به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" ، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور پس از يك ماه در جمع خبرنگاران حضور يافته بود در خصوص حضور و مشاركت گسترده مردم در انتخابات گفت : انتخابات در يك نظام مردم سالار سرنوشت ساز ترين امري است كه اگر واقعا ملتي بخواهد از دستاوردهاي تحول اجتماعي خود كه بخصوص از زمان مشروطيت به اين طرف بوده و با كمال تاسف در روند تاريخي دچار مشكلات شده و در انقلاب اسلامي يكي از فرازهاي بلند استقرار مردم سالاري بر اساس دين و ارزشهاي ديني بوده، دفاع كنند هيچ راهي جز حضور در صحنه و در واقع احقاق حقي كه قانون ، شرع و خواست تاريخي ملت به آنها داده نيست و اگر موانعي هم بر سر راه اعمال حقوق مردم باشد اين مردم هستند كه بايد حق خود را تحميل كنند وبگيرند.
وي اضافه كرد : اگر برخي مواقع مشكلاتي براي مردم ايجاد شد دلسرد نشوند چون تحولات اجتماعي يك برنامه و بخشنامه نيست كه در يك لحظه شروع شود و در يك لحظه تمام شود بلكه مستمراست . از زمان مشروطيت به اين طرف ما وارد مناسبات جديدي از قدرت سياسي شده ايم كه به لحاظ ماهيتي با آنچه قبلا بوده متفاوت است ، گرچه در مقام عمل ما دچار مشكل بوديم اما از آن پس هر حكومتي ولو اينكه بدترين رفتار غيردموكراتيك را هم داشته باشد مجبور است كه كار خود را با قانون و مردم سالاري توجيه كند كه اين يك پيشرفت عظيمي در كار ملت ما است.
رئيس جمهور تصريح كرد: انتخابات مظهر مردم سالاري است و مردم ما كه بر اساس دين و آئين و فرهنگشان اين انقلاب را انجام دادند بايد با حضور همه جانبه در صحنه اين حق را بخواهند و در كنار آن همه جناح ها و گروه ها هم بايد فعال شوند ضمن اينكه ما دولتي ها هم بايد سعي كنيم كه بهترين زمينه را براي آزادي حضور مردم و اعمال حق حاكميت مردم داشته باشيم و اگر هم در مواردي دچار مشكل شديم اين موجب ياس نشود زيرا كه عدم حضور مردم سبب خواهد شد كه به هرحال نيروهايي كه با مردم سروكار ندارند و احيانا نيروهاي خارجي بتوانند بر سرنوشت مملكت مسلط شوند بنابراين حضور در انتخابات با همه مشكلاتي كه ممكن است داشته باشد لازم است.
خاتمي در ادامه در خصوص مسائلي كه امروز در عراق مي گذرد ابراز تاسف كرد و با اشاره به ربوده شدن ديپلمات ايراني گفت: ما براي روشن شدن سرنوشت همكارمان آقاي جهاني شديدا پيگير هستيم و هنوز براي ما مشخص نيست كه واقعا برخي گروههاي افراطي و تندرو اين كار را كردند يا به نحوي از آنها بر مي گردد به دست خود اشغالگران و نيروهايي كه مسئوليت بيشتري دارند ، اما تمام تلاشمان را بكار مي بريم و با دولت موقت هم در رابطه هستيم و اعتراضامان را هم كرديم و تلاشهاي گسترده اي هم در درون عراق توسط نيروها و گروه هايي كه مي شود با آنها صحبت كنيم انجام داديم و اميدواريم هرچه زودتر هم ماهيت ربايندگان مشخص شود وهم هرچه زودتر ديپلمات ما آزاد شود.
وي همچنين در خصوص اظهارات وزير دفاع عراق گفت : اگر صرف اظهارات باشد ما از اظهارات بي اساس و بي منطق زياد شنيديم و خيلي به آن اعتنا نمي كنيم اما نگراني ما اين است كه اين حرفها يك پشت بندي داشته باشد كه دودش به چشم مردم عراق و مردم منطقه برود، آنچه كه براي عراق مهم است ايجاد ثبات و آرامش در عراق و زمينه سازي براي اعمال حاكميت مردم بر عراق و بدست گرفتن سرنوشت خودشان و رها شدن از اشغال و سلطه بيگانگان برخودشان است.
