معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در عین اینکه بر والا بودن انگیزه جوانان برای گرایش به معنویت تاکید کرد خاطرنشان کرد: متخصصین، خواص جامعه و اساتید و عموم جامعه باید به داد اشباع معنویت و اخلاق جوانان برسند. جوان داد می زند که می خواهم خود را به دست کسی بسپارم که مرا درست کند و معنویت، اخلاق، عرفان و سیر و سلوک می خواهد. این صدا خیلی هم شدید و بلند شنیده می شود و کوتاه هم نمی گویند.
آیا برای مشتریان معنوی مان تدارک لازم را دیده ایم؟
وی افزود: این که مراسم اعتکاف در دانشگاهها این قدر سریع مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت نشان دهنده این است که دانشجو عطش پالایش روحی و خودسازی دارد. کمتر جایی در دنیا پیدا می شود که این استقبال و علاقه وجود داشته باشد اما سئوال این است که آیا برای مشتریان معنوی مان تدارک لازم را دیده ایم.
حجت الاسلام رنجبران ادامه داد: یک عده ای از فضای استقبال بی نظیر از معنویت از یک سو و از عقب ماندگی ما در تدارک برای مشتریان معنویت از سوی دیگر به انگیزه های متنوعی سوء استفاده می کنند و معنویت های انحرافی و غیر حقیقی را عرضه می کنند. در این شرایط آنچه باعث نگرانی می شود این است که جوانان دچار به اصطلاح معنویت هایی شوند که با اسلام، قرآن، نظر علما و مراجع عظام هماهنگ نباشد.
هشدار نسبت به حضور افراد فرصت طلبی که سر دسته فرقه های داعیه دار عرفانهای نوظهور هستند
وی با هشدار نسبت به حضور افراد فرصت طلبی که سر دسته فرقه های داعیه دار عرفانهای نوظهور هستند در بیان ملاک های عرفان و معنویت حقیقی بر هماهنگی معنویت مورد نظر با اسلام، قرآن، نظر علما و مراجع عظام و منافع جامعه و نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: جوانی که به معنویت علاقه نشان می دهد باید ارزیابی کند که چقدر معنویتی که دنبال می کند مورد تایید نظام جمهوری اسلامی است.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با هشدار نسبت به وجود افرادی که خود را استاد معرفی می کنند و در پس آن چهره شیادانی را نمایان می سازند که از علاقه معنوی جوانان با انگیزه های متنوع سوء استفاده می کنند، گفت: برخی افراد فرصت طلب که سردسته فرقه های عرفانی نوپدید و انحرافی هستند با سوء استفاده از مریدان خود آنها را به دام می اندازند که بسیار خطرناک است.
حجت الاسلام رنجبران افزود: این شیادان گاهی اوقات از مریدان خود به اسم معنویت "سوء استفاده جنسی" می کنند و اگر مرید درباره چرایی این نوع رابطه سئوال کند، می گویند این حرفها برای عموم مردم است و بین ما که گناهی نیست. می گویند نیتشان چیز دیگری است و به مریدانشان تاکید می کنند که ارتباط جنسی برای آزادی ذهنی و خلصه روحی نیاز است.
شیادان استادنمایی که به جان و مال و خانواده مریدان خود مسلط می شوند!
وی در ارائه نمودهایی از رفتارهای فرقه های انحرافی افزود: بسیاری از افرادی که خود را به عنوان استاد معرفی می کنند در واقع شیادانی هستند که از علاقه جوان به معنویت سوء استفاده می کنند و حتی مسائل مالی را مطرح کرده و از افراد بابت برگزاری جلسات و برخی کلاسها پول دریافت می کنند. این افراد به جان و مال و خانواده مریدان خود مسلط می شوند. این در حالیست که در هیچ جای اسلام نداریم که استاد عرفان حقیقی مرتکب چنین اعمالی شود.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در بیان یکی از علائم معنویت اسلامی به مهر گفت: انسانی که در مسیر عرفان حقیقی قرار می گیرد در حین اینکه روی به خدا می آورد یکی از فعال ترین افراد در خدمت به جامعه نیز است. اگر معنویت و اخلاقی انسان را از خدمتگزاری به جامعه و نظام جمهوری اسلامی ایران دور کند باید دانست که این معنویت اصیل نیست.
وی با یادآوری اینکه حضرت امام خمینی (ره) بارزترین شخصیت معنوی عصر ما بوده اند، افزود: امام راحل مانند حضرت امام حسین (ع) بین حماسه و عرفان جمع کرده بودند. در عین اینکه نماز شب ایشان ترک نمی شد حضور حماسی و قدرتمند در جامعه داشته و در مقابل طاغوت زمان می ایستادند. بنابراین اگر کسی معنویتی را در جامعه ارائه کند که گوشه نشیی و دوری از جامعه را ترویج می کند معلوم نیست که مورد تایید امام عصر باشد.