گروهی از دانشمندان ژاپنی در کشف عجیبی دریافتند که می توان با الهام از قارچهای کپک از خطوط حمل و نقل و سیستمهای ارتباطی و رایانه ها به طور موثر محافظت کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه هوکایدو در تحقیقات خود نشان دادند که گونه ای قارچ کپک به نام Physarum polycephalum قادر است با همنوعان خود حرف بزند.

به گفته این دانشمندان، این قارچ می تواند می تواند به بهبود سیستمهای فناوری و به خصوص محاظت از رایانه ها و شبکه های ارتباطی همراه و سیستمهای حمل و نقل کمک کنند.

در این خصوص این محققان اظهار داشتند: "بعضی از ارگانیسمها به شکل یک شبکه بین اتصالی و برپایه استراتژیهای ویژه ای رشد می کنند. این سیستمهای ارتباطی به آنها در کشف منابع غذایی جدید کمک می کند. Physarum polycephalum یک ارگانیسم آمبوئیدی تک سلولی بزرگ است که از منابع غذایی گسترده شده در محیط زیست تغذیه می کند. این جاندار تک سلولی می تواند کوتاه ترین مسیر را در یک هزارتو پیدا و به روشی بسیار موثر با منابع غذایی تماس برقرار کند به طوری که طول کلی فاصله میان دو جفت منبع به حداقل میزان خود برسد."

به همین منظور این دانشمندان با الهام از زندگی شبکه ای این کپک در تلاش برآمدند تا فرمولی را برای حفاظت از یک شبکه ارتباطی و حمل و نقلی موثرتر و سازگارتر ابداع کنند.

در این راستا محققان ژاپنی فلسهای جوی دو سر را روی یک سطح مرطوب در موقعیتهای منطبق با مراکز شهری اطراف توکیو گذاشتند و اجازه دادند تا این قارچهای کپک در خارج از مرکز توکیو رشد کنند. به این ترتیب توانستند رشد و تشکیل شبکه ای موثر را رصد کرده و از آن برای مدلسازی زیرساختهای سیستم راه آهن شهری توکیو استفاده کنند.

براساس گزارش ساینس، سپس با کمک این رصدها موفق شدند مکانیزمی را که قارچ کپک با کمک آن به روشی موثر و برپایه یک مدل ریاضی غذای خود را جمع آوری می کند کشف کنند.