خاتمي تصريح كرد: وقتي دولت موقت آمد ما با نظر مثبت با آن برخورد كرديم به عنوان گامي بسوي انتخابات و استقرار حكومت دائمي در عراق و اميدوارم كه اين كار انجام شود اما يك بدبيني هم داريم كه يك تحركاتي از بيرون توسط نيروهاي خارجي و از درون توسط بعضي از افرادي كه يا غافل هستند و يا ماموريتهاي خاصي دارند كه مي خواهند اين روند را بهم بزنند داريم.
وي ادامه داد: جرياناتي در عراق مي خواهند كه زمينه استمرار اشغالشان و ندادن حاكميت به مردم را فراهم كنند بنابراين بعضي از اظهارات مي تواند با اين مسئله مرتبط باشد و بهانه سازي باشد براي ايستادن در مقابل آن روندي كه به نفع مردم است و منجر به حاكميت مردم مي شود.
خاتمي متذكرشد كه برنامه ما در عراق ثبات و امنيت است و ما از بي ثباتي در اين كشور رنج مي بريم به همين دليل هم شوراي حكومت انتقالي را تاييد كرديم و در همين راستا هم با حكومت موقت با نگاه مثبت برخورد كرديم و از آشوبها و درگيري هايي كه در عراق است ناراحتيم بويژه از كارهاي تحريك كننده اي كه امروز در اماكن مقدس انجام مي شود، به هرحال ايران بيش از همه كشورهاي همسايه در روند ثبات و امنيت عراق كار كرده ضمن اينكه بيش از ديگران در زمينه كمك مادي، اقتصادي و تجاري با عراق كار كرده است كه چند روز پيش نيز كنفرانس وسيعي در اين راستا انجام شد اين در حالي است كه ما بيش از همه از ثبات و امنيت عراق بهره مي بريم، چگونه ممكن است كه ايران خود منشاء كاري شود كه دود آن اول به چشم خودش رود و اگر اين حرفهايي كه گفته مي شود صرف حرف باشد نگراني نداريم.
رئيس جمهور در خصوص مسائل هسته اي ايران گفت : فناوري صلح آميز هسته اي آري كه اين منافع و حيثيت ملي و نيز آينده پيشرفت ما در گرو آن است و مصمم هستيم كه به آن برسيم و در اين زمينه هم پيشرفت زيادي داشتيم ضمن اينكه در اين زمينه از كسي اجازه نمي گيريم ، معاهدات بين المللي هم كه ما عضو آن هستيم به ما اجازه داده و ما به لحاظ مصلحت ملي و حقوق ملي خود و به لحاظ تلاش ارزنده اي كه متخصصان ما كردند به هيچ وجه نمي توانيم از اين حق مسلم بگذريم و اگر گله اي هست از آژانس بين المللي انرژي اتمي و از دوستان خودمان در اروپاست و از همه كساني كه عضو آژانس هستند، آنها طبق قوانين آژانس موظفند كه اعضا را كمك كنند تا به فن آوري هسته اي صلح آميز دستيابي پيدا كنند.
وي اضافه كرد: اگر ما تعليق غني سازي را قبول كرديم بصورت داوطلبانه بوده و اين به هيچ وجه به معني دست برداشتن از روند غني سازي نيست البته ما هنوز غني سازي نكرديم و اگر هم بخواهيم كاري بكنيم صرفا آزمايشي است كه ببينيم مي توانيم اين كار را انجام دهيم بنابراين سپتامبر، نوامبر، مارس، ژوئن و چيزهاي پس از آن خيلي در تصميم ملي ما كه تصميم عام است و از صدر نظام تا ذيل نظام را در برمي گيرد تاثير نمي گذارد.
رئيس جمهور گفت: به لحاظ اعتقادي نمي توانيم سلاح هسته اي داشته باشيم و نمي خواهيم چون اين سلاح را بايد بكار برد اين درحاليست كه ما طبق موازين اسلامي و روح ايراني امكان بكار بردن سلاح هسته اي را نداريم ولو عليه ما سلاح هسته اي بكار رود براي اينكه ما پيرو مكتبي هستيم كه مي گويد در جنگ اگر كسي پشت به شما كرد حق نداريد به آن تجاوز كنيد.
