استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه گذشته ملتها حاکی از تجربه‌هایی است که در طول تاریخ به دست آمده، گفت: آگاهی دقیق از گذشته راه را برای آینده روشن باز می‌کند.


دکتر منوچهر صانعی دره بیدی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه برای داشتن آینده ای درخور تاچه اندازه به فهم تاریخ فرهنگ خودو دیگران نیاز داریم به خبرنگار مهر گفت: صددرصد یک امر ضروری است، برای اینکه تشخیص درست آینده و اینکه انسان چه راهی باید طی کند فقط با توجه به علمی که به گذشته داریم ممکن می شود.

وی تصریح کرد: گذشته ملتها حاکی از تجربه هایی است که در طول تاریخ بدست آمده و انسان فقط با آشنایی با این تجربه ها یعنی در واقع تجربه کردن حوادثی که روی داده می تواند راه درست آینده را تشخیص داده و برای آینده برنامه مناسبی داشته باشد.

استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی این را که گفته می شود ایرانیها حافظه تاریخی ندارند  از جهتی درست و از جهتی غلط عنوان کرد و افزود: درست است از این جهت که ایرانی ها کمتر تاریخ گذشته ملیت خود را می خوانند معمولاً برای ما ایرانی ها مهم نیست و توجه نداریم که تاریخ کشورمان که به دو دوره بزرگ اسلامی و قبل از اسلام تقسیم می شود هریک چه ویژگی دارند . قبل از اسلام چه بودیم و که بودیم و همینطور بعد از اسلام.

این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: از طرف دیگر وقتی در رفتار خود دقت می کنیم یک فضایل اخلاقی در ایرانی ها است که در ناخودآگاه ما ایرانی ها باقی مانده و این میراث تاریخی ما است . بسیاری از فضایل اخلاقی در ما ایرانی ها است که اینها ریشه در تاریخ و گذشته و رفتار آباء و اجداد ما دارند و از این جهت تاریخ ما در خاطره ها مانده است حالا شاید بتوانیم بگوییم ناخودآگاه. این است که این حرف به طور مطلق نه درست است ونه غلط . در یک مواردی همینطوراست آنچه که درگذشته داشتیم را زود فراموش می کنیم اما از طرف دیگر بسیاری از فضایل اخلاقی در ما باقی مانده است.