گفتگو با طالبان موضوعی است که در چند ماه گذشته به شدت از سوی طرف های درگیر در مسئله افغانستان تعقیب شده است. رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا در اظهارتی در پاکستان طالبان را بخشی از فرایند سیاسی افغانستان می داند و در عین حال مانند دیگران خواستار کنار گذاشته شدن اسلحه از سوی آنهاست.
حامد کرزای رئیس جمهوری افغانستان نیز پیشنهاد کار و پول به آن دسته از طالبانی ها را داد که جزو اعضای اصلی و محوری این گروه نیستند.
این رویکرد سبب شده است تا کرزای بار دیگر با درخواست برای حذف نام طالبان از فهرست گروههای تروریستی در دیدارهای خود با مقام های دیگر کشورها این موضوع را به عنوان رویکرد جدید کابل تکرار کند.
وی در دیدار با همتایان ترک و پاکستانی خود می گوید: جنگ با طالبان دیگر گزینه بشمار نمی رود و برنامه هایی برای بازگرداندن آنها به جامعه وجود دارد.
کرزای که پس از دیدار با عبدالله گل و آصف علی زرداری در استانبول در جمع خبرنگاران می گوید: آن دسته از اعضای طالبان که با القاعده ارتباط ندارند و به هیچ گروه تروریستی دیگر وابستگی ندارند می توانند جذب جامعه شده و تحت قانون اساسی افغانستان زندگی کنند.
وی همچنین از حمایت کامل کشورهای غربی از این طرح خبر داد.
در همین رابطه انگلیس نیز گفتگو با طالبان را به عنوان یک گزینه قبول دارد اما در عین حال برای آن پیش شرطی را لازم می داند. ژنرال دیوید ریچارد فرمانده ارتش انگلیس می گوید: گفتگو می تواند به عنون یک گزینه مورد بررسی قرار گیرد اما این روند باید از موضع قدرت صورت گیرد.
وی می گوید: به همین دلیل موضوع مسئله زمان بندی نیست بلکه اصول است و گفتگو زمانی باید با طالبان صورت گیرد که آنها ارتباط خود را با القاعده قطع کرده باشند.