئون مناسبتها و آسیبشناسی مذهبی برگزار شد.
40 اثر شامل 20 اثر شعری، سه اثر بهصورت نثر و 17 مقاله از 12 استان کشور به دبیرخانه کنگره شعر عاشورایی ارسال شده بود که هیئت داوران پس از بررسی آثار، 10 اثر در بخش شعر و مقاله را به عنوان آثار برگزیده انتخاب کرد و در بخش نثر هیچ اثری حائز رتبه برتر نشد.
هیئت داوران این کنگره در بخش مقاله، امیرهوشنگ جراح از سمنان را حائز رتبه اول دانست و علی دژبان از اردبیل در سکوی دوم قرار گرفت و حسین زارعنیکو از یزد به مقام سوم رسید.
در بخش شعر نیز نورالله عجمنوروزی و سید مهدی روانفر هر دو از شاهرود به ترتیب مقامهای اول و دوم را کسب کردند و علی سلیمانی از همدان سوم شد.