به گزارش خبرنگار مهر در کرج، مدتی است مخابرات به مشترکانی که قبض تلفن آنها در مصارف خانگی بیش از 30 هزار تومان و در مصارف تجاری بیش از 50 هزار تومان است از طریق سامانه 1818 اطلاع می دهد که باید به مخابرات مراجعه کرده و قبض میان دریافت کنید و در صورت عدم پرداخت رقم این قبض تلفن مشترک قطع می شود!
با وجود آنکه در این خصوص اطلاع رسانی کافی صورت نگرفته اما قطعی مکرر تلفن و ضرورت مراجعه مکرر شهروندان به مخابرات کم و بیش شهروندان و صاحبان واحدهای تجاری را از این دستورالعمل آگاه کرده است.
این مسئله که مخابرات نیز در سالهای اخیر به دلیل پایین آمدن تعرفه خرید خط ثابت از یک سو و مشترکان سودجویی که با نام نویسی چندین خط ثابت از دادن بدهی خود فرار کرده اند با مشکلات مالی بسیاری مواجه شده است بر کشی پوشیده نیست از همین رو نیز اتخاذ چنین تصمیمی منطقی به نظر می رسد اما آیا نباید در اجرای ادستورالعملها کمی با برنامه تر عمل کرد؟!
یکی از شهروندان با گلایه از قطعی تلفن خود به خبرنگار مهر گفت: هر روز صبح ناچارم از طریق سامانه 1818 قبض تلفن خود را چک کنم تا اگر مبلغ آن به 30 هزار تومان رسید فوری به مخابرات بروم و قبض میاندوره بگیرم در حالیکه قبض منزل ما به دلیل استفاده مکرر فرزندانم از تلفن و نیز اینترنت ماهانه حدود 90 هزار تومان می شود و من در هر دوره باید سه بار به مخابرات بروم!
وی افزود: در حالیکه هر روز این کار را دنبال می کردم تلفن قطع شد و سامانه نیز پاسخگوی قبض میان دوره نبود، ناچار شدم با وجود سن و سالم ( 65 ساله) پس از پیگیری از مخابرات و گرفتن قبض و پرداخت آن راهی خانه شوم به این امید که تا بعدازظهر همان روز تلفن وصل شود اما این مسئله دو روز به طول انجامید.
شهروند دیگری که خود را صاحب یکی از واحدهای تجاری معرفی می کند، بیان داشت: فعالیت اصلی واحد تجاری ما با تلفن است و به طور متوسط هزینه ای بالای 250هزار تومان به ازای هر خط باید پرداخت شود که اعمال دستورالعمل فوق آنهم بدون اطلاع رسانی کار ما را دچار مشکل کرده است.
وی افزود: در چهار ماه گذشته پنج بار اخطار قبض میاندوره گرفتیم دوبار هم تلفن قطع شده با وجود آنکه تنها یک بار آن هم در دروه جدید از سوی مخابرات اطلاع رسانی شده که باید برای دریافت قبض میان دوره مراجعه کنیم.
این شهروند ادامه داد: چند هفته قبل سامانه گویای 1818 مخابرات استان تهران از طریق تلفن اعلام کرد که مبلغ بدهی شما 560 هزار ریال است و برای دریافت قبض میاندوره باید به مخابرات مراجعه کنید یا از طریق همین سامانه آن را بپردازید.
وی خاطرنشان کرد: یکی از همکاران را به مخابرات مرکز مخابرات فرستادیم اما در نهایت تعجب خانمی که به عنوان کارشناس در آنجا حضور داشت پس از چک کردن موضوع گفت که شما بدهی ندارید!
پرویز کمالی ادامه داد: دو هفته بعد 1818 در تماسی مجدد رقم بدهی ما را یک میلیون و 240 هزار ریال اعلام و تاکید کرد که در صورت عدم پرداخت به موقع آن تلفن قطع خواهد شد.
کمالی تاکید کرد: پس از مراجعه مجدد باز هم کارشناس مربوطه اعلام کرد چنین چیزی نیست و شما منتظر آمدن قبض بمانید!!!
اما در نهایت از دو روز قبل تلفن قطع شده و من اکنون به مرکز مخابرات آمده ام تا بدانم تا کدام دفعه ما پولهای حتی میلیونی مخابرات نداده ایم که حالا تلفنمان به خاطر 124 هزار تومان ناقابل قطع شده است؟
این اتفاق در مورد دفتر استانهای خبرگزاری مهر مستقر در کرج نیز روی داد و به فاصله دو تماس در دو هفته متوالی و مراجعه یکی از پرسنل به مرکز نصرآبادی و بی اطلاعی آنها از اعلام 1818 و عدم ارائه قبض میاندوره از سوی پرسنل نصرآبادی امروز یکی از خطوط تلفن این دفتر نیز قطع شد.
در حالیکه رقم این خط چیزی حدود یک میلون و 500 هزار ریال است و در بسیاری از ماهها از این نیز بیشتر است و همواره پرداخت به موقع پرداخت شده است. این در حالی است که تا این لحظه نه با مراجعه حضوری و نه توسط مخابرات هیچ قبضی به این دفتر نرسیده است!
اجرای دستورالعمل فوق در راستای خصوصی سازی امری بدیهی است
کارشناس مسئول روابط عمومی اداره کل مخابرات کرج در گفتگو با مهر اظهار داشت: اجرای دستورالعمل فوق در راستای خصوصی سازی امری بدیهی است که با هدف وصول مطالبات معوق صورت گرفته است.
داود محمودی افزود: مسئله فوق نیازمند بررسی است و ممکن است در اثر خطای کارپرداز مربوطه رخ داده باشد که خود این مسئله نیز برسی می شود.
وی توضیحات بیشتری ارائه نداد.
به هر روی مشکلات فوق مسئله ای است که مخابرات نباید از کنار آن بی تفاوت بگذرد زیرا در واقع به نوعی تضییع حقوق شهروندی است.
در گیر و دار زندگیهای پیچیده امروز اگر کنترل دائم هزینه های تلفن نیز به وظایف یک شهروند افزوده شود آن هم با ناهماهنگیهایی که بین کارکنان مخابرات و سامانه 1818 وجود دارد به نظر می رسد اجرای این طرح نیازمند بررسی مجدد باشد.
چرا که اداره ای که در ماه هزینه های تلفنش بیش از 500 هزار تومان می شود باید حداقل 10 قبض میاندوره بگیرد از سوی دیگر برای منازل نیز این امر بسیار مشکل ساز چرا که یک فرد خانه دار دائم باید مراقبت کند که هزینه تلفن از 30 هزار تومان بیشتر نشود.
این امر باعث مراجعات پرشمار شهروندان به مخابرات علیرغم تلاش برای گسترش دولت الکترونیک و وجود راهکارهای مختلف برای پرداخت قبوض در مسیری غیر از گسترش و آشنایی و استفاده مردم از وسایل الکترونیکی نوین است.
در این میان پیشنهاد می شود مخابرات کاربران خوش حساب، تجاری، اداری، خانگی، کارخانه و ... را تفکیک کرده و با همه برخورد یکسان نداشته باشد.