مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: بنابر آمارهای منتشره سازمان های جهانی، میزان بهره برداری از منابع آب در کشور ایران چیزی حدود شش برابر استاندارد جهانی است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد پرورش ظهر سه شنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: ارتقای بهره وری منابع آب از تولید تا مصرف از الزامات مهم در راستای توسعه پایدار کشور است، افزود: مدیریت پایدار منابع آب در کشور به صورت جامع باید نهادینه شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار داشت: مدیریت منابع آب که شامل عملیات برنامه‌ریزی، توسعه، توزیع و مصرف بهینه است، تابع مقررات و سیاست های معینی است.

پرورش با اشاره اینکه توجه به آب به عنوان کلید توسعه پایدار امروز یک اصل مدیریتی است، افزود: بدین جهت ایجاد تحولات عمیق در زیر ساختهای بنیانی منابع آب و کشاورزی، ضرورتی انکارناپذیر شناخته شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، بحران آب چالش جدی در مسیر توسعه پایدار به شمار می رود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد خاطر نشان کرد: از دیدگاه شورای جهانی آب، ایجاد تعادل بین آبهای موجود و زمین های قابل کشت، استفاده مجدد از آب در تمامی بخش های صنعتی، اجرای شیوه های نوین پالایش کیفی منابع آب، تدوین استانداردها و ایجاد تعادل دراز مدت بین عرضه و تقاضا از جمله مهمترین شاخص های کمی و کیفی مدیریت منابع  پایدار آب است.

پرورش در ادامه با بیان اینکه آمارهای سازمان های بین المللی درباره منابع قابل شرب در مقیاس جهانی بسیار هشدار دهنده  است، افزود: سازمان ملل متحد در اهداف خود معضل دسترسی به آب را در اولویت های اصلی قرار داده است چرا که تا سال 2050 پیش بینی می شود که اکثر کشورهای جهان با بحران آب مواجه باشند.

وی خاطر نشان کرد: این در حالی است که منطقه خاورمیانه که ایران در آن قرار گرفته یکی از منابع کم آب جهان است، چنانکه این منطقه حدود پنج درصد جمعیت جهان را در خود جای داده اما  یک درصد منابع آب شرب را در اختیار دارد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به چالشهای گوناگون مدیریتی در بخش آب در کشور، افزود: سهم بخش کشاورزی از منابع آبی جهان طی دهه های اخیر به تدریج کاسته شده و از 90 به 62 درصد کاهش پیدا کرده است اما در ایران همچنان شاهد مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی آن هم با بهره وری پایین هستیم.

پرورش افزود: علی رغم موفقیت های چشمگیر در جلوگیری از هدر رفت نزولات آسمانی همچنان 20 تا 30 درصد نزولات در ایران هدر می رود.