به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اصغر سلطانیه در دومین روز از چهل و هفتمین نشست زیر کمیته علمی و فنی کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو "کوپوس" (COPUOS) در وین گزارشی در مورد آخرین دستاوردهای ایران در زمینه فناوری فضایی ارائه کرد.
سلطانیه نماینده جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود موضع ایران مبنی بر لزوم استفاده منحصراً صلح آمیز از فضای ماورای جو و ضرورت اتخاذ اقدامات موثر بینالمللی به منظور جلوگیری از تسلیحاتی شدن فضا را مورد تاکید قرار داد.
وی اضافه کرد: بهرهگیری از کاربردهای فضایی به عنوان یکی از اجزای کلیدی برنامههای توسعه اقتصادی - اجتماعی کشور، بهرهگیری تمامی ملل از فواید ناشی از فضای ماوری جو به طور یکسان و غیر تبعیض آمیز مورد تاکید ایران است.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در وین یادآور شد: ضرورت بهرهگیری از کاربردهای فناوری فضایی به منظور کاهش شکاف بین کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه و تاکید جمهوری اسلامی ایران به همکاریهای بین المللی و منطقه ای در زمینه استفاده صلح جویانه از فضای ماورای جو همواره مورد توجه بوده است.
وی پشتیبانی مستمر ایران از برنامه فضا بر پایه اطلاعات برای پشتیبانی از مدیریت بلایا و پاسخگویی اضطراری را نیز مورد اشاره قرار داد.
سلطانیه در خصوص دستاوردهای کشور در زمینه فناوری فضایی به ساخت سه ماهواره ملی طلوع، مصباح 2 و نوید و همچنین نمونه مهندسی ماهواره بر سیمرغ اشاره کرد و خاطرنشان کرد: پرتاب موفقیتآمیز کاوشگر 3 همراه با محموله زیستی بوده است.
چهل و هفتمین اجلاس زیر کمیته علمی - فنی کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد 19 تا 30 بهمن ماه 88 با حضور نمایندگان سازمان فضایی ایران در مقر سازمان ملل متحد در وین برگزار شده است و اجلاس زیر کمیته حقوقی کوپوس نیز فروردین ماه 89 برگزار خواهد شد.