رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به به عدم حضور پرستار در ترکیب بیمارستانهای هیئت امنایی، خواستار اصلاح آیین نامه اداره این بیمارستانها شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید شهاب الدین صدر روز دوشنبه در همایش نظام پرستاری ارتقای بصیرت حرفه‌ای گفت: قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی باید در بخشهای دولتی و غیر دولتی اجرا شود.

وی به کمبود نیروی انسانی در بخش پرستاری در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: سازمان نظام پرستاری با کار کارشناسی باید بکوشد تا کاهش سقف اضافه کار را که در این شرایط غیرمنطقی است ساماندهی کند.

صدر با قانونی خواندن تعرفه گذاری خدمات پرستاری در کشور که باید همه دستگاهها آن را اجرا کنند واگذاری تصدیگری امور به مردم و بخش غیردولتی را از سیاستهای کلان کشور برشمرد و افزود: هرچند در نظام سلامت کشور در این زمینه ملاحظاتی وجود دارد و برخی از قوانین و مقررات کشوری به سختی اجرا می‌شود اما به نظر می‌رسد ارائه برخی خدمات باید به سازمانهای صنفی واگذار شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت واگذاری برخی امور به شکل قانونی به بخش خصوصی گفت: در اداره بیمارستانها به شیوه هیئت امنایی عدم حضور پرستار در این ترکیب نوعی ایراد است و باید اصلاح شود.

صدر با بیان اینکه همه تلاش ما برای مردم استفاده از تشکلهای صنفی چون سازمان نظام پرستاری است پرستاری را از جمله گروهها و جوامعی برشمرد که از جایگاه مناسبی در میان مردم برخوردار هستند و افزود: از دیدگاه مردم پرستاران با نهایت دلسوزی، محبت و صرف وقت در جهت حفظ سلامت بیماران کوشا هستند.

وی با بیان اینکه طبق استانداردهای جهانی باید به ازای هر یکهزار نفر جمعیت حداقل سه پرستار وجود داشته باشد گفت: این در حالی است که این شاخص‌ در ایران 3/1 است. از این رو تربیت شمار مناسبی از پرستاران کارآمد در دانشکده‌های پرستاری ‌الزامی به نظر می‌رسد.

صدر با بیان اینکه لایحه ارتقای بهره وری در دو بند به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رسید و پس از بازنگری و بررسی به پنج بند افزایش یافت گفت: امیدواریم در اجرای این قانون با رعایت ساعت کار و حق سختی کاری شاهد ارائه خدمات با کیفیت پرستاری باشیم.