خاتمي با تاكيد دوباره بر اينكه ما نمي توانيم سلاح اتمي بكار ببريم گفت: چيزي را كه نمي توانيم بكار ببريم نمي توانيم به سوي آن برويم، ما پيشنهاد كرديم كه منطقه ما اولا خالي از سلاح هسته اي باشد و به همين دليل هم به شدت اعتراض داريم از وجود سلاحهاي هسته اي در منطقه و بالاخص زراد خانه بزرگي كه بعد از يكي دو تا قدرت بزرگ منطقه اي در منطقه ما توسط رژيم صهيونيستي وجود دارد كه اين خطري است براي جامعه و ما براي وجودمان مي كوشيم كه اين منطقه خالي از سلاح هسته اي باشد.
وي اضافه كرد: تمام تضمين ها و سازوكارهايي كه بايد باشد و مراقبت شود كه ايران به سوي سلاح هسته اي نمي رود را به آن تن مي دهيم ضمن اينكه نگراني جامعه جهاني را مي فهميم ، با آژانس هم همكاري مي كنيم و عضو NPT هم هستيم و همانطور كه NPT اجازه نمي دهد كه يك قدرتي به سوي سلاح هسته اي برود همان NPT ديگران را موظف مي كند كه به كشورهاي عضو كمك كند تا به فن آوري صلح آميز هسته اي داشته باشد ، حرف ما اين بوده و هيچ دليلي هم براي فشار بر ايران جز جنبه سياسي و جز متاسفانه رفتار نادرستي كه آمريكا دارد و ديگران را تحت تاثير قرار مي دهد وجود ندارد وبهانه ها يكي پس از ديگري رفع شده و خود آژانس بارها اعتراف كرده است كه هيچ دليلي براي اينكه حركت ايران به سوي ساختن سلاحهاي اتمي باشد نيست و ما به همين دليل هم داوطلبانه پروتكل الحاقي را اجرا كرديم و تمام تشكيلاتمان را به روي آنها باز كرديم.
خاتمي گفت: اكنون هم معتقديم پيشرفت خيلي خوبي از لحاظ فني داشته ايم و اگر اراده سياسي نباشد و انگيزه سوء سياسي نباشد و حسن نيت باشد و فقط به جنبه هاي فني بررسي كنيم، مطمئن هستيم يا سپتامبر يا نوامبر پرونده ما از حالت غيرعادي بايد بسته شود و اين در حالي است كه دنيا بيش از اينكه به منطق تن دهد تحت تاثير بعضي انگيزه هاي سياسي و فشارهاي سياسي است.
خاتمي درخصوص نگراني هاي موجود از ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت گفت: ما همه تلاشمان را خواهيم كرد كه حقمان محفوظ بماند و مشكلي برايمان ايجاد نشود، ما هيچ وقت نمي خواهيم كه پرونده ايران به شوراي امنيت برود الان هم در همين شرايط هم اعتراض داريم و اميدواريم كه بتوانيم باز هم با مذاكرات و با توجيه و طمانينه و آرامش و احساساتي نشدن از اينكه مشكلي براي ما پيش نيايد جلوگيري كنيم.
رئيس جمهور تصريح كرد: اگر بخواهند ما را از حق اساسي مان محروم كنند ، ما و ملت ما بايد آماده دادن هزينه هاي آن باشيم و حق ملي مان نگذريم كه اميدوارم اينطور نشود.
رئيس جمهور با ابراز تاسف از اينكه جابجايي نمايشگاه بين المللي تهران به يك مسئله تبليغاتي و بحث هاي بي اساس تبديل شده است گفت اين مسئله مي تواند با تفاهم حل شود.
به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" سيد محمد خاتمي در ادامه مصاحبه مطبوعاتي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي گفت : من بعنوان رئيس دولت و مسئول اداره كشور چند نكته را خدمت شما بايد بگويم مسئله اول اين است نمايشگاه يك امر ملي و حتي بين المللي است، تصميم گيري درباره نمايشگاه يك مسئله شهري كوچك نيست بلكه اثر شديد درامر اقتصاد و حيثيت بين المللي كشور دارد بنابراين مسئله نمايشگاه حتما بايد در سطح مديريت كلان دولت بررسي شود و دولت بايد در اين زمينه تصميم گيري كند.
خاتمي افزود: نمي شود در مورد مسئله اي كه جنبه كلان و بين المللي دارد و مصالح اقتصادي كشور به آن وابسته است در جايي كه داراي مسئوليت محدود تري نسبت به آن است ، تصميم گيري شود.
