زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در 10 ماهه گذشته 25 هزار هکتار اراضی ملی استان زنجان رفع تصرف شده است.

قدرت الله سعادتی  در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان با تاکید بر اهمیت کارهای حفاظت، این امر را از اهم وظایف سازمان دانست و با اشاره به عملکرد 10 ماهه یگان حفاظت استان زنجان افزود: یگان حفاظت در 10 ماهه گذشته حدود هزار و 250هکتار از اراضی تصرفی را خلع ید و رفع تصرف کرده و در این مدت بیش از 518 میلیون ریال از محل جرائم، کسب درآمد کرده است.

سعادتی ادامه داد: یگان حفاظت هفت فقره گزارش آتش سوزی در مراتع دریافت کرده و نسبت به اطفا حریق 52 هکتار از اراضی ملی نیز اقدام کرده است.

وی افزود: همچنین در این مدت 59 دستگاه ماشین آلاتی که به صورت غیر مجاز اراضی ملی را تخریب کرده بودند، توقیف شده اند و چهار فقره چوب قاچاق نیز کشف شده است.

سعادتی ایجاد یگان حفاظت را از گامهای بسیار موثر در حفظ و حراست از انفال دانست و گفت: با ایجاد این یگان، عملکرد حفاظت منابع طبیعی بسیار محسوس و گسترده تر شده است.

سعادتی افزود:‌ 58.3 درصد از مساحت دو میلیون و 216 هزار و 400 هکتاری این استان را مراتع و جنگلها تشکیل می دهد.   

مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان اولویتهای تحقیقاتی منابع طبیعی استان را در زمینه مرتع، جنگل، گیاهان دارویی، گیاهشناسی، بانک ژن، صنوبر، ژنتیک و فیزیولوژی، آفات و بیماریها ذکر کرد و بررسی تغییرات ترکیب و کیفیت پوشش گیاهی منطقه شرق زنجان و شناسایی علل این تغییرات، کنترل دوره ای ورود و خروج دام و تبدیل دیم زارها را از جمله طرحهای اجرا شده در این بخش عنوان کرد.

سعادتی افزود:  بررسی تاثیر کود فسفاته بر روی عملکرد علوفه و ارقام مختلف یونجه در شرایط دیم، مقایسه میزان تولید علوفه، ارقام مختلف اسپرس و یونجه در شرایط دیم،‌ بررسی عوامل موثر در پراکنش پسته وحشی، اثر مواد جاذب رطوبت بر تامین آب درختکاری مناطق نیمه خشک جهت مقابله با خشکسالی،‌ جمع آوری ارقام بومی و غیربومی صنوبر و بررسی آنها در خزانه کلکسیون، بررسی تاثیر بهره برداری به روش تیغ زنی در ادامه حیات و زادآوری گیاه باریجه،‌ جمع آوری و شناسایی گیاهان دارویی استان‌ و تکمیل هرباریوم مرحله دوم‌ از دیگر طرحهای انجام شده در این خصوص است.

وی احیای پوشش گیاهی، حفاظت و بهره برداری مناسب از مراتع، تعیین علوفه قابل چرای مراتع، ارزیابی گونه های مهم مرتعی استان برای اصلاح و افزایش تولید، مطالعه زمان مناسب کشت گونه های مهم مرتعی، ‌شناسایی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی عرصه های مرتعی استان را از برنامه های اولویت دار آتی این بخش عنوان کرد.