حجت الاسلام دکتر سید سعید رضا عاملی در گفتگو با خبرنگار مهر در پی دیدار روز سه شنبه اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران با رهبر معظم انقلاب درباره فرمایشات ایشان گفت: تعبیر مهم مقام معظم رهبری درباره دانشگاه تهران که اهمیت دانشگاه تهران را به عنوان الگوی آموزش عالی برای دانشگاههای دیگر یادآوری می کند این بود که دانشگاه تهران یعنی دانشگاه ایران. همچنین مقام معظم رهبری تاکید داشتند دانشگاه تهران با ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی خود در اوج قله علمی ایران قرار دارد و این مسئولیت دانشگاه تهران را زیاد می کند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از رشد و پیشرفت ایران ناشی از دو عنصر علم و ایمان است افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری بر این تکیه داشتند که امروز قدرت واقعی جهان به طور وافر مربوط به علم عادل و مسئول است، علمی که در جهت سلامت و سعادت جامعه قدم بردارد.
حجت الاسلام عاملی با اشاره به افق آینده اندیشانه رهبری برای هدفگیری جایگاه اول علمی جهان گفت: امروز خوشحال هستیم که دانشگاه تهران توانسته از رتبه 2000 به رتبه زیر 500 دست یابد اما این نوع اظهار خوشحالی یک مقداری به خوشحالی فردی می ماند که در بازی باخته و به یک باخت کم قانع شود. در صورتی که یکی از مرجعیت های رشد علم در جهان ایمان به خدا است و اگر کسی از مرجعیت ایمان به خدا برخوردار باشد می تواند از مرجعیت علمی برخوردار شود.
وی بر نگاه خاص مقام معظم رهبری به "ایمان به خدا" به عنوان یکی از مرجعیت های رشد علم در جهان اشاره کرد و گفت: شعار دانشگاه اول دنیا "حقیقت" است و دانشگاه چهارم دنیا شعارش این است که "خدا در حمایت دانشگاه است". بنابراین دانشگاههای برتر دنیا که سکولار و لائیک هم هستند باز هم خدا، الهی بودن و اخلاقی بودن را در شعارشان قرار می دهند چرا که اینها پویایی دانشگاه را به دنبال دارند.
وقتی معلم در کلاس حاضر می شود اما دانشجو مطالبی را که نیاز دارد دریافت نمی کند، نقدی است که بر فضای دانشگاهی وارد است و مقام معظم رهبری تاکید داشتند که باید شاهد پویایی و خلاقیت و رشد در کلاسهای دانشگاهی باشیم |
حجت الاسلام عاملی افزود: وقتی معلم در کلاس حاضر می شود اما دانشجو مطالبی را که نیاز دارد دریافت نمی کند، نقدی است که بر فضای دانشگاهی وارد است و مقام معظم رهبری تاکید داشتند که باید شاهد پویایی و خلاقیت و رشد در کلاسهای دانشگاهی باشیم.
معاون دانشگاه تهران، بدفهمی درباره سیاست در دانشگاه را از محورهای دیگر فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و گفت: برداشت برخی از سیاسی بودن دانشگاه این است که دانشگاه مرکز میتینگ های سیاسی احزاب یا جریانات سیاسی کشور است اما مقام معظم رهبری مطرح کردند که منظور از سیاسی بودن دانشگاه این نیست.
دکتر عاملی افزود: مقام معظم رهبری دانشگاه سیاسی را دانشگاه مسئول در قبال مسائل اساسی کشور می دانند که این دانشگاه با حضور در مسائل سیاسی کشور نشاط را به فضای کشور منتقل می کند.
وی در ارائه تحلیلی از فرمایشات مقام رهبری درباره اینکه اگر دانشگاه نشاط سیاسی نداشته باشد به محلی برای رشد میکروب های خطرناک فکری و رفتاری تبدیل خواهد شد، گفت: هدف غایی علم، تعالی و سعادت و کاهش درد جامعه است. اگر دانشگاه از این معنا دور شود پس چه معنایی را باید دنبال کند. شاید به ناچار گرفتار نقدهای بی ثمر و آلبوم و کلکسیونی از جوامع دیگر می شود که هیچ ارزش واقعی برای جامعه ما ندارد. اینجاست که دانشگاه مرجعیت خود برای اصلاح جامعه را از دست می دهد و اگر این مرجعیت را پیدا نکند به مرجعیتی برای فساد در جامعه تبدیل می شود.