رئيس جمهور اضافه كرد : مسئله دوم اين است كه انتقال نمايشگاه از مدت ها پيش مطرح بوده است همانطور كه انتقال پايتخت مدت ها است كه مطرح است ، نمايشگاه براي شهروندان مزاحمت هايي دارد اما تنها راه حل آن انتقال نمايشگاه نيست و راه حل هايي چون كنترل بارهاي ترافيكي اطراف نمايشگاه يا بهبود وضعيت پل ها و گذرگاه ها و غيره نيز وجود دارد .
وي در تشريح سومين مسئله در اين راستا گفت : در عين حال دولت از سال 76 مسئله نمايشگاه را مورد بررسي قرار داده و تصميم گرفته است از اين پس هيچ گاه نمايشگاه عمومي در مكان فعلي نمايشگاه برگزار نشود بلكه فقط نمايشگاههاي تخصصي در اين مكان برگزار شوند كه كاهش شديد مراجعه كنندگان را به دنبال خواهد داشت.
خاتمي با بيان اين مطلب كه ايجاد نمايشگاه مانند ايجاد يك شهر است و تنها زمين مطرح نيست گفت: شهرك پرند براي برگزاري نمايشگاه در حال آماده سازي است و هنوز آماده نشده است.
وي به نكته چهارم اشاره كرد و گفت: به هر صورت مكان فعلي نمايشگاه براي برگزاري نمايشگاهها تخصصي مناسب است و انتقال نمايشگاه به اين معنا نيست كه مكان فعلي هيچ امكاناتي براي برگزاري نمايشگاه ندارد.
رئيس جمهوري افزود: پنجمين نكته اين است كه دولت براي برگزاري بسياري از نمايشگاه ها با جامعه جهاني قرار داد بسته و نمي شود كه به يك دفعه تمامي تعهدات را زير پا بگذاريم .
وي افزود: ما مجبوريم به تعهدات خود عمل كنيم همانطور كه به ساير تعهدات خود عمل كرده ايم.
خاتمي با ابراز اميدواري از اينكه مسائل كوچك تبديل به مسائل بزرگ نشود گفت: معتقدم با تفاهم بيشتر مي توانيم ، هر دو طرف با تحمل بعضي مسائل ، مشكلات را به حداقل برسانيم كه ان شاء الله چنين خواهد شد.
سيد محمد خاتمي درباره اقدام مجلس و تصميمي كه درباره پرونده هسته اي ايران خواهد گرفت تاكيد كرد مجلس شوراي اسلامي نماينده حاكميت ملي است و اگر دولت را ملزم به اجراي كاري كند بايد آن را انجام دهيم.
به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" ، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور در ادامه مصاحبه مطبوعاتي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي در خصوص ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت و سياستي كه در اين زمينه اتخاذ مي شود گفت: بعيد مى دانم كه پرونده ايران به شوراى امنيت برود و ما همه تلاش خود را بكار مى بريم كه اين مسئله اتفاق نيفتد.
رئيس جمهور تاكيد كرد : درعين حال كه ما حق وتو را غير عادلانه مى دانيم اما پنج عضو اين شورا حق وتو دارند و مى شود با آنها صحبت كرد ، تمام تلاش ما اين است كه در مورد مصالح ملى و غنى سازى اورانيوم در مسير صلح آميز كه مورد قبول مردم هم هست از حقمان نگذريم و در اين خصوص همه مذاكرات و صحبت ها صورت گيرد كه بتوانيم به يك راه حل عادلانه برسيم.
خاتمى اظهار داشت : تمام تلاش خود را انجام مى دهيم و دست اندركاران اين پرونده در آينده تحرك بيشترى نيز انجام خواهند داد تا كمترين هزينه و بيشترين فايده را داشته باشيم.
رئيس جمهورى در پاسخ به زير سئوال رفتن اختيارات دولت به علت انجام برخى از كارها مانند مسئله نمايشگاه و فرودگاه امام (ره ) گفت : اميدوارم كه انگيزه اين جريانات از انجام برخى كارها به چالش كشيدن دولت نباشد و من هم از اين جريان ها متاثرم، دولت در اين يك سال باقيمانده با قدرت به كار خود ادامه خواهد داد و در مورد فرودگاه و نمايشگاه تصميم خواهيم گرفت و آنطور كه به مصلحت كشور باشد عمل خواهيم كرد.
