قم - خبرگزاری مهر: رئیس مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی بر لزوم ایجاد زمینه‌های انس با قرآن و حدیث در بین دانش‌پژوهان جامعه المصطفی العالمیه در داخل و خارج کشور تأکید کرد.

حجت‌الاسلام مصطفی محامی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم‏ اظهار داشت: با توجه به اینکه یکی از محورهای فعالیت حوزه باید توجه به مباحث قرآنی باشد، برگزاری المپیادهای قرآنی می‌تواند توجه طلاب ایرانی و غیرایرانی را به مباحث قرآنی و حدیثی جلب کند.

وی ایجاد زمینه‌های انس با قرآن و حدیث را در میان دانش‌پژوهان جامعه المصطفی العالمیه ضروری خواند و تصریح کرد: خداوند تبارک و تعالی پیامبر اکرم(ص) را برای هدایت مردم فرستاد و قرآن را نسخه هدایت بشر قرار داد و اگر بشریت همواره محتاج هدایت انبیای الهی بود، محتاج معارف والای قرآنی و حدیثی نیز هست و خواهد بود.

رئیس مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی ادامه داد: اگر وظیفه پیامبر نشر آموزه‌های قرآنی و حاکمیت‌بخشیدن به معارف والای قرآنی بود، امروز طلاب علوم دینی نیز باید در همین راستا تلاش و همت کنند و علمای جهان اسلام نیز باید همین مسیر را طی کرده و در صدد نشر معارف قرآنی و حاکمیت‌بخشی قرآن در جهان باشند.

محامی فراگیری معارف قرآنی و عمل به آنها را نخستین وظیفه طلاب علوم دینی در راستای ترویج و تبیین فرهنگ ناب قرآن در جهان برشمرد و اضافه کرد: طلاب علوم دینی باید ابتدا آموزه‌های قرآنی را به خوبی فرا گیرند و این آموزه‌ها را در سطوح مختلف برای مخاطبان متنوع ارائه دهند و از همه مهم‌تر خودشان نیز به این آموزه‌ها عمل کنند تا الگویی برای دیگران شوند.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات و المپیادهای قرآن و حدیث در رشته‌های متنوع از جمله قرائت، تفسیر، ترتیل و... مقدمه‌ای برای انسان‌هاست که با قرآن رابطه برقرار کنند و در آیات این کلام الهی تدبر داشته باشند.

نماینده جامعه المصطفی العالمیه در کشور افغانستان مرحله بعدی این حرکت عظیم را عملی‌کردن آموزه‌های قرآنی و حدیثی در زندگی فردی و اجتماعی بشر عنوان کرد و اظهار داشت: البته این المپیادها باید در رشته‌های متنوع گسترش یابد تا در زمینه نشر فرهنگ قرآنی و آموزه‌های اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و حاکمیت بخشی قرآن کریم گام‌های بزرگ‌تری برداشته شود.

محامی با بیان اینکه در این المپیادها خدای نکرده مباحث قرآنی با مسائل مادی آلوده نشود، تصریح کرد: اگر برای برگزیدگان و شرکت‌کنندگان در این المپیادها جوایز معنوی بیشتری در نظر گرفته شود، این اقدام در بین دانش‌پژوهان شوق و ذوق بیشتری ایجاد می‌کند و مطمئنا حضورشان در این المپیادها بیشتر و چشمگیرتر خواهد شد.

رئیس مدرسه آموزش عالی فقه و معارف اسلامی ادامه داد: اگر خدای نکرده المپیادهای قرآن و حدیث به مسائل مادی آلوده شود، خلوص و نیت اصلی برگزاری این المپیادها را تحت الشعاع خودش قرار می‌دهد.

وی بر لزوم استمرار این المپیاد قرآن و حدیث تاکید کرد و اظهار داشت: اگر این حرکت قرآنی استمرار داشته باشد و بتواند افراد بیشتری را به سمت مباحث قرآنی و حدیثی سوق دهد، می‌تواند موج قرآنی عظیمی را در بین حوزه‌های علمیه داخل و خارج از کشور ایجاد کند و این مهم به عنوان حرکتی بزرگ در مسیر ایجاد نهضت قرآنی در جهان به شمار می‌آید.

حجت‌الاسلام محامی اضافه کرد: دنیای امروز تشنه معارف والای قرآن و اهل بیت(ع) است و دانش‌پژوهان جامعه المصطفی العالمیه در رساندن حقایق اسلام و مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به گوش جهانیان نقشی سترگ برعهده دارند.