تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۰:۰۸

قم - خبرگزاری مهر: امام جمعه قم از آنچه که به نظرش کم توجهی به امر نماز است انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت‌الاسلام سید محمد سعیدی شامگاه چهارشنبه در جلسه اخلاق که با حضور برخی مدیران دستگاه‌ها و نهادهای دولتی در دفتر امام جمعه قم برگزار شد، اظهار داشت: گاهی اوقات انسان چند ساعت پشت سر هم به تماشای برنامه‌های تلویزیون می‌نشیند اما وقتی می‌خواهد دو رکعت نماز بخواند طاقت نمی‌آورد.

وی علم و عبادت را دو ابزار مهم در مدیریت و اصلاح نفس دانست و افزود: کسی که عبادت لازم را انجام ندهد و در کسب علم نیز تلاش نکند در واقع کفران نعمت کرده است و اگر به مرور زمان به اصلاح رفتار خودش اقدام نکند رفتارش آسیب‌زا خواهد بود.

رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان قم بر لزوم شناخت درست از نفس تأکید کرد و ادامه داد: همان گونه که امام علی(ع) فرمودند، از ارزشمندترین و پرسودترین دانش‌ها این که انسان نفس خود را بشناسد.

سعیدی گفت: هر گونه خطا و اشتباه در شناخت یا کاربری نفس آن قدر فاجعه آفرین و برای انسان پرخطر است که گاهی اوقات دید انسان را بهم می‌زند.

وی نفس انسان را به دو دسته اصلی و خیالی تقسیم‌بندی کرد و اظهار داشت: نفس اصلی باعث ترقی و رشد انسان در مسیر درست می‌شود. برای نمونه وقتی خداوند اسکلت آدم را آفرید از روح خودش در این اسکلت دمید و آدم چنان قابلیت پیدا کرده بود که ملائکه بر او سجده کردند.

امام جمعه قم با تأکید بر ضرورت استفاده از نفس خیالی در مسیر صحیح اظهار داشت: انسان برای ادامه زندگی‌اش در دنیا نیازهایی داشت که خداوند جنبه نفس خیالی را به او داده است و اگر این نفس به خوبی شناخته نشود به یکی از ابزارهای فتنه و دردسر برای ما تبدیل می‌شود.

حجت‌الاسلام سعیدی در ادامه به برخی چالش‌های اخلاق مدیریتی اشاره کرد و افزود: بهترین و موفق‌ترین مدیر کسی است نفس خودش را به خوبی مدیریت کند و اگر کسی در این مسیر موفق نشود یقینا نمی‌تواند مجموعه یا کسانی که زیر نظرش فعالیت می‌کنند را مدیریت کند.

وی با بیان اینکه نفس انسان دارای پیچیدگی‌ها و استعدادهای فراوانی است، خاطرنشان کرد: انسان برای رفاه بیشتر امکانات و تجهیزات مدرنی را خلق کرده است اما در حال حاضر استفاده از مواهب دنیا و تعارض در این مسئله منجر به مشکلاتی شده است.

امام جمعه قم تلاش زیاد برای رسیدن به عنوان‌ها و مدیریت، پول و... را از جمله رفتارهای ناپسند دانست و گفت: انسان باید بداند که با چه هدفی به دنیا آمده است و اگر به این فلسفه وجودی خود آگاه شود دنبال این مقام‌ها و عنوان‌ها نمی‌رود.