رئيس جمهورى در پاسخ به سوالي مبني بر آثار اورانيوم غنى شده در قطعات وارداتى گفت : اين بر عهده آنها است كه پيدا كنند منشاء اين آثار كجا بوده است ، هيچگونه غنى سازى در ايران انجام نداده ايم ، قطعات وارد شده آلوده بوده است و ما حاضر نيستيم كه ناجوانمردانه برخورد كنيم و اين خود آژانس است كه بايد برود و منشاء آن را پيدا كند كه به نظر من مشخص هم هست .
خاتمي در خصوص اظهارات رئيس جمهور آمريكا و رابطه با اين كشور نيز گفت: رفتارهايي كه آمريكا داشته بسيار بد و خشونت آميز بوده است حتي در جاهايي كه خودشان اقرار داشتند ايران در ثبات و امنيت و پيشرفت مثلا در عراق و افغانستان نقش داشته است ، آمريكا با كمال تاسف به علت اشتباهات 50 ساله خود نه تنها از ايران قدرداني نكرده بلكه برخوردهاي بسيار بدي كرده است ، حتي رئيس جمهورش نيز مي گويد كه نظام ايران بايد عوض شود و اين يعني دخالت آشكار واگر آمريكا سياستش را تغيير دهد و نخواهد خواستهايش را تحميل كند چرا ملت ما ننشيند و گفتگو نكند ، مشكل اصلي از آمريكا است.
وي اضافه كرد: كليد در دست آمريكا است و من اين موضوع را شش يا هفت سال است كه مطرح كرده ام كه اين كليد را او بايد بچرخاند نه با تحميل ديدگاه ها و با نگاه ارباب رعيتي به كشورهاي جهان ، ملت ما اينگونه زيربار نمي رود و اگر ما تغييراتي در رفتار عملي آمريكا مشاهده كرديم و بفهميم كه قصدش ضربه زدن به مملكت و نظام ما نيست و اين را در عمل با تغيير بعضي از رفتارها نشان دهد ، با هيچ كس دشمني ابدي نداريم و اگر مصالح ايجاب كند مي توانيم سياست ديگري داشته باشيم .
رئيس جمهور درباره نحوه تعامل پارلمان و دولت در تصميم گيري براي پرونده هسته اي گفت: پارلمان نماينده ملت و مظهر حاكميت ملي است و مي تواند قانونگذاري كند و دولت را الزام به كاري كند و مجلس است كه مصالح ملي را تشخيص دهد و اگر هم مجلس چيزي را تصويب كرد ما ملزم به اجراي آن هستيم، اينكه برنامه ريزي كرده باشيم كه مجلس كاري را انجام دهد و ما كار ديگري اين طور نيست اما فكر مي كنم نظر كلي نظام كه ما بايد فن آوري صلح آميز داشته باشيم يكي است و اين روش ها را هم مجلس انجام مي دهد البته از ما سوال نمي كنند كه اين كار را انجام دهيد ، بالاخره مجلس نماينده حاكميت ملي است و تصميم اين نهاد لازم الاجرا است و ما هم سعي مي كنيم كه از اين به بعد با هماهنگي بيشتري در مسيري حركت كنيم كه به نفع نظام جمهوري اسلامي باشد .
خبرنگاري در خصوص فعاليت گروه استشهاديون در ايران از رئيس جمهور پرسيد كه وي در پاسخ گفت: اينكه چند نفر در جايي كاري را انجام دهند و ادعايي كنند وشعاري دهند كمال بي انصافي است كه اين را به حساب يك دولت و يك حكومت و يك نظام بگذارند كه روشن است و من هم اين روشها را اگر هم از روي حس نيت بوده مضر مي دانم اما دولت تاييد نمي كند، نظام تاييد نمي كند و اميدوارم كه فقط روي ندانم كاري و سادگي باشد.
خاتمي درباره تحولات اخير عراق گفت: آنچه امروز مي شود و كارهايي كه اين گروهها انجام مي دهند، افراد را گروگان مي گيرند و به وضع بسيار بدي سر مي برند همه يا واقعا طرحي است براي اينكه وجود اشغالگران وسلطه بر عراق را تحميل كنند يعني دست خود آنهاست يا بر اثر ناداني و جهالت كساني است كه بهانه به دست دشمن مي دهند . همانقدر كه رفتار و كشتار اشغالگران محكوم است اين رفتارهاي تروريستي هم در عراق محكوم است و ما هيچ توصيه نمي كنيم و هيچ تاييد هم روي اين رفتارها نداريم و آنچه هم در ايران شده ابداعي است و هيچ ربطي به حكومت و دولت ندارد و خود آنها خوب مي دانند كه ما در عراق، آرامش ، امنيت وثبات مي خواهيم، هم براي خود عراق و هم براي ملت عراق.
رئيس جمهور در مصاحبه مطبوعاتي امروز خود با تاكيد براينكه نگراني هاي نهادهاي نظامي و انتظامي درباره فرودگاه امام خميني برحق و به جا است تاكيد كرد در اين زمينه بهتر است در اين زمينه شورايعالي امنيت ملي نظر بدهد .
به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" ، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور در ادامه مصاحبه مفصلي كه بعد از گذشت يك ماه در جمع خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي داشت در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه اگر در حال حاضر از سوي اسرائيلي ها مطرح شود كه درصدد حمله به نيروگاههاي اتمي ايران هستند، جمهوري اسلامي ايران چه مي كند گفت: فكرنمي كنم كه چنين حماقتي را انجام دهند ، اولا خيلي برايشان دشوار است و گران تمام مي شود و عكس العملي هم كه دنياي اسلام در برابر اين قضيه نشان خواهد داد بسيار سنگين است، در عين حال ما سعي مي كنيم كه نهايت كار را در حفاظت هاي خود به عمل آوريم و نيز حق خود مي دانيم كه در مقابل تجاوز به خود جواب لازم را به متجاوز بدهيم.
رئيس جمهور درخصوص اينكه دو قرارداد مهم "ترك سل" و"تاو" به مشكل برخورده است گفت: به هرحال وقتي يك عده اي برمنابعي كه در امنيت مملكت نقش دارند نظري مي دهند ما موظفيم آن نظر را بررسي كنيم ؛ من اينجا اعلام مي كنم كه مسئله ترك سل تمام مراحلش طي شده و از نظر فني و اقتصادي به مصلحت نظام است و به لحاظ امنيتي هم مشكلي ندارد و تمام فاكتورهايي كه مدنظر دستگاه امنيتي ما است در اين قرار داد لحاظ شده است و فكر مي كنم كه در آينده اي نزديك روال طبيعي اين مسئله طي شود.
خاتمي درخصوص مسائلي كه پيرامون فرودگاه امام خميني(ره) وجود دارد گفت: ما به عنوان دولت نظرمان اين است كه با تمهيداتي كه انديشيده شده اين مسئله مشكل امنيتي ندارد ولي در عين حال بايد دستگاه امنيتي را قانع كنيم ، به احتمال قوي بايد اين مسئله را به شوراي عالي امنيت ملي ببريم و آنجا بحث كنيم.
خبرنگاري از رئيس جمهور پرسيد آيا غير از وزارت اطلاعات دستگاه امنيتي ديگري هم داريم كه وي در پاسخ گفت: دستگاه هايي هستند كه براي دفاع از امنيت كشور تصميم مي گيرند و بالاخره فضاي امنيتي كشور دستگاههاي خاص خود را دارد كه ما بايد آنها را هم قانع كنيم كه براي تصميم گيري اين پرونده بهترين جا شوراي عالي امنيت ملي است كه هم دولت در آنجا هست هم ديگران.
رئيس جمهور در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه با اين توضيح كه اين پرونده را به شوراي عالي امنيت ملي مي بريد آيا خواسته كميسيون امنيت ملي مجلس تامين مي شود گفت: اين پيشنهاد را وزير راه و ترابري از ابتدا مطرح كرده بود كه براي رفع مشكل خود ارائه كرده بود.
خبرنگاري از رئيس جمهور پرسيد بطور مشخص كدام نهاد در راه اندازي نشدن فرودگاه مداخله مي كند، وي در پاسخ گفت: مداخله نمي كنند، تشكيلات نظامي ما هم حق دارند كه روي فضاي امنيتي و دفاعي كشور نظر دهند اين نيست كه حق نداشته باشند اما مرجع نهايي كه مي تواند كار كارشناسي امنيتي انجام دهد وزارت اطلاعات است كه خود او هم نظراتي دارد و هم وزارت راه و ترابري و هم وزارت فن آوري و اطلاعات اعلام كرده اند كه ما آن نظرات را تامين مي كنيم و فكر نمي كنيم اشكالي وجود داشته باشد.
وي در خصوص مطرح شدن زودهنگام برخي از چهره ها در عرصه انتخابات گفت: طبيعي است البته قبل از 76 و 75 يك مقدار ديرتر بود اما الان اينطور